واضح آرشیو وب فارسی:فارس: توليد داروي ايراني براي بيماران ام اس
داروي ايراني مشابه اينترفرون ربيف از خانواده داروهاي بيوتكنولوژيك توسط محققان كشورمان توليد شده است و به زودي براي استفاده بيماران مبتلا به "ام اس" وارد بازار دارويي كشور مي شود.
به گزارش رجانيوز به نقل از مهر، اين دارو مراحل نهايي تأييد را در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كشور مي گذراند و از خانواده داروهاي مبتني بيوتكنولوژي محسوب مي شود.
اين دارو از سوي محققان ايراني و در يك شركت توليد كننده داخلي كه سهم عمده اي در توليد داروهاي بيماران مبتلا به "ام اس" داشت، توليد شده است. اين شركت توليد كننده پيش از اين يكي از داروهاي مهم درمان بيماري ام اس را توليد كرده بود.
اين دارو در حال حاضر به صورت يارانه اي در اختيار بيماران مبتلا به ام اس قرار مي گيرد و با توليد آن در داخل كشور صرفه جويي ارزي قابل توجهي در بخش بازار دارويي بيوتكنولوژي صورت مي گيرد.
دكتر رسول ديناروند معاون غذا و داروي وزارت بهداشت در تابستان سال گذشته از توليد داروهاي جديد بيوتكنولوژي در كشور خبر داده بود و يادآور شده بود: فرآورده هاي دارويي "پگيليتد اينترفرون"، "بتااينترفرون مشابه ربيف" و "اينترفرون بتا نوع بتافرون" از فرآورده هاي داروي بيولوژيكي مورد نياز بيماران "ام اس" هستند كه پس از پايان مراحل مطالعاتي وارد بازار دارويي كشور مي شوند.
دكتر رسول ديناروند در گفتگو با مهر در خصوص توليد اين داروها اضافه كرده بود: "بتااينترفرون مشابه ربيف" فرآورده اي است كه توليد آزمايشي آن در آزمايشگاه آغاز شده است، پروانه ساخت يا DMF اين فرآورده در وزارت بهداشت تأييد شده است و نمونه دارويي در حال آزمايش است.
معاون غذا و داروي وزارت بهداشت گفت: مطالعات باليني "اينترفرون گاما" توليد "اريتروپويتين" از سوي دو شركت ديگر فعال در حوزه داروهاي بيوتكنولوژي و پيگيري ساخت هورمون رشد از ديگر فعاليت هاي بخش دارويي كشور است.
بيماري ام اس (MS) يا بيماري اسكلروز مولتيپل (تصلب متعدد) يكي از شايعترين بيماريهاي سيستم اعصاب مركزي (مغز و نخاع) است و در اثر تخريب غلاف ميلين ايجاد مي شود. ميلين غلافي است كه فيبرهاي عصبي را احاطه مي كند و در انتقال سريع امواج عصبي نقش بسيار مهمي دارد. در حالت طبيعي با وجود اين غلاف امواج عصبي به سرعت منتقل شده و موجب توانايي بدن در ايجاد حركات هماهنگ و موزون مي شوند.
در بيماري ام اس اين غلاف عصبي به تدريج تخريب مي شود و بدين ترتيب امواج عصبي از مغز به خوبي منتقل نمي شود و علايم مختلف بيماري ظاهر مي شود. اين بيماري مسري نبوده و از دسته بيماريهاي ارثي هم محسوب نمي شود، اما نقش ژنتيك در ايجاد آن تاييد شده است. در حال حاضر هيچ درمان قطعي براي اين بيماري وجود ندارد اما شيوه هاي درمان موجود در تغيير سرعت روند بيماري موثر هستند.
علائم شايع اين بيماري شامل اختلالات بينايي، اختلالات تعادل، سفتي عضلات، اختلالات حسي، اختلالات تكلم، خستگي، مشكلات مثانه و اختلال در اجابت مزاج، اختلالات مثانه و ... است كه بايد توجه داشت كه علاوه بر علايم آشكار، نشانه هاي پنهاني نيز در بيمار ايجاد مي شود.
درمانهاي موجود براي بيماري ام اس تنها نگهدارنده هستند و از پيشرفت بيماري جلوگيري مي كنند. داروهايي كه در حال حاضر براي درمان MS استفاده مي شوند شامل سه نوع اينترفرون هستند كه با نام هاي تجاري ربيف، آوونكس و بتافرون شناخته مي شوند كه تاكنون در ايران مشابه آوونكس با نام سينوكس و مشابه بتافرون ساخته شده است.
اينترفرونهاي بتا معادل پروتئينهاي طبيعي بدن هستند كه به روش مهندسي ژنتيك ساخته مي شوند. اين داروها در مبارزه با ويروسها و تنظيم سيستم ايمني مفيد بوده و به صورت تزريقي به بيمار تزريق مي شوند.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 280]