تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه كسى مستحق دوستى خداوند و خوشبختى باشد، مرگ در برابر چشمان او مى‏آيد و آرز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817753154




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کسب‌تجربه‌ازشرایط‌تحریم‌در‌تعامل‌بابوئینگ‌وایرباس


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در شرایط موجود، اطمینان از تعهد شرکت‌های خارجی در قراردادها برای ایران بسیار مهمتر از بستن قراردادهاست. در واقع عدم انعقاد یک قرارداد بهتر از این است که قراردادی امضاء شود اما بعد از مدتی به دلایل مختلف اجرایی نشود و خسارت‌های متعددی به کشور وارد آورد.


از سال 2011 با سخت‌تر شدن تحریم‌ها، شرکت‌های اروپایی که تا پیش از آن تعاملات زیادی با شرکت‌های ایرانی داشتند، به سرعت تعاملات اقتصادی و خصوصا تجاری خود با ایران را کاهش دادند؛ به طوریکه میزان کل تجارت کالای ایران و اتحادیه اروپا در سال 2013، با 80 درصد کاهش در عرض دو سال، به 6 میلیارد یورو رسید. همچنین بسیاری از شرکت‌های اروپایی با وجود منافع گسترده‌ای که در بازار ایران داشتند، مجبور به ترک ایران شدند.


برخی از این شرکت‌های اروپایی درحالی ایران را ترک کردند که با طرف‌های ایرانی خود قرارداد بلندمدت منعقد کرده بودند و رفتن آن‌ها، زیان بسیاری را به شرکت‌های ایرانی وارد کرد. از آنجا که رها کردن قرارداد از سوی شرکت‌های خارجی و عمل نکردن آن‌ها به تعهدات خود موجب بروز این ضررها شده بود، آن‌ها می‌بایست به طرف‌های ایرانی غرامت می‌پرداختند؛ اما اغلب این شرکت ها با استناد به اینکه قوانین تحریمی وضع شده در کشورهایشان اجازه‌ی حضور آن‌ها در بازار ایران را نمی‌دهد، موفق شدند در دادگاه‌های بین‌المللی از پرداخت غرامت به ایران تبرئه شوند.


در واقع شکایت شرکت‌های ایرانی از طرف‌های خارجی خود به مجامع بین‌المللی، تنها در مواردی با موفقیت همراه بود که قراردادها از نظر حقوقی محکم تر منعقد شده بودند و در این موارد، شرکت‌های ایرانی موفق شدند بخشی از ضررهای خود را از طرف‌های خارجی بگیرند.


بنابراین با کسب تجربه از این اتفاقات، ضروری است در شرایط کنونی که ایران در حال انعقاد قراردادهای بین‌المللی است، تدابیری اتخاذ گردد که مشکلات ناشی از ترک ایران توسط شرکت‌های خارجی، به هر دلیلی، دوباره دامن‌گیر شرکت‌های داخلی نشود.


این مسئله به طور خاص در مورد خرید هواپیما از بوئینگ و ایرباس از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ چراکه قرارداد امضاء شده به شکل اجاره به شرط تملیک است و اگر در هر زمانی پیش از اتمام قرارداد معامله با مشکل مواجه شود، صاحب هواپیما طرف‌های مقابل هستند و ایران در عمل باید هواپیماها را پس بدهد.


درنتیجه ضروری است در تمامی قراردادهای تجاری با طرف‌های خارجی و به طور خاص قراردادهای خرید هواپیما از شرکت‌های بوئینگ و ایرباس، بندهای حقوقی محکمی در نظر گرفته شود که طبق آن طرف‌های خارجی نتوانند با هیچ بهانه‌ای از جمله تحریم ایران از سوی کشورهای متبوعشان، شورای امنیت سازمان ملل و یا هر تحریم فراسرزمینی دیگری، از عمل به تعهدات خود شانه خالی کنند.


در واقع در شرایط موجود، اطمینان از تعهد شرکت‌های خارجی در این قراردادها برای ایران بسیار مهمتر از بستن قراردادهاست چرا که این مهم به وابسته کردن منافع اقتصادی شرکت ها و کشورها به ایران کمک می کند. عدم انعقاد یک قرارداد بهتر از این است که قراردادی امضاء شود، ولی بعد از مدتی به دلایل مختلف اجرایی نشود و خسارت‌های متعددی به کشور وارد آورد.


بنابراین یکی از مسائل مهم در قراردادهای همکاری با شرکت‌های خارجی، اطمینان از انجام تعهدات از سوی آن‌هاست و برای این کار لازم است این قراردادها از نظر حقوقی محکم تنظیم شده باشند و بندهای ضد تحریم ایران در آن‌ها در نظر گرفته شده باشد.


شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی


۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن