واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشكل كمبود سالن هاي نمايشي با همت دستگاه هاي دولتي حل مي شود
مهم ترين دغدغه اي كه در تهران وجود دارد، كمبود فضاهاي نمايشي است و اگر دستگاه هاي دولتي همت كنند و آمفي تئاترهاي خود را در اختيار گروه هاي نمايشي بگذارند، به طور موقت اين مشكل نيز مرتفع خواهدشد.
دكتر «محمدحسين ايماني خوشخو» معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار سرويس هنري برنا ضمن بيان مطلب فوق افزود: مشكل كمبود سالن هاي نمايش در شهرستان ها به كلي مرتفع شده است ولي در تهران همچنان مشكل داريم و اميدواريم كه بحث احداث سالن را در اين كلان شهر ساماندهي كنيم. البته براي رفع اين مشكل، مي توان از آمفي تئاتر وزارتخانه ها، دستگاه هاي دولتي و دانشگاه ها در ساعاتي كه برنامه اي در آنها برگزار نمي شود، استفاده كرد.
وي در پاسخ به اين سوال كه اين آمفي تئاترها استانداردهاي لازم را براي اجراي نمايش ندارند، تصريح كرد: بله ما هم اين را قبول داريم اما با توجه به كمبودهايي كه وجود دارد، مي توان به طور موقت از اين سالن ها براي اجراي تئاتر استفاده كرد زيرا اگر حتي تامين اعتبار شود و بخواهيم از امسال كار احداث سالن هاي استاندارد نمايش را در تهران شروع كنيم، به چندين سال زمان نياز است. بنابراين اين كار يك راه حل ميان مدت است كه گروه هاي تئاتري مي توانند براي جلوگيري از اتلاف وقت، از آمفي تئاتر دستگاه هاي دولتي و دانشگاه ها استفاده كنند.
ايماني خوشخو در ادامه گفت: به طول مثال نمايش "شعله در زمهرير" در تالار فردوسي اجرا شد و مخاطب توانست ارتباط خوبي با اين تئاتر برقرار كند و استقبال بي نظيري از آن صورت گرفت البته كيفيت كار مانند اجراي نمايش در تالار وحدت نبود اما مهم تماشاگران از نتيجه كار رضايت داشتند.
وي تاكيد كرد: اگر يك همت جمعي را در دستگاه هاي دولتي شاهد باشيم، مي توانيم به طور موقت مشكل كمبود سالن هاي نمايش در تهران را حل كنيم.
30 نمايش در سي امين سالگرد انقلاب
معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره اجراي 30 نمايش به مناسبت سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي گفت: اقدام هاي اوليه براي اجراي اين تعداد نمايش از جمله ارائه متن ها انجام شده است و افرادي هم كه بايد در سراسر كشور اين تئاتر ها را اجرا كنند، مشخص شده و ظرف يكي دو ماه آينده گروه ها وارد تمرين مي شوند و فكر مي كنم در جشنواره تئاتر فجر شاهد اجراي آنها باشيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا اين جشنواره ها حال و هواي انقلابي ندارند، گفت: اگر بپذيريم فجري كه پسوند اين جشنوارهاست جهت آنها را تعيين مي كند، بايد گفت؛ در گذشته كم كارهايي در اين زمينه صورت گرفته است اما امسال برنامه هاي خوبي در اين زمينه داريم، به طور مثال در جشنواره موسيقي فجر كارهايي اجرا خواهند شد كه درباره انقلاب اسلامي باشند. ما معتقديم يكي از جهت هاي اصلي اين جشنواره ها، جهت هاي ملي است و مردم انتظار دارند كه جلوه هايي از هنر ملي را در جشنواره ها ببينند و در سال جاري اين موضوع نمايان تر و پررنگ تر است.
آشتي مخاطب با تئاتر
ايماني درباره ارزيابي خود از وضعيت تئاتر در كشور اظهاركرد: اگر بخواهيم هر پديده اي را ارزيابي كنيم بايد با توجه به مولفه هايي كه دارد، اين كار صورت گيرد. به نظر من در اين يكي دو سال اخير اتفاقات بزرگي در حوزه تئاتر رخ داده است كه مهم ترين آنها بحث مخاطب است. ما اگر به پنج سال قبل برگرديم، خواهيم ديد بسياري از كارهاي نمايشي از داشتن مخاطب محروم بودند اما در دو سال اخير شاهد استقبال زياد تماشاگران از نمايش هاي روي صحنه هستيم.
وي افزود: ما در حال حاضر افرادي را مي بينيم كه براي اولين بار از يك كار تئاتري ديدن مي كنند و توانسته اند با موضوعات ارتباط خوبي برقرار كنند. بيشتر سالن هاي نمايش در هنگام اجرا مملو از جمعيت است و اين موضوع نشان دهنده آن است كه تئاتر وارد متن جامعه شده است. زيرا ديگر مردم به تئاتر به عنوان يك مقوله صرف هنري كه مخصوص عده اي خاص است، نگاه نمي كنند.
ايماني در پاسخ به اين سوال كه در سال هاي دورتر هم ما شاهد تئاترهاي پرمخاطبي مانند "بينوايان"، "عشق آباد"، "معركه در معركه" و... بوده ايم، گفت: بله قبلاً هم اين اتفاق افتاده است اما يك جريان عمومي نبود و الان تعداد كارهاي پرمخاطب بيشتر شده است.
گسترش پهنه تئاتر به شهرستان ها
معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گسترده شدن پهنه تئاتر از تهران به شهرستان ها را دومين اتفاق مهم حوزه تئاتر در چند سال اخير دانست و تصريح كرد: زماني براي يك هنرمند شهرستاني آرزو بود تا بتواند با كار در تهران زمينه بروز استعدادهاي خود را فراهم كند اما در چند سال اخير اتفاقات خوبي در تئاتر شهرستان ها افتاده و بخشي از بودجه تئاتر به سمت شهرستان ها سوق داده شده است.
وي افزود: در گذشته اين به غلط باب شده بود كه بودجه هنرهاي نمايشي مخصوص تهران است و شهرستان ها بايد فكري به حال خودشان كنند اما الان اين طور نيست.
توجه به نسل جوان در تئاتر
محمدحسين ايماني خوشخو به بازگشت هنرمندان شاخص به عرصه تئاتر اشاره و اظهاركرد: در اين چند سال اخير هنرمنداني مانند بهرام بيضايي، حميد سمندريان به عرصه تئاتر بازگشته اند كه اين موضوع اتفاق خوشايندي است. همچنين توجه به نسل جوان و فراهم كردن كار گروه هاي تئاتري جوانان، نكته بعدي است كه در حوزه تئاتر حائز اهميت است. بسياري از جوانان در حال حاضر مشغول اجراي نمايش هستند.
وي در پايان تصريح كرد: تئاتر راه اصلي خود را پيدا كرده و خوشبختانه هنرمندان همكاري خوبي در اين زمينه با مجموعه مديريت تئاتر كشور داشته اند و تنها مشكل در اين زمينه كمبود اعتبار و بودجه است. من فكر مي كنم علي رغم كمبودها و مشكلات موجود، اين راه جديد به رشد و توسعه تئاتر در كشور منجر خواهدشد.
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 285]