واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
سه نکته درباره هیات انتخاب و داوری جشنواره فجر؛
حضور پررنگ دوپاسپورته ها+کمبود سینماگران به روز+تکیه بر حضور معتمدان نظارت مناقشه برانگیز بودن اعضای هیاتهای انتخاب و داوری جشنواره فجر در سالهای اخیر اپیدمیک شده است.
گروه سینما و تلویزیون "فرهنگ نیوز" ؛ مناقشه برانگیز بودن اعضای هیاتهای انتخاب و داوری جشنواره فجر در سالهای اخیر اپیدمیک شده است. تقریبا سالی را به یاد نداریم که بخاطر انتخابهای دبیر درباره این دو هیات طعنه و گلایه از سینماگران نشنویم. عمده گلایه هم از جانب آنهاست که فیلمشان به جشنواره راه نیافته یا نتوانسته اند در داوری نهایی سیمرغی به دست آورند.
امسال هم کم از این گلایه ها نشنیدیم و احتمالا تا پایان جشنواره هم خواهیم شنید اما آیا ترکیب هیاتهای انتخاب و داوری جشنواره امسال واقعا گلایه سازند؟
هم در هیات انتخاب و هم در هیات داوری با یک بانوی سینماگر روبرو بودیم که می تواند نویدی باشد در جهت عدم قائل شدن به نگاه جنسیتی در این حوزه.
اما در بررسی سایر افراد حاضر سه نکته بیش از هر چیز به ذهن خطور می کند.
دقت بر حضور ممیزان
نکته اول بستن هیات انتخاب با حضور افرادی مانند حسین کرمی، عماد افروغ و طه مرقاتی است که بیش از هر چیز نگاه ممیزانه دبیرخانه در انتخاب آثاری بی دردسرهای مرسوم را تداعی می کند. درست است که تمامی آثار باید قبل از حضور در جشنواره پروانه نمایش موقت خود را از اداره نظارت بگیرند اما تلاش برای کاهس حواشی باعث شد چهره هایی معتمد اداره نظارت در هیات انتخاب حضور داشته باشند.
کمبود سینماگران به روز
نکته دوم درباره عقبه هیات داوران جشنواره است؛ در میان چهرههای سینمایی حاضر در هیأت داوران بهروزترین چهره سینمایی رویا نونهالی است که امسال دو فیلم «نیمه شب اتفاق افتاد» و «کفشهایم کو» را روی پرده داشت و البته محمدرضا تخت کشیان که «یتیم خانه ایران» را به عنوان تهیه کننده روی پرده دارد.
ایرج رامینفر طراح صحنه برجسته سینمای ایران نیز آخرین بار دو سال قبل به عنوان طراح صحنه و لباس «احتمال باران اسیدی» و «در دنیای تو ساعت چند است» حضور داشت.
منهای اکبر نبوی که بیشتر مجری-کارشناس تلویزیون بوده، بقیه چهرههای حاضر در هیأت داوران سالهاست در عرصه سینمای حرفهای حضور ندارند. محمدرضا هنرمند آخرین فیلمش با عنوان «عزیزم من کوک نیستم» را ۱۵ سال پیش ساخته است.
شهرام اسدی آخرین فیلمش «شب واقعه» را هشت سال قبل تولید کرد و محمدمهدی دادگو نیز آخرین بار هشت سال قبل نامش به عنوان تهیه کننده «تردید» آمد که البته تولید آن فیلم هم به دلیل درگیریهای طرفین توسط سعید سعدی مدیر وقت شهرک دفاع مقدس به سرانجام رسید.
دوپاسپورته بودن داوراناما فارغ از رزومه نکته مهمتر دوپاسپورته بودن چهار داور جشنواره است؛ محمدمهدی دادگو و ایرج رامین فر و محمدرضا هنرمند اقامت کانادا را دارند و شهرام اسدی هم اقامت آمریکا را.
اینکه بیشتر از نصف داورران مهمترین جشنواره وطنی ما دوتابعیتی هستند می تواند فی نفسه نکته ای مثبت برای جشنواره باشد؟
اگر این اقامت در کانادا و امریکا در جهت تجربه نوعی جدید از فعالیت سینمایی و حتی فراهم آوردن زمینه تولید محصولات مشترک بود قطعا می توانستیم این حضور را مثبت بدانیم اما وقتی می بینیم یکی از همین دوپاسپورته ها مشغول کارهای عمرانی در کاناداست و بقیه هم بیشتر برای تفریح و گذران اوقات فراغت از تابعیت دوم سود می جویند قطعا باید نگران وجه ملی مهمترین جشنواره وطن مان باشیم...
95/11/9 - 14:30 - 2017-1-28 14:30:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]