واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: جامعه موسیقی از ظرفیتهای جشنواره فجر استفاده نکرده است/ نجات جشنواره نیازمند اقدامهای بلندمدت است/ قرار نیست تا ابد در خانه موسیقی بمانم/ جامعه هویت درستی برای هنر و موسیقی قائل نیست
حمیدرضا نوربخش، دبیر سی و دومین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر و مدیرعامل خانه موسیقی در گفت و گو با عصرایران از مشکلاتی سخن گفت که این جشنواره و موسیقی ایران با آن دست به گریبان است.
عصرایران؛ رضامیرمحرابی - سی و دومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر از جمعه 24 دی ماه در تهران و در شش سالن تالار وحدت، سالن رودکی، برج میلاد، سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی، فرهنگسرای نیاوران و برج آزادی آغاز شده است. در روزهای منتهی به برگزاری این رویداد ملی به سراغ حمیدرضا نوربخش، دبیر سی و دومین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر و مدیرعامل خانه موسیقی رفتیم تا با او در مورد این رویداد مهم و آخرین وضعیت خانه موسیقی گفت و گو کنیم.
در این دو سال که به عنوان دبیر جشنواره فجر حضور داشته اید انتقادات بسیاری به شیوه برگزاری جشنواره مطرح شد؛ فکر می کنید چقدر در انجام اصلاحات اساسی در این دوره موفق بوده اید؟
«دغدغه ما از ورود به این جشنواره استفاده از تمام ظرفیت های منحصربفردی است که در این رویداد وجود دارد. یعنی ما جشنواره ای داریم که از نظر موقعیت، امتیازات و حمایتهایی که از سوی کلیت نظام وجود دارد دارای یک وضعیت خاص است، اما معتقدم جامعه موسیقی ایران در استفاده از این موقعیت موفق نبوده است که دلایل مختلفی دارد. بخشی از آن به نگاه دوگانه به جامعه موسیقی باز می گردد که باعث شده اهالی موسیقی همواره حذر کنند از اینکه به رویدادی که به نوعی حکومتی است ورود کنند و بارها گفته اند اگر قرار است توجهی به موسیقی شود باید همیشگی باشد و اینکه ما در یک مقطع زمانی بخواهیم به موسیقی توجه ویژه کنیم و دیگر مواقع بی توجه باشیم خیلی منطقی نیست.
این رخداد آنطور که باید و شاید جدی گرفته نشده و به آن اعتنایی شده است. در 30 دوره ای که برگزار شده اگر اتفاق خوبی رخ داده به دلیل مدیریت خوب بوده است وگرنه ساز و کار و ریل گذاری مناسبی تاکنون به چشم نیامده است. در 30 دوره جشنواره، دوره های درخشانی وجود داشته اما تداوم نداشته است. همیشه این دغدغه را داشته ام که چرا از این ظرفیت استفاده نشده است. در این دو دوره تلاش شده است در بین اهالی موسیقی همگرایی ایجاد شود، رونقی به وجود آید و راهکارهایی هم اجرایی شده است تا این اتفاق در مجموع جذاب تر شود. فکر کردیم اگر جایزه باشد می تواند انگیزه ایجاد کند، سعی کردیم همه جامعه موسیقی را به نوعی جذب این اتفاق و دخیل کنیم در حدی که سال گذشته بخش بزرگی از بدنه حرفه ای موسیقی ایران در جشنواره حضور داشتند. تلاش شد در یک مسیر حرکت کنیم و طبیعی است چند سال طول می کشد تا جشنواره به آن ریل گذاری که مدنظر است برسد.»
سال گذشته عنوان کرده بودید دیگر مدیریت جشنواره موسیقی فجر را قبول نخواهید کرد. چه مساله ای رخ داد که دبیری این دوره را نیز پذیرفتید و چرا فعالیت های مرتبط با جشنواره دیر آغاز شد؟
«سال گذشته با تمام دستاوردهایی که به دست آمد، حواشی بی شماری گریبان جشنواره را گرفت و اصرار داشتم به دلایلی بعد از اختتامیه اعلام کنم که دیگر نیستم و حضور نخواهم داشت. چند ماه هم مقاومت کردم اما اصرارهای برخی دلسوزان مبنی بر اینکه ممکن است لطمه ای به جشنواره وارد شود من را مجاب کرد که امسال نیز حضور داشته باشم؛ اما اینها همه لطمه است و اگر از همان ابتدا دبیرخانه جشنواره فعال بود و فعالیت ها شروع می شد طبیعی بود که اتفاقات بهتری رخ می داد.»
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۲۶ دی ۱۳۹۵ - 15 January 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]