تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 21 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى كه دل در درون سينه بى قرار است و به دنبال حق مى‏گردد و چون به آن رسيد، آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828251390




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مراقبت‌های ویژه در هوای آلوده


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

به گزارش جام جم آنلاین ،‌ همین مسأله بدون شک، بر میزان مراقبت‌ها و افزایش تعداد بیماران قلبی و ریوی نیز می‌تواند تاثیر داشته باشد. درست است که برای کاهش یا رفع آلودگی هوا کاری از دست مردم عادی برنمی‌آید، اما این به معنای بی‌مسئولیتی در تشدید مراقبت‌ها توسط افراد سالم و بیمار در این دوران نیست.

کارشناسان برمصرف بیشتر مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان همچون سیب، انار، گیلاس، آلوی سیاه، گلابی، سبزیجات، ویتامین D و لبنیات در زمان آلودگی هوا برای همه گروه‌های سنی تأکید دارند. علاوه بر این توصیه‌های دیگری نیز وجود دارد که لازم است به آنها توجه کنیم.

کنترل آلودگی هوا با خانه‌نشینی

دکتر سیروس شعبانی، متخصص ریه درباره مراقبت‌های ویژه مبتلایان به بیماری‌های ریوی می‌گوید:ذرات معلق در هوا همچون اکسید نیتروژن، ازن و منواکسیدکربن که زیر 5/2 میکرون هستند، قابلیت دارند که به سیستم تحتانی ریه آسیب بزنند و در درازمدت باعث سرطان‌زایی و تشدید بیماری‌های زمینه‌ای شوند. وی ادامه می‌دهد: در زمان آلودگی هوا، مهم‌ترین اقدام برای افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای ریوی دارند، آن است که از خانه بیرون نروند و دیگر اقدامات به این اندازه اثرگذار نیستند.

افزایش مصرف اکسیژن

حتما شما هم به عنوان یک فرد سالم بارها تجربه کرده‌اید که در زمان شدت گرفتن آلودگی هوا با سنگینی سر، تنگی نفس، سوزش گلو و ریه مواجه می‌شوید. بدون شک یک بیماری ریوی این علائم را شدیدتر می‌کند.

این متخصص ریه در پاسخ به این که آیا میزان مصرف دارو توسط بیماران ریوی در زمان آلودگی هوا باید تغییر کند، می‌گوید: افزایش مصرف داروهای استنشاقی، توصیه دیگر ما به افرادی است که بیماری تنفسی مزمن دارند. البته میزان مصرف دارو در هر فرد متفاوت است. اگر فردی هر 12 ساعت یک پاف از داروهای استنشاقی را استفاده می‌کند، این میزان را به دو پاف در هر 12 ساعت برساند.

وی ادامه می‌دهد: در صورتی که فرد شاغل است یا به هر علت مجبور است از خانه بیرون برود، حتما قبل از خروج، دو پاف از داروهایی مثل اسپری سالبوتامول ـ که برای مواقع ضروری تجویز شده است ـ استفاده کند.

دکتر شعبانی تأکید می‌کند: مبتلایان برای این که دچار حملات آسم نشوند، می‌توانند از داروهای پیشگیری که برای مواقع اضطراری تجویز شده‌اند، استفاده کنند تا دچار مشکلات حاد نشوند.

تفاوت آلودگی هوا در خانه و خیابان

برخی اعتقادی به خانه ماندن در زمان آلودگی هوا ندارند، چراکه معتقدند فرقی بین هوای داخل خانه با بیرون وجود ندارد. در صورتی که دکتر شعبانی این برداشت را اشتباه عنوان می‌کند و می‌گوید: فرمول آلاینده‌های آلودگی هوا در داخل خانه با بیرون بسیار متفاوت است. آلودگی‌های خانگی معمولا بر اثر شعله اجاق گاز یا مواد شوینده ایجاد می‌شود و در صورت بسته نگه داشتن پنجره‌ها، فعل و انفعالات هوای بیرون بر هوای داخل خانه تاثیری ندارد.

این متخصص ریه در پاسخ به این که آیا مصرف بیشتر شیر در این دوران موثر است، می‌گوید: کلسیم موجود در شیر می‌تواند آلودگی را به صورت باند شده از بدن خارج کند. بنابراین افزایش مصرف لبنیات نیز موثر است.

وی ادامه می‌دهد: به همین دلیل است که موثرترین راه پیشگیری و مراقبت برای بیماران ریوی و البته افراد سالم را در خانه ماندن می‌دانیم. پایین نبودن شیشه‌های ماشین، امتناع از پیاده‌روی و ورزش در فضای باز، کاهش مدت زمان حضور در فضای باز، بسته بودن دهان و تا جای ممکن صحبت نکردن و استنشاق هوا از راه بینی توصیه‌های قابل توجه دیگری است که اجرای آنها حتی با حداقل‌ترین میزان تاثیر مهمی در مراقبت از ریه‌ها دارد.

دکتر شعبانی توصیه می‌کند که افراد کارهای خود را در ساعات ابتدایی صبح تا بعدازظهر انجام دهند و انجام آنها را به ساعات پایانی روز موکول نکنند، چراکه اواخر روز هوا آلوده‌تر است.ضمن آن که استفاده از ماسک‌های ان ـ 95جدی گرفته شود.

کار سنگین برای بیماران قلبی ممنوع

بیماران قلبی ـ عروقی گروه دیگری هستند که لازم است در دوران وارونگی هوای زمستان بیش از پیش مراقب خودشان باشند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که آلودگی هوا در مرگ زودهنگام بیماران قلبی موثر است. بنابراین هشدارها و مراقبت‌ها را این افراد نیز باید جدی‌تر بگیرند.

دکتر بابک شریف کاشانی، متخصص قلب درباره مراقبت‌های این دوران به جام‌جم می‌گوید: یادمان باشد که آلودگی هوا فقط کمبود اکسیژن نیست. آلاینده‌ها کار نفسگیری را بیشتر می‌کنند و این کار باعث فشار بیشتر روی قلب می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: بیماران قلبی ـ عروقی نیز باید در روزهایی که آلودگی هوا بیش از حد مجاز است، از خانه خارج نشوند، کار سنگین انجام ندهند و در معرض آلودگی قرار نگیرند، چون که بعد از آن ممکن است دچار حملات قلبی شوند.

این متخصص قلب و عروق تأکید می‌کند: علاوه بر این، افرادی که با بیماری‌های ریوی مواجه‌اند نیز باید توجه بیشتری نسبت به وضعیت قلب خود داشته باشند، چراکه کاهش میزان اکسیژن مورد نیاز بدن باعث فشار بر قلب می‌شود و می‌تواند احتمال حمله قلبی را در فرد زیاد کند.کنترل فشار خون از دیگر مواردی است که نه‌تنها این بیماران بلکه افراد سالم نیز باید به آن توجه داشته باشند.

وی در پاسخ به این که آیا مصرف دارو در این دوران باید تغییر کند، می‌گوید: درباره بیماران قلبی پیشگیری خاصی وجود ندارد، اما بیماران ریوی باید اکسیژن بیشتری مصرف کنند و مراقب باشند که سطح اکسیژن خونشان پایین نیاید.

دکتر شریف کاشانی تأکید می‌کند: در صورتی که بیماران قلبی و ریوی با شرایطی همچون به‌هم خوردن ضربان قلب،تنگی نفس یا درد سینه مواجه شدند، حتما به پزشک مراجعه کنند.



تلگرام جام جم



چهارشنبه 15 دی 1395 ساعت 09:31





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن