واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آقاي ايوبي «امپراطور جهنم» حمایتمیخواهد نه آثار ضدنظام!
پرويز شيخطادي و محمد خزاعي، كارگردان و تهيهكننده فيلم استراتژيك «امپراطور جهنم» كه بنا بود در بخش خارج از مسابقه جشنواره فيلم فجر به نمايش درآيد، با نگارش نامهاي سرگشاده به ايوبي انصراف خود را از حضور در جشنواره فجر اعلام كردند.
نویسنده : مصطفي شاه كرمي
پرويز شيخطادي و محمد خزاعي، كارگردان و تهيهكننده فيلم استراتژيك «امپراطور جهنم» كه بنا بود در بخش خارج از مسابقه جشنواره فيلم فجر به نمايش درآيد، با نگارش نامهاي سرگشاده به ايوبي انصراف خود را از حضور در جشنواره فجر اعلام كردند. اين اتفاق تأسفآميز كه منبعث از نگاه دگم و نوكدماغي هيئت انتخاب آثار جشنواره سي و پنجم فيلم فجر است درحالي است كه طي روزهاي اخير رسانههاي عربي وابسته به جريانات وهابي و صهيونيستي از ساخت اين فيلم ابراز نگراني و وحشت كردهاند.
از روزي كه تيم حجتالله ايوبي، متشكل از افرادي عمدتاً با پيشينه سياسي و غيرفرهنگي بر جايگاه مهم و بسيار حساس، استراتژيك و فرهنگي رياست سازمان سينمايي و بخشهاي تابعه تكيه زدند، اغلب افرادي كه سابقه تنفس در فضاي فرهنگي و سينمايي كشورمان ولو به اندازه يك بازه زماني كوتاه را داشتند نسبت به اين انتصابات ايام خوب و آوانگاردي براي حوزه سينما متصور نبودند. ايوبي كه بيشترين وجه پرونده فعاليت و كارياش مشحون از تحركات و پيشينه سياسي است تا فرهنگي، از روز اول حضورش تا لحظه نگارش اين متن هيچ برنامه، استراتژي و رويكردي براي افق و آينده سازمان تحت مديريتش ارائه نكرده است. اين در حالي است كه در حوزه سخنراني و انتشار پيام و متن در فضاي مجازي حضور فعالانه و بسيار پررنگي داشته است.
لفاظي و بازي با كلمات شايد بيشترين و مهمترين هنر سياسيون حاكم بر عرصه فرهنگ و هنر كشورمان باشد كه از آن جمله بهرهكشي از لفظ قانون و تابع خرد جمعي بودن بيشترين سهم را به خود اختصاص داده است.
هر جايي كه منافع سياسي و جناحي و حتي رفاقتي ايجاب ميكند ديگر دموكراسي و خرد جمعي و قانون محلي از اعراب ندارد. بهترين شاهد مثال در اين زمينه دور زدن شوراي پروانه ساخت توسط شخص ايوبي با دادن به زعم خودش حكم حكومتي به يك فيلمساز معلومالحال است كه سابقه فيلمسازي ضدنظام و قانونش نقل محافل هنري و غيرهنري است. البته بعد از صدور حكم حكومتي از سوي ايوبي همان فيلمسازي كه بهخاطرش قانون، خرد جمعي و مابقي الزامات دموكراتيك زير پا گذاشته شد بنا بر اعلام شخص رئيس سازمان سينمايي، فيلمي ساخت كه با فيلمنامه و سيناپس اوليهاي كه مشمول حكم حكومتي شده بود تفاوتي بسيار زياد داشت.
تأسفانگيز اينكه فيلمي در تراز سياستهاي كلان نظام جمهوري اسلامي و البته به معناي واقعي كلمه استراتژيك، مانند «امپراطور جهنم» كه از هر نظر همراستا و همگون با رويكرد انقلابي كشورمان كه منبعث و نشئت گرفته از منطق اسلام ناب است، از سوي داوران جشنواره فيلم فجر دولت يازدهم اثري تاريخ مصرف گذشته و غيرقابل قبول اعلام و از پذيرش آن در جشنواره فيلم فجر انقلاب سر باز ميزنند!
نكته قابل تأسف اينكه شخص جناب رئيس سازمان و دبير جشنواره - به گفته دستاندركاران فيلم «امپراطور جهنم» - از اين اثر تعريف و تمجيد كرده و آن را اثر خوب و قابل اثر خواندهاند! از آنجايي كه تهيهكننده و كارگردان اثر از فيلمسازان شبهروشنفكر و سرگردان در جشنوارههاي ضداسلامي و ايراني نيستند و از آنجايي كه صاحبان اثر بدون درنگ و تأمل با سياستهاي آقايان اعلام موافقت و همراهي نكردهاند و نيز تا كنون در هيچ كدام از آثارشان كمترين هجمه و خدشهاي به اركان نظام و انقلاب وارد نكرده اند، مشمول حكم حكومتي جناب رئيس سازمان نشدهاند! در غير اينصورت اگر به جاي پرويز شيخطادي و محمد خزاعي با سابقه ساخت و همكاري در آثاري همچون «شكارچي شنبه» يا «قلادههاي طلا» و... افرادي نظير كارگردان «ارادتمند...» يا اثر سخيف و مشمئزكننده «عصباني نيستم» يا «پنجاه كيلو...» بود، تا كنون بلادرنگ براي پذيرفته شدن اين اثر مهم و راهبردي در بخش مسابقه جشنواره فيلم فجر انواع اتفاقات و حركات «ژانگولري» با قيد حكم حكومتي و... صورت گرفته بود!
در دورهاي از مديريت فرهنگي و هنري كه مسئولانش برخلاف نظر مقام معظم رهبري قائل به هنر ارزشي و غيرارزشي نيستند يا فتنهگراني كه كمترين ارزش و احترامي براي اسلام عزيز و مظلوم، ملت، كشور و قانون قائل نيستند به عنوان نورچشمي مورد حمايت گسترده قرار گرفتهاند، قطعاً كساني مثل پرويز شيخطادي و محمد خزاعي كه نه تنها از فتنهگران نبودهاند و بيانيهاي عليه اصول مبرهن و بديهي دموكراسي صادر نكردهاند بلكه فيلمهاي ضدفتنه و ضدصهيونيستي نيز مثل «امپراطور جهنم» كه در راستاي نقد آلسعود، آلصهيون، رسوايي داعش و نمادهاي تكفيري ساختهاند، نبايد توقع حمايت و توجه داشته باشند بلكه بايد با قوت و اتكال به پشتوانه الهي به انجام تكليف شرعي خويش بپردازند كه «أليس الصبح بقريب».
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]