تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828929684




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا «شهر ايمن» به يك جريان خبري تبديل نمي‌شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چرا «شهر ايمن» به يك جريان خبري تبديل نمي‌شود؟
فت‌وگوهايي كه روزهاي اخير از زبان كسبه پلاسكو در رسانه‌ها درج شد، نشان از نگراني‌هاي عميقي است كه آنها از روزها و هفته‌هاي آتي دارند.
نویسنده : حسن فرامرزي 
يك: گفت‌وگوهايي كه روزهاي اخير از زبان كسبه پلاسكو در رسانه‌ها درج شد، نشان از نگراني‌هاي عميقي است كه آنها از روزها و هفته‌هاي آتي دارند. فصل مشترك اظهارات آنها اين است كه ما فراموش خواهيم شد. آنها حق دارند چون به حافظه گذشته خود در شيوه مقابله و موضع مديران و مسئولان در رخدادها نظر مي‌اندازند. اينكه در روزهاي اول وعده‌هايي براي كمك و دلجويي داده مي‌شود، اما به محض اينكه آن التهابات اوليه فروكش مي‌كند و حساسيت‌ها كم مي‌شود، آن وعده‌ها هم رنگ مي‌بازد. مثلاً ممكن است كه در اظهارات رسمي، سخن درباره وام و تسهيلات به ميان بيايد، اما كسبه مي‌دانند كه حتي اگر نظر مسئولان رده بالا مساعد باشد، گرفتن تسهيلات از سيستم بانكي كشور چه مقرراتي دارد و چه هفت‌خوان‌ها و دشواري‌هايي پيش روي آنهاست، آن هم زماني كه همه يا دست‌كم بخش قابل‌توجهي از سندهاي آنها در آتش سوخته است.

دو: كسبه پلاسكو امروز ترس بزرگ‌شان فراموش شدن است اما اين ترس، گوشه‌اي از آن نگراني‌ها و بيم‌هايي است كه امروز با فرو ريختن پلاسكو در ذهن‌ها نقش بسته است. به خاطر همين است كه برخي از مسئولان با فرو ريختن پلاسكو مدام درباره وضعيت ناايمن ساختمان‌هاي مشابه هشدار مي‌دهند، گويي كه با فرو ريختن يك برج همه به يك باره از خوابي سنگين برخاسته باشند، حالا همه از مقررات ملي ساختمان سخن به ميان مي‌آورند كه در اين سال‌ها معطل مانده و عملاً اجرا نشده است. اگر از رگه‌هاي پررنگ سياسي كاري در برخي از رسانه‌ها عبور كنيم، همه تحليل‌ها به يك سمت و سوي خاص جهت داده مي‌شود، اما امروز رسانه‌ها به نمايندگي از افكار عمومي اين پرسش را مطرح مي‌كنند كه آيا نمي‌شد جلوي وقوع اين رخداد تلخ را گرفت؟ آنها مي‌گويند در دنيا استانداردهايي به اين منظور تعريف شده و هر وقت عمر مفيد ساختماني به پايان مي‌رسد با اتمام عمر مفيد، تخليه برج آغاز و ساختمان با استفاده از تكنيك‌هاي استاندارد كه همه ما گاه در فيلم‌ها ديده‌ايم منهدم مي‌شود بدون آنكه به ساختمان‌هاي مجاور آسيبي بزند يا مخاطرات جاني براي كسي داشته باشد. پرسش امروز جامعه ما هم اين است كه اگر پلاسكو آن قدر وضعيت ناايمن داشته كه حتي تن به بازسازي هم نمي‌داده، چرا پيش از اين تخليه و بازسازي نشده است؟ و اگر ساختمان‌هاي مشابهي در تهران داريم، چرا دست‌كم تا دير نشده اين ضرورت درباره آنها اجرا نمي‌شود؟

سه: ممكن است گفته شود تخليه ساختماني مثل پلاسكو كار ساده‌اي نيست و نياز به بررسي و تزريق بودجه و تسهيلات دارد، اما حتي اگر اين گونه هم باشد آيا تخليه تدريجي ساختمان‌هاي بلندمرتبه ناايمن هزينه زيادي دارد يا فرو ريختن آنها بر سر آدم‌ها و آتش گرفتن و قرباني شدن آتش‌نشان‌ها و مردم عادي و سوختن هزاران سند مالي و بازي با زندگي آدم‌ها و از آن سو تزريق منابع مالي قابل‌توجه براي آواربرداري و به هم خوردن مناسبات شهري و عزاي عمومي و ترافيك و دهها و صدها حاشيه ريز و درشت ديگر؟

چهار: اگر امروز در كشور، مسئولان و مديراني در سطوح مختلف در معرض اتهام قرار گرفته‌اند كه از يك زاويه درست هم است - چون آنها مسئوليت‌هايي در اين باره داشته‌اند و دارند - اما بايد از مسئوليت رسانه‌ها هم در اين باره سخن گفت كه آنها هم در اين باره كوتاهي كرده‌اند و يك نياز عمومي به نام شهر ايمن را به عنوان مطالبه اصلي خود طرح نكرده‌اند. متأسفانه بايد اذعان كرد، امروز بخش اعظمي از ظرفيت و توان رسانه‌هاي ما در روزمرگي‌ها به ويژه روزمرگي‌هاي سياسي تلف مي‌شود وگرنه آنها مي‌توانستند در اين سال‌ها مدام ضرورت‌هاي ايمن‌سازي شهر را به عنوان يك جريان خبري در رأس خواسته‌هاي خود به ويژه در كلانشهرها قرار دهند. ما رسانه‌ها در اين باره مسئوليت داريم كه نگذاريم اين زخم بار ديگر كهنه شود.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن