تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 21 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز دل به باطل بودن حق و به حق بودن باطل يقين نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828334606




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«امپراطور جهنم» در مسلخ


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «امپراطور جهنم» در مسلخ
آنها كه آخرين اثر سينمايي كارگردان «شكارچي شنبه» را ديده‌اند اذعان مي‌كنند كه «امپراطور جهنم» بهترين فيلم پرويز شيخ‌طادي است و به لحاظ فني و تكنيكي توجيهي براي بيرون ماندن آن از بخش رقابتي جشنواره فجر وجود ندارد.
نویسنده : جواد محرمي 


راه نيافتن فيلم امپراطور جهنم به بخش مسابقه سي‌و‌پنجمين جشنواره فيلم فجر بالاخره منجر به واكنش تهيه‌كننده و كارگردان اين اثر انقلابي شد و روز گذشته محمد خزاعي و پرويز شيخ‌طادي با صدور نامه‌اي سرگشاده به حجت‌الله ايوبي نسبت به اين تصميم معترض شدند.
پس از اينكه فيلم امپراطور جهنم به عنوان اثري كه در قالب سينماي استراتژيك موضوعيت پيدا مي‌كند در ليست نهايي بخش سوداي سيمرغ جشنواره فجر ديده نشد، اين سؤال براي بسياري از علاقه‌مندان سينما مطرح شد كه چه علتي منجر به اين اتفاق شده است.

تطابق عنوان فجر با محتواي آثار حاضر در جشنواره فيلم فجر، موضوعي است كه هرساله از سوي اشخاص و رسانه‌هاي انقلابي مطرح مي‌شود و اين ايراد به برگزار‌كنندگان جشنواره گرفته مي‌شود كه تلاشي براي نزديك كردن آثار جشنواره به ماهيت فجر انقلاب اسلامي انجام نمي‌شود و همواره جشنواره فيلم فجر با حال و هوايي مانند جشنواره‌هاي سكولار برگزار مي‌شود.
  
سطح فني و تكنيكي قابل دفاع فيلم
امپراطوري جهنم در ساختار فني و تكنيكي كار قابل‌دفاعي است اما ظاهراً در رويكرد مضموني به طور قطع با نگاه شبه‌روشنفكرانه برخي سينمايي‌ها فاصله دارد. فيلم با رويكردي عامه‌پسند به ريشه تشكيل گروه تروريستي داعش به دست رژيم صهيونيستي و هم‌پيمانان غربي آن در منطقه مي‌پردازد و نقش عربستان سعودي در ايجاد داعش را به خوبي نشان مي‌دهد.
فيلم به جهت تكنيكي و فني از شكارچي شنبه نيز جلوتر بوده و حتي بازي علي نصيريان هم بهتر از نقش‌آفريني او در «شكارچي شنبه» است. به طور قطع «امپراطوري جهنم» از بسياري از آثار حاضر در ليست سي و سه تايي جشنواره فجر جلوتر است و با توجه به شيوع آثار شهري و آپارتماني در سينماي ايران، امپراطوري جهنم بي‌شك در مقابل اين نوع از سينما قرار مي‌گيرد و فضاسازي سينمايي‌تري ارائه مي‌دهد.
  
واكنش تهيه‌كننده و كارگردان فيلم
در نامه سرگشاده‌اي كه تهيه‌كننده و كارگردان «امپراطور جهنم» خطاب به رئيس سازمان سينمايي نوشته‌اند از رويكردهاي حاكم بر فضاي جشنواره فجر و بي‌توجهي به آثار راهبردي سينما انتقاد و عنوان شده كه اين فيلم استراتژيك قرباني محافظه‌كاري و عدم جسارت برگزار‌كنندگان جشنواره شده است.

در اين نامه آمده: «چنانچه استحضار داريد، فيلم سينمايي «‌امپراطور جهنم‌» از جمله پروژه‌هاي سينماي ايران در سال‌هاي اخير به شمار مي‌رود كه پاسخي به نيازهاي منطقه‌اي و بين‌المللي است. اين فيلم به نقد عملكرد حكام آل‌سعود و فلسفه و چگونگي به وجود آمدن گروه داعش و ديگر گروه‌هاي تندرو و راديكال اسلامي در اروپا و امريكا مي‌پردازد و نگاهي دارد به پشت‌پرده‌هاي«پيوند عربي- عبري» و همكاري صهيونيسم بين‌الملل و خاندان آل‌سعود. اثري كه به ضرس قاطع مي‌توان گفت نمونه آن را در سينماي منطقه نداريم.»

اين نامه مي‌افزايد: «به حسب ضرورت موضوعي و اهميت استراتژيك اين اثر؛ و نيز، فقدان آثار استراتژيك پيرامون موضوعات منطقه‌اي در سبد سينماي ايران، گروه سازنده با تشويق و استقبال دبير محترم جشنواره و حضرتعالي بنا را بر اين گذاشت تا با تلاش‌هاي‌هاي شبانه‌روزي و با تمام انرژي فيلم را به جشنواره برساند تا سبد جشنواره خالي از اين موضوع مهم نباشد. متأسفانه، با كج‌سليقگي و بر اثر ناتواني درك ضرورت‌هاي فرهنگي و اجتماعي و عدم تشخيص درست اولويت‌هاي مضموني و موضوعي آثار، فيلم «‌امپراطور جهنم‌» ناديده گرفته شد.»
   
اجحاف به آثار انقلابي بي‌سابقه نيست
در بخش ديگري از اين نامه آمده: «اين رويه غلط بي‌سابقه هم نيست و بارها شاهد بوده‌ايم كه آثار ارزشمند و مهمي همچون «‌باديگارد»، «‌شيار 143‌» و نمونه‌هاي ديگري از اين طيف ناديده گرفته شده و رندانه و مهندسي شده، در مهجوريت، محاق و تحقير قرار داده شده‌اند.
 از اين رو، بدين‌وسيله، مراتب اعتراض خويش را به اين‌گونه رويكردهاي غلط، ناشيانه و ناپخته اعلام مي‌داريم و معتقديم فيلم «امپراطور جهنم‌» نه به اقتضاي استانداردهاي سينمايي كه به خاطر عدم درك درست از اتفاقات منطقه، ناتواني در انطباق هوشمندانه ضرورت‌ها با مضامين آثار سينمايي؛ و نيز، به دليل محافظه‌كاري، ترسويي و ضعف در تصميم‌گيري‌هاي شجاعانه و جسورانه، غفلت از افق كلان فرهنگي و اجتماعي، عدم آگاهي از سينماي استراتژيك مبتني بر بنيان‌هاي فرهنگ دفاعي كشور مورد بي‌مهري قرار گرفته و قرباني شده است. به نظر مي‌رسد با اتمسفر شكل گرفته جاي فيلم «‌امپراطور جهنم‌» و آثاري از اين دست در جشنواره نبوده و نيست و بديهي است زمان شايستگي و ارزش‌هاي فيلم را نشان خواهد داد.»
  
مردم قضاوت خواهند كرد
اين نامه در ادامه مي‌افزايد: «پس ترجيح مي‌دهيم به صورت رسمي انصراف خود را از حضور در اين رويداد سينمايي اعلام داريم و از حضرتعالي و دبير محترم جشنواره به خاطر حمايت‌هاي لازم براي توليد اثر به‌رغم همه سنگ‌اندازي‌ها تقدير و تشكر مي‌نماييم و معتقديم بهترين قضاوت در مورد فيلم «‌امپراطور جهنم‌» و ويژگي‌هاي شاخص آن در نمايش اثر در مقابل مخاطبين مشخص خواهد شد و مورد نقد و كنكاش قرار خواهد گرفت كه زياد به طول نخواهد انجاميد كه اگر آن زمان شما بوديد و در مسند سازمان سينمايي حضور داشتيد در مورد فيلم قضاوت خواهيد كرد. ساخت اين فيلم يك وظيفه ملي و بين‌المللي بود كه به ما رسيد و هيچ منتي بر كسي نيست چون انتخاب اينچنين مضاميني هميشه با مشكلات، سنگلاخ‌ها و زخم‌ها همراه بوده و خواهد بود و هرچقدر راه مشكل‌تر ارج و قرب آن بيشتر خواهد شد.»

اجحاف به آثار سينمايي كه با نگاه به مسائل روز و رعايت استانداردهاي سينمايي توليد مي‌شوند در ساختار بيمار سينماي ايران رويكرد تازه‌اي نيست و «جوان» پيش از اين بارها به اين رويه در مقاطع مختلف انتقاد كرده است. افشاي ريشه‌هاي شكل‌گيري داعش و نقش كشورهايي چون عربستان سعودي، رژيم صهيونيستي و همپيمانان غربي آن در «امپراطور جهنم» ترسيم شده و حاصل كار نيز به لحاظ سينمايي قابل‌قبول از كار درآمده است.
بي‌مهري جشنواره فجر انقلاب به اين فيلم اين سؤال را پيش مي‌آورد كه كدام انگيزه پشت پرده از افشاي نقش بازيگردانان اصلي گروه‌هاي تروريستي چون داعش در يك اثر سينمايي ضرر مي‌بينند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن