واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در مبانی اسلامی ثروت فقط در پول خلاصه نمی شود هرچند که پول یکی از مصادیق ثروت است...
پایگاه خبری تحلیلی تراز: جمهوری اسلامی ایران برای رشد و پیشرفت اقتصادی باید در راستای موازین اسلامی خود را به مراحل عالی برساند و برای نیل به این هدف باید 2 دستورالعمل را سرلوحه خود قرار دهد و مسئولان و دولتمردان در اجرایی شدن این 2 راهکار باید تمام توان خود را در پیش گیرند تا جامعه اسلامی به بالاترین نقطه رشد اقتصادی خود دست پیدا کند. 2 عامل مهم اقتصاد اسلامی، یکی بدست آوردن ثروت حلال برای جامعه اسلامی و دیگری داشتن ثروتمندان صالح و درستکار است. لذا در مدیریت اقتصاد در اسلام باید از ورود رزق حرام و همچنین از ثروتمندان خائن و ناسالم جلوگیری کرد تا جامعه اسلامی به رشد و پویایی برسد.
امام باقر علیه السلام در این رابطه می فرمایند:
«إنّ بقاء المسلمین و بقاء الاسلام أن تصیر الأموال عند من یعرف فیها الحقّ و یصنع فیها المعروف و إنّ من فناء المسلمین.»
همانا بقای مسلمانان و اسلام، در این است که گردش ثروت در نزد کسانی باشد که حقّ اموال و وظیفه خود را نسبت به آن می شناسند و به معروف، عمل می کنند.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که یکی از عوامل نابودی مسلمانان و اسلام، این است که سرمایه پولی در دست افرادی به گردش در آید که حقّ ثروت و مسئولیت خود را نسبت به آن نشناخته و با آن، کار پسندیده ای انجام نمی دهند.
دو نکته:
** ثروت بهتر است یا پول!؟
در مبانی اسلامی ثروت فقط در پول خلاصه نمی شود هرچند که پول یکی از مصادیق ثروت است و در معارف اسلامی ثروت قبیح نیست. آنچه ناپسند است کسب پول از راه حرام یا خرج کردن روزی حلال در مسیر حرام است.
خدا غنی است و دوست دارد که بندهاش غنی باشد. چرا که دوست دارد انسان خلیفهی او و تجلی او باشد. هم غنی باشد، هم مؤمن و هم صالح. اینها همه اسمای الهی هستند.
اسلام به هیچ وجه فقر و نداری و بیچارگی را برای مسلمانان ترویج ننموده و حتی جایز هم نمی داند، اما دستور و رهنمودش این است که تعلق به دنیا نداشته باشید. ثروت را هدف نگیرید و از راه حرام به دست نیاورید، چرا که حتماً ظلم به دیگران نیز در آن مستتر است و فساد به بار میآورد. البته که از راه صحیح و حلال نیز می شود ثروتمند شد، اما مهم این است که پس از ثروت، انسان طغیان نکند و منحرف نگردد.
** ثروتمندان صالح
ثروتمند شدن اگر از راههای مشروع بوده باشد، از نظر اسلام هیچ اشکالی ندارد. شیوه ای که اسلام برای تعدیل ثروت می پذیرد جلوگیری افراد مستعد از رسیدن به ثروتهای بالا نیست، بلکه برای آنها وظایف و تکالیف مالی مقرر میسازد. قرآن ثروت مندانی چون حضرت سلیمان و حضرت داوود و ذو القرنین را نام می برد که اهل ایمان بودند و در مقابل از ثروت مندان کافری چون قارون نیز یاد میکند. در قرآن میخوانیم: افزون طلبی شما را به خود مشغول داشته و از خدا غافل نموده است، تا آن جا که برای شمردن مردگان به زیارت قبور رفتید
ثروت اندوزی اگر انسان را از یاد خدا غافل کند، مذموم است و در اسلام از آن نهی شده است. دل بستن به ثروت و ترجیح دنیا بر آخرت صحیح نیست.
ولی اگر این ثروت فراوان در راه خدا مصرف شود، بسیار پسندیده و قابل ستایش است. نمونه بارز چنین ثروتمندانی حضرت خدیجه (س) بود که ثروت خود را برای پیشرفت اسلام و گسترش آن مصرف کرد. اولین ثروتمندی که ایمان آورد و همه ثروتش را وقف اسلام و دین کرد، حضرت خدیجه سلام الله علیها بود.
زمانبندی انتشار: 16 بهمن 1395 - 12:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]