محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829420149
چرا سینمای ما از قهرمان تهی شد؟
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چرا سینمای ما از قهرمان تهی شد؟ برنامه این هفته «سینما دو» با حضور سه تن از منتقدان سینمایی؛ جواد طوسی، طهماسب صلح جو و محمد تقی فهیم نقبی داشت بر جشنواره فیلم فجر و جریان نوی سینمای ایران که پس از انقلاب پا گرفت.
به گزارش فرهنگ نیوز؛ در خلال برگزاری جشنواره سی و پنجم فیلم فجر؛ برنامه این هفته «سینما دو» مطابق با آنچه از پیش اعلام شده بود، علاوه بر گزارش های مختلف از کاخ اصلی جشنواره و گفتگوهایی با اهالی سینما، با حضور سه تن از منتقدان سینمایی؛ جواد طوسی، طهماسب صلح جو و محمد تقی فهیم نقبی داشت بر جشنواره فیلم فجر و جریان نوی سینمای ایران که پس از انقلاب پا گرفت. در متن زیر اشاره ای شده به مهمترین نکاتی که این سه منتقد در گفت و گو با محمد خزاعی؛ مجری- کارشناس برنامه به آن اشاره داشتند.
فهیم درباره تفاوت این دوره از جشنواره با دوره های قبل گفت: تفاوت چندانی وجود ندارد اما در راستای محتوایی جای انتقاد دارد. کلین این جشنواره به جز ۵ دوره از برگزاری آن نتوانسته انتظارات را برآورده کند. ضمن اینکه دوره سی و پنجم دچار حاشیه هایی شد که می شد آن را از قبل کنترل کرد. بعد از این همه سال برگزاری جشنواره مساله ساده ای مثل فروش بلیت باید دچار مشکل می شد.
او ادامه داد: مساله دیگر استقلال در داوری آثار است که گفته می شود، در حالیکه هیات انتخاب باید مشاور دبیر جشنواره باشد و فیلم ها را در راستای سیاستگزاری های کلان فرهنگی انتخاب کند و بعد هیات داوران با استقلال بهترین فیلم ها را معرفی کنند.
طهماسب صلح جو، در این باره اظهار داشت: همه نقص ها و بی نظمی های موجود را از ویژگی های این جشنواره می دانم واگر جز این برگزار شود تعجب می کنم. مهمترین اتفاقی که طی سال ها برگزاری جشنواره فیلم فجر می افتد این است که سالن ها طی برگزاری جشنواره پر از جمعیت می شوند و عادت سینما رفتن را ایجاد می کند که با فیلم دیدن صِرف تفاوت دارد.
جواد طوسی نیز اذعان داشت: کماکان جشنواره دوران آزمون و خطا را طی می کند و به حالت تثبیت شده ای نرسیده است که می تواند بررسی شود. تغییرات سیاستگزاری ها که منبعث از تحولات جامعه است در جشنواره نمود می یابد. هنوز سینمای ما رفتارشناسی حرفه ای پیدا نکرده و هر کسی ساز خود را می زند.
فهیم با بیان اینکه بخشی از هویت جشنواره از فیلم ها بدست می آید و بخش دیگر آن از مدیریت، یادآور شد: تولید فیلم ها نیز تحت تاثیر مدیریت سینمای کشور است. بنابراین تا زمانی که این جشنواره دولتی برگزار می شود به دلیل سیاست های مختلف جریان فیلمسازی فدا می شود.
چرا سینمای ما از قهرمان تهی شد؟
سینما؛ سینماست
طوسی؛ منتقد سینما در این برنامه اظهار داشت: بر اساس وضعیت موجود سینمای ایران، تعداد سالن ها و مخاطب شناسی تولیدات کمّی خود را بنا کنیم. در خصوص نسل علاقمند هم تعریف خودش را دارد. در یک تعریف دهی منطقی بر اساس استعداد، ضرورت ها و سلیقه باید نوع فیلم سازی خودمان را بنا کنیم.
فهیم؛ دیگر منتقد حاضر در این برنامه بیان داشت: سینما، سینماست اینکه یک سری فیلم های مخصوص در سینماتِک ها نمایش داده می شود اصلا بد نیست اما جریان سینمای حرفه ای متفاوت است و از هر نسلی باید بتواند در آن رقابت کند.
صلح جو نیز با اشاره به اینکه وظیفه جشنواره جریان سازی در سینما نیست، گفت: فکر می کنم هر سال قبل و بعد از جشنواره صحبت های زیادی گفته می شود اما آیا تصمیم گیران واقعا این اظهارنظرها و نقدها را می شنوند؟ مدیریت سینما به عهده وزارت ارشاد، تهیه کنندگان و … است و جشنواره حاصل اینها را بررسی می کند. اگر جشنواره یک برنامه فرهنگی داشته باشد و آن را دنبال کند به بالندگی می رسد.
خزاعی نیز به بررسی عملکرد مدیران فرهنگی اعتقاد داشت و گفت: چرا عملکرد مدیران فرهنگی بررسی نمی شود؟ میزان موفقیت افراد در مسئولیت هایشان باید در دادن پست های بعدی به این دوستان لحاظ شود.
سینمای بعد از انقلاب
فهیم با تاکید بر پذیرش نجات سینما بعد از انقلاب، اظهار داشت: اما تئوریسین های پایه گذار سینمای نوین انقلاب به نظر من آشنایی چندانی با سینما نداشتند. سینما در حد نیاز انقلاب نیست و در خدمت آن هم نبود. سینمای ما مثل سینمای قدرتمند دنیا در حد سینمای ژاپن و آلمان هم نتوانسته ظاهر شود. میزان تولید ۱۰۰ فیلم در سال عدد کمی نیست اما به دلیل فقدان استراتژی های لازم و گم کردن چیستی سینما مردم با آن ارتباط برقرار نمی کنند. وقتی سینما تبدیل به کلاس درس می شود و ازخلاقیت، اعتقاد، باور جامعه، قهرمان و عامل مهم درام و داستان فاصله می گیرد از مسیر تاثیرگذاری خارج می شود و تبدیل به حدیث نفس می شود.
صلح جو نیز ادامه داد: من کاملا با صحبت های آقای فهیم موافقم اما متاسفانه حالت شعار پیدا کرده است. اگر مردم نبودند سینما به وجود نمی آمد. سینما در ابتدا نوعی بازگوشی فنی و صنعتی بوده و بعد درخواست مردم آن را گسترش داده. فیلمساز و سیاستگزار از نقش مردم در گسترش سینما غافل شده اند. بیشتر به حضور در جشنواره ها فکر می کنیم. کار سینمای ما به جایی کشیده که اگر فیلمی را مردم بپسندند نام مبتذل به خود می گیرد.
طوسی با بیان اینکه این تعریف دهی غلط از دهه ۴۰ استمرار داشته است، افزود: درست است که تزریق کردن ذائقه بد سینمایی به مردم باید کنترل شود اما نگاهی که فیلم های مورد پسند مردم را خفیف می پندارد اصلا مقبول نیست. دلایل استقبال یک فیلم باید بررسی شود. مساله قصه و روایت را داریم نادیده می گیریم. اگر به سمت ساختارشکنی می رویم هم باید سقف و ظرفیت فرهنگی جامعه در نظر گرفته شود.
چرا سینمای ما از قهرمان تهی شد؟
صلح جو در پاسخ به این سوال گفت: زمانی فیلم ها با درجه های الف، ب، ج و د رتبه گذاری می شد. مردم از فیلمی استقبال می کردند که رتبه ج را از مدیریت سینمایی دریافت می کرد. سیاستی که در آن دوران پیش گرفته بودند ضد مردمی بود و مردم را از سالن ها دور می کرد. یعنی نمره پایین مدیران، نمره بالای سینماداران و مردم بود. ضمن اینکه منتقدین برای توضیح بد بودن یک فیلم از واژه «عامه پسند» استفاده می کردند.
طوسی نیز ادامه داد: سال های ۶۵ و ۶۶ سال های طلایی سینما به لحاظ تنوع آثار بوده است. شکل گیری یکی ازمهمترین ژانرهای ما یعنی سینمای دفاع مقدس در دهه ۶۰ بوده. فیلمسازانی چون ابراهیم حاتمی کیا، کیانوش عیاری، مسعود جعفری جوزانی، مهدی صباغ زاده، محمد علی سجادی، محمدرضا اعلامی و … فیلم های خوب خود را در آن دوره ساختند. اما نکته مهم استمرار این نگاه حمایتی، هدایتی است که اطلاق سینمای گلخانه ای را به خود گرفت و اینگونه برخی فیلم ها قربانی این اتفاق شدند مثل «ناخدا خورشید» ناصر تقوایی یا «دندان مار» مسعود کیمیایی.
فهیم در توضیحی بیشتر گفت: دستاوردهای طلایی سینما حاصل انقلاب بود، به لحاظ تکنیک و تخصصی سینما رشد کرد. وجود مردم خود به خود باعث می شد که فیلم هایی مثل ناخدا خورشید و دندان مار ساخته شود. اما دولت سعی می کرد نوعی از فیلم سازی اروپای شرقی را تحمیل کند.
موفقیت سینما در عرصه بین الملل
صلح جو در این خصوص اظهار داشت: کسی این موفقیت ها را انکار نمی کند اما سینما یک جریان اصلی دارد و شاخ و برگ هایی که اتفاقا به این سینما ارزش می دهد. سینمایی که دنبال ارتباط با محافل و مراکز سینمایی دنیا می گردد جریان اصلی هیچ سینمایی نیست.
طوسی بیان داشت: در شرایطی که جامعه جهانی حس انسانیش تحلیل رفته بود بخشی از تولیدات سینمای ما به لحاظ انسان دوستانه و اخلاقی بودن کمک کننده بود. شاید کلیشه ای باشد اما برای جهانی شدن باید ملی بود. چه اشکال دارد که در ساخت و تولید فیلم هایی که حالا دغدغه جشنواره رفتن هم دارند دغدغه های جامعه خودمان را هم داشته باشیم.
فهیم نیز اظهار داشت: نباید فریب این همه جوایز را خورد. چیزی که به سینما اعتبار می بخشد مقبولیت در جامعه و در میان مردم است.
منبع: مشرق
95/11/16 - 14:23 - 2017-2-4 14:23:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]
صفحات پیشنهادی
چرا در سینمای ایران قهرمان نداریم؟
چرا در سینمای ایران قهرمان نداریم یکی از منتقدان سینما از کم کاری سینماگران در ساخت فیلم های قهرمان پرور گفت به گزارش فرهنگ نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جبار آذین منتقد و مدرس سینمای کشور در خصوص نبودن قهرمان درفیلم نامه ها گفت قصه بدون قهرمان دیگر قصه نیست شخصیت دراماتیکچرا رانت دولتی فروش بلیط جشنواره به یک سایت بی هویت واگذار شده است؟/ لزوم پاسخگویی شفاف سازمان سینمایی و ورود
چرا رانت دولتی فروش بلیط جشنواره به یک سایت بی هویت واگذار شده است لزوم پاسخگویی شفاف سازمان سینمایی و ورود نهادهای نظارتی امروز به صورت رسمی جزئیات فروش بلیط فیلم های جشنواره فیلم فجر اعلام شد آنچه در این میان جلب توجه می کرد عنوان سایت محل رجوع برای فروش بلیط جشنواره فیلم فججوان: چرا دغدغه های سینمایی تلویزیون، همسو با BBC و رادیو فردا است؟
جوان چرا دغدغه های سینمایی تلویزیون همسو با BBC و رادیو فردا است مديران سيما بايد به اين سؤال پاسخ دهند كه چرا دغدغه برخي برنامههاي اين سازمان همسو با دغدغه شبكههاي ضدانقلابي چون بيبي سي و راديو فرداست به گزارش آخرین نیوز جوان نوشت كارگردان فيلم كاناپه چندي پيش اعلام كرچرا پرسپولیس قهرمان میشود؟ (یادداشت روز)
مشقِ برانکو از روی دست کیروش و پِپ چرا پرسپولیس قهرمان میشود یادداشت روز تراکتور با اینکه 28 گل به ثمر رسانده 5 گل بیشتر از پرسپولیس 4 امتیاز از سرخهای تهران عقب است به گزارش ایلنا تیم پرسپولیس در هفتهی هجدهم لیگ برتر در حالی در صدر جدول قرار گرفته است که تیم&zwnچرا نوشاد و نیما عالمیان به مسابقات قهرمانی آسیا نمیروند؟
چرا نوشاد و نیما عالمیان به مسابقات قهرمانی آسیا نمیروند دبیر فدراسیون تنیس روی میز دلیل غیبت برادران عالمیان رادر مسابقات قهرمانی آسیا اعلام کرد و گفت کادرفنی تیم ملی نظرش این بود که نفرات جوان هم به این رقابتها اعزام شوند تا محک بخورند و نشان دادیم برای نتایج انتخابی تیم ملقدردانی انجمن عکاسان سینمای ایران از دبیر جشنواره فیلم فجر
قدردانی انجمن عکاسان سینمای ایران از دبیر جشنواره فیلم فجر در پی داوری عکسهای سینمای ایران در کنار سایر رشتههای فیلمهای بخش سودای سیمرغ انجمن عکاسان سینمای ایران نامهای را خطاب به محمد حیدری منتشر کرد به گزارش ایلنا متن این نامه آمده است جناب آقای محمد حیدری دبیر محتاهمیت و منزلت تهیهکننده
شعرای بزرگی مانند حافظ و سعدی در به کاربردن واژههای عربی حساسیت نداشتند بنابراین در درجه اول واژگان فارسی سپس عربی و اگر ناگزیر بودیم میتوانیم از واژگان لاتین استفاده کنیم به شرط آنکه آن واژه تخصصی را برای شنونده معنا کنیم در فضای مجازی هجوم به زبان مادری ما همانند یک سیلپوستر تنها نماینده سینمای ایران در فستیوال برلین منتشر شد
پوستر تنها نماینده سینمای ایران در فستیوال برلین منتشر شد پوستر فیلم سینمایی تمارض به نویسندگی و کارگردانی عبد آبست به عنوان تنها نماینده سینمای ایران در بخش فُروم شصت و هفتمین دوره فستیوال فیلم برلین منتشر شد ميزان فستیوال فیلم برلین معروف به برلیناله امسال از ٢١ بهمن تااگر فیلم عیاری بخاطر کلاه گیس زنان توقیف شد،چرا گلاه گیس کتایون ریاحی در سریال یوسف اشکال نداشت؟
اگر فیلم عیاری بخاطر کلاه گیس زنان توقیف شد چرا گلاه گیس کتایون ریاحی در سریال یوسف اشکال نداشت آفتابنیوز روزنامه شرق در یادداشتی نوشت فیلم کاناپه کیانوش عیاری به دلیل ممیزی کنار گذاشته شد بلایی که پیش از این هم سر خانه پدری آمد و همچنان در محاق توقیف است نکته مهم این رهیات رییسه شورای عالی تهیه کنندگان افراد روشنگری هستند
غلامرضا موسوی در گفتگو با مهر هیات رییسه شورای عالی تهیه کنندگان افراد روشنگری هستند شناسهٔ خبر 3830346 - پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۰ ۲۵ هنر > سینمای ایران jwplayer display inline-block; غلامرضا موسوی که دیگر به عنوان دبیر شورای عالی تهیه کنندگان فعالیت نمی کند معتقدست ترکی-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها