واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: این محاصره اقتصادى را که خیلى از آن می ترسند، من یک هدیه اى مى دانم براى کشور خودمان...
پایگاه خبری تحلیلی تراز: شاید عده ای گمان کنند اقتصاد مقاومتی مفهومی بدیع و تازه تاسیس است حال آنکه شاید این تعبیر به این شکل وجود نداشته اما چنین مفهومی برآمده از آموزه های اصیل اسلامی و همچنین تعالیم امام راحل است.
1- امام معتقد بود یکی از مهمترین آرمان ها نیل به خودکفایی است و این خودکفایی بدون قطع وابستگی به دست غیر و دشمنان حاصل نمی شود.
2- می فرمود استقلال سیاسی بدست نمی آید مگر با استقلال اقتصادی. اما استقلال اقتصادی به چه معنا بود؟ استقلال اقتصادیِ مد نظر امام همان مفهوم اقتصاد مقاومتی را در بر داشت.
3- امام معتقد بود تا همگان از عامی و خواص به این باور برسند که باید روی پای خود بایستیم. این باور حتی در بین دانشمندان و دانشگاهیان ما وجود نداشت. تلاش کرد تا مردم به کمکهای دیگر کشورها و قدرتها امیدوار نباشند.
4- می فرمود: «یک مملکت اگر بخواهد خودش به پاى خودش بایستد، مستقل بشود در همه ابعاد، چاره ندارد جز این تفکر که «ما باید از خارج چیز وارد کنیم» از کله اش بیرون کند. مغزش توجه به این بکند که ما از خارج نباید وارد بکنیم.»
5- امام معتقد بود با این تفکر دیگر حتی تحریم اقتصادی نه تنها نگران کننده نیست بلکه فرصت مغتنم و فرصت پیشرفت است. همین دیدگاه امام بود که دقیقا منطبق بر اقتصادی مقاومتی است.
6- می فرمود: «این محاصره اقتصادى را که خیلى از آن می ترسند، من یک هدیه اى مى دانم براى کشور خودمان، براى اینکه محاصره اقتصادى معنایش این است که «ما یَحْتاج» ما را به ما نمی دهند. وقتى که ما یحتاج را به ما ندادند، خودمان مى رویم دنبالش. ممکن است یک ده سالى زحمت بکشیم، ده سالى گرفتارى داشته باشیم، اما نتیجه آخرش این است که بعد از ده سال خودمان هستیم.»
7- امام معتقد بود رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی و ثمرات آن به سادگی بدست نمی آید و باید برخی لذت های کاذب را کنار گذاشت. شاید بتوان گفت این هدف جز با ترک مصرف گرایی از سوی عوام و تجمل گرایی از سوی خواص حاصل نخواهد شد.
8- می فرمود: «یک چند سال باید سختى را تحمل کنیم.- سختى هم خیلى نیست- تحمل کنیم تا بتوانیم خودمان سر پاى خودمان بایستیم و آدم باشیم.»
9- امام معتقد بود زندگی با شرافت و حتی مملوّ از مشکلات، بهتر است از زندگی با رفاه ولی همراه با وابستگی به اجانب.
10- می فرمود: «چقدر برای یک مملکت عیب است و سرشکستگی که دستش را دراز کند طرف آمریکا که گندم بده، کشکول گداییش را باز کند پیش دشمنش و از او بخواهد که رزقش را بدهد. چقدر برای ما سرشکستگی دارد، تا این ملت بنایش را بر این نگذارد که کشاورزیش را تقویت کند و بسازد به آنکه خودش به دست می آورد، نمی توانیم استقلال پیدا کنیم.»
زمانبندی انتشار: 13 بهمن 1395 - 05:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]