تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تو را سفارش مى‏كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817384928




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت سامان‌دهی راه‌آهن سریع‌السیر


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: ضرورت سامان‌دهی راه‌آهن سریع‌السیر
هنوز مشخص نیست که این قطارها قرار است برای چه سطحی از سرعت فناوری‌های مورد نیاز را تدارک ببیند و مسئولان تاکنون از سرعت‌های 250، 300 و حتی 350 کیلومتر بر ساعت سخن گفته‌اند.
حمل‌و‌نقل ریلی در 90 سال گذشته طول و عرضش بسیار گسترده شده است. بیش از 10 هزار کیلومتر شبکه ریلی در دست بهره‌برداری و چند هزار کیلومتر دیگر هم در دست ساخت و مطالعه است. چندهزار ناوگان ریلی باری و مسافری هم در این شبکه در خدمت مشتریان قرار دارد. تشکیلات عریض‌و‌طویلی هم حدود یک قرن برای توسعه و بهره‌برداری از شبکه ریلی ایجاد شده است.

به گزارش روزنامه دنیای خودرو، به لطف اصل 44 قانون اساسی یک دهه است که پای بخش خصوصی نیز به صورت نیم‌بند به این صنعت باز شده است. درمجموع حدود 10 درصد از کل حمل‌ونقل بار و مسافر کشور توسط همین شبکه و ناوگان ریلی جابه‌جا می‌شود که سالانه چیزی حدود 35 میلیون تن بار و 25 میلیون نفر مسافر می‌شود. طبیعتا در این سال‌ها بخش ریلی به‌طور مستقیم به‌همین اندازه ذکر شد و البته به‌طور غیر مستقیم چند برابر بیشتر به توسعه و رشد اقتصادی کشور، اشتغال، مصرف بهینه‌تر انرژی، حفظ محیط‌زیست و کاهش قیمت تمام‌شده کالاها و خدمات کمک کرده است. این خلاصه‌ای است از آن‌چه در این 90 سال در حوزه ریلی به دست آورده‌ایم.

آن‌چه هنوز از بخش ریلی نصیب ما نشده و به مراتب مهم‌تر است، فناوری راه‌آهن سریع است. البته توسعه حمل‌ونقل ریلی بار و مسافر در مناطق مختلف کشور و به‌دلیل مزیت‌های بارز این صنعت جزو اولویت‌های کشور است اما دستیابی به فناوری راه‌آهن سریع و استقرار و بهره‌برداری از آن می‌تواند محرک و سرریز مهمی برای توسعه همزمان حوزه‌های علم و فناوری و بخش حمل‌ونقل کشور باشد.
 
امروزه در سراسر دنیا عامل سرعت پیوندی ناگسستنی با حمل‌ونقل ریلی دارد. بدون توجه به مولفه سرعت نمی‌توان انتظار تحقق اهداف دیگر در حوزه حمل‌ونقل را داشت. بی‌توجهی ما به راه‌اندازی قطارهای سریع در حالی است که حتی همسایگان ما نیز در این راه از ما پیشی گرفته و عملا از این طریق خود را کاندید ورود به عرصه نوینی از علم و فناوری کرده‌اند.

آیا در مساله ارتقای سرعت و راه‌اندازی قطار سریع ابهامی وجود دارد که در سال‌های اخیر بی نتیجه مانده است؟ آیا متولیان امر و سیاست‌گذاران کشور به اهمیت راه‌آهن سریع واقف نیستند؟ آیا اصولا توانمندی لازم برای شکل‌گیری چنین پتانسیلی در کشور وجود دارد؟ مسیر توسعه راه‌آهن سریع چگونه است؟ آیا دستیابی به فناوری راه‌آهن سریع، مشابه سایر فناوری‌های سنتی حوزه ریلی است؟ آیا بهر‌برداری از راه‌آهن سریع در ساختار فعلی شبکه ریلی مقدور و منطقی است؟

متولی مشخص راه‌اندازی قطار سریع و اکتساب فناوری‌های ساخت و بهره‌برداری مرتبط با آن کدام سازمان است؟ یا مثلا طرح ملی که توسط شورای عتف به نام «پیاده‌سازی فناوری ملی سامانه حمل‌ونقل ریلی پر سرعت» در سال 91 به دانشگاه علم‌و‌صنعت سپرده شده است، چه تکلیف و مسئولیتی در این بین دارد و مشتری خروجی‌های آن کیست و آیا اصولا این تعدد نقش‌ها و نبود یکپارچگی بین آن‌ها کمکی به توسعه قطارهای پر سرعت خواهد کرد؟ و البته بسیاری سوالات دیگر ...

چه زمانی برای چنین تغییر ساختاری مناسب است؟ آیا منتظر تکمیل پروژه و زمان بهره‌برداری بمانیم یا اینکه براساس یک نقشه‌راه حداقل چند سال قبل از بهره‌برداری مبادرت به ایجاد ساختار مناسب و بسترسازی در ابعاد مختلف کنیم؟  به نظر می‌رسد تشکیل «شرکت قطارهای سریع‌السیر کشور» باید جزو اولویت‌های بخش ریلی قرار گیرد.

موضوع یکپارچگی در تصمیمات، وظایف، برنامه‌ها و تنظیم دیسیپلین‌های راه‌آهن سریع، وظیفه مهمی است که بدون متولی مشخص نه‌تنها نتیجه مطلوبی برای کشور نخواهد داشت، بلکه منابع و انرژی کشور را نیز به هدر خواهد داد.

بضاعت علمی و عملی ما

با کمی تامل بر تاریخچه پروژه تهران - اصفهان و این که بالاخره این قطار قرار است برای چه سطحی از سرعت فناوری‌های مورد نیاز را تدارک ببیند و اینکه مسئولان تاکنون از سرعت‌های 250، 300 و حتی 350 کیلومتر بر ساعت سخن گفته‌اند، نشان می‌دهد هنوز پاسخ سوالات فوق را نمی‌دانیم.

مثلا بهره‌بردار قطار سریع در کشور کیست؟ آیا قرار است این پروژه در دل ساختار و استانداردهای یک شبکه سنتی با سطح فناوری پایین مدیریت و بهره‌برداری شود؟ آیا تبعات سپردن فناوری سطح بالای راه‌آهن سریع به دست سیستم قدیمی و سنتی راه‌آهن برای متولیان امر روشن است؟ آیا واقعا می‌توان از شرکت راه‌آهن چنین انتظاری داشت که بستر لازم فناورانه، آموزشی، نیروی انسانی، ایمنی و دیگر ابعاد استانداردهای راه‌آهن سریع را در دل ساختار بدون انعطاف خود مهیا کند؟

تاریخ انتشار: ۲۰:۴۶ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ - 02 February 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن