تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که در پی برآوردن نیاز برادر مسلمان خود باشد، تا زمانی که در این راه است خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817370930




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شهیدی جزو نخستین نسل از طلبه های دانشگاهی بود


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شهیدی جزو نخستین نسل از طلبه های دانشگاهی بود
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در مراسم بزرگداشت سید جعفر شهیدی، او را در شمار نخستین نسل از طلاب دانشگاهی دانست


به گزارش روابط عمومی مراکز فرهنگی_ هنری منطقه 8 و فرهنگسرای گلستان، مهدی محقق در مراسمی با عنوان "یاد استاد" که عصر دیروز 26 دی ماه و همزمان با نهمین سال درگذشت مترجم نهج البلاغه برگزار شد گفت: من، سید جعفر شهیدی، سید محمد بهشتی، امام موسی صدر و سید محمدرضا علوی جزو نخستین طلبه هایی بودیم که دانشگاه رفتند و علاوه بر دروس حوزوی با علم روز هم آشنا شدند.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ادامه بیان کرد: هر کدام از ما هدفی را دنبال می کردیم. برای مثال من دلم می خواست به دانشگاه های خارج از کشور بروم که دو سال در لندن و دو سال هم در دانشگاه مک گیل کانادا تدریس کردم. امام موسی صدر کوشید تا در کشورهای عربی چون لبنان نفوذ کند. دکتر شهیدی هم می خواست بر زبان عربی مسلط شود و چون یک عرب زبان فرهیخته، به این زبان بخواند و بنویسد و جالب این که همه ما به آنچه می خواستیم رسیدیم.

محقق طنز را یکی دیگر از ویژگی های سید جعفر شهیدی دانست و افزود: کلام او طنازانه بود و جا و مقام هر سخن را می دانست. من از سال 1327 با او آشنا شدم. با هم همکار و دوست بودیم. با هم به دانشگاه رفتیم. در یک دبیرستان به تدریس پرداختیم. یک دوره کتاب عربی برای مقطع دبیرستان تدوین کردیم و او در تمام این سال ها صبوری پیشه کرد و گفته های خود را با زبانی طنزآمیز به گوش مخاطبانش رساند.

پس از آن ایرج شهبازی به توضیح درباره شرح مثنوی به کوشش سید جعفر شهیدی پرداخت و گفت: کتاب هایی چون مثنوی معنوی با یک یا دو یا 10 شرح به پایان نمی رسند و در هر دوره و نسلی هماهنگ با اقتضائات آن زمان توضیح و تفسیر می شوند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به این که از همان زمان که مولانا سرودن مثنوی را آغاز کرده، تعداد شارحان این اثر با شمار مخاطبانشان برابری داشته گفت: تاکنون 150 شرح بر مثنوی نوشته شده که هر کدام از این شروح، ویژگی های خاص خود را دارند اما یکی از برترین این نوشته ها، شرح بدیع الزمان فروزانفر بر مثنوی است که 50 سال، به طور مداوم با این اثر بزرگ مولانا سرو کار داشت و تنها توانست 3 هزار بیت اول از دفتر نخست را تفسیر کند.

شهبازی، سیدجعفر شهیدی را ادامه دهنده کار فروزانفر دانست و افزود: دکتر شهیدی، کار خود را از سال 1372 آغاز کرد و سال 78 به پایان برد. او به شرح باقی مانده دفتر اول و پنج دفتر دیگر مثنوی پرداخت.

به گفته این عضو هیئت علمی لغت نامه دهخدا توجه به مسایل تاریخی، مهم ترین ویژگی شرح مثنوی دکتر شهیدی است. همچنین او به مسایل روایی و فقهی، علم حدیث، فقه و تفسیر آشنایی داشته است.

شهبازی در ادامه بیان کرد: دکتر شهیدی در شرح مثنوی به نقد نظرات شارحان قبلی و همچنین لغت نامه دهخدا پرداخته. او حتی سخنان و اندیشه های مولانا را هم نقد کرده است.










تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن