واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
سیروس تسلیمی تهیه کننده در گفتگو با "فرهنگ نیوز":
بیزنسمنهای دوپاسپورته سراغ من هم آمدند/ چرا پخش فیلمهای مطرح در انحصار یکی دو شرکت خاص است؟ سیروس تسلیمی با بیان وضعیت اکران فیلم در شهرستانها گفت: در شهرستانها هم اغلب سینماداران فقط با یکی دو تا پخش کار میکنند و مابقی دفاتر پخش خیلی که هنر کنند بتوانند یک سالن برای یک هفته بگیرند!
گروه سینما و تلویزیون "فرهنگ نیوز"؛ سیروس تسلیمی تهیه کننده، فیلمنامه نویس و البته پخش کننده سینمای ایران سالهاست مدیریت دفتر پخش امیدفیلم را برعهده دارد و طی این سالها توانسته بسیاری از فیلمهای مطرح را پخش کند با این حال فعالیت دفتر پخش امیدفیلم در ماههای اخیر کمتر شده است و این برای شرکتی که مدیرش سالها در صنف پخش کنندگان هم حضور فعال داشته عجیب است.
سیروس تسلیمی در گفتگو با «فرهنگ نیوز» با اشاره به مافیای برآمده از یک شرکت پخش در اکران اظهار داشت: من جزو پخش کنندگانی بودهام که بارها ناسالمیهای عرصه اکران را نقد کردهام و قطعا دلیل اول کم کاریام همین نقدی بوده که از انحصارگرایی حاکم در اکران داشتهام یعنی این اواخر میدیدم حتی سینماداران حامی یک پخش کننده خاص از تسویه حساب فیلمهای من سرباز میزنند و مرتب این امر را به تأخیر میاندازند.
وی ادامه داد: من نزدیک به ۶۰ تا ۷۰ فیلم از بهترینهای سینمای ایران را در سالهای مختلف پخش کردم اما در پنج سال اخیر پخش فیلمهای مطرح مونوپل یکی دو شرکت پخش خاص است که ارتباطات خاص یا پشتیبانی دولتی دارند و به این ترتیب فیلم دندان گیری برای شرکتهای مستقل نمیماند و همین میشود که شرکتهای پخش مستقل رفته رفته ورشکسته میشوند.
نقش مراودات پشت پرده در چینش اکران
سیروس تسلیمی در پاسخ به این سوال که چطور میشود شرکت پخشی که در همین یک دهه اخیر راه افتاده به چنان جایگاهی برسد که باسابقههای حیطه پخش هم به ورشکستگی برسند اظهار داشت: سالیانی نه چندان دور اختلافاتی میان تهیه کنندگان ایجاد شد که نوعی دسته گرایی و گعده بازی را شکل داد و از آن سو پخش کنندگان هم چون اتحادیه منسجم و قدرتمندی نداشتند متأثر از این دسته گراییها چندتکه شدند و نتیجهاش هم شد اینکه روی پرده فیلمی را داریم که بیشتر از ۱۰۰ سالن دارد و فیلمی هم هست که ۵ سالن هم ندارد و کمتر صدای اعتراضی از پخش کنندگان بلند میشود. جالب است که آن فیلم ۱۰۰ سالنی را دو ماه روی پرده نگه میدارند و فیلم ۵ سالنی را سر سه هفته پایین میکشند!
وی با اشاره به مراودات برخی پخش کنندگان با مدیران سینمایی خاص خاطرنشان ساخت: یک دهه قبل وقتی فلان شرکت پخش خاص شکل گرفت حمایتهای همه جانبهای از سوی مدیرکل نظارت و ارزشیابی نثارش شد و بسیاری از تهیه کنندگان به واسطه همین مدیر سوق داده شدند به سمت واگذاری پخش فیلمشان به آن شرکت خاص. در ادامه طبیعی بود شرکتی که توانسته فیلمهای بهتر و با گیشه پرسودتر را مالک شود بتواند زودتر از بقیه شرکتها، حق پخش فیلمهای دیگر را هم از آن خود کرده و در نتیجه بقیه شرکتها چیزی نصیبشان نشود جز فیلمهایی که حتی در جشنواره هم خمیازه سازند تا اشتیاق برانگیز. این امر در درازمدت سینمای ایران را به جایی رسانده که میبینید یعنی شرکتی خاص به صورت حبابی رشد کرده و شرکتهای قدیمی به ورشکستگی رسیدهاند.
مدیران سینمایی علاقه ندارند بدانند در حیطه پخش فیلم چه فجایعی رخ میدهد
سیروس تسلیمی با بیان وضعیت اکران فیلم در شهرستانها گفت: در شهرستانها هم اغلب سینماداران فقط با یکی دو تا پخش کار میکنند و مابقی دفاتر پخش خیلی که هنر کنند بتوانند یک سالن برای یک هفته بگیرند!
تسلیمی ادامه داد: آخرین فیلمی که خودم پخش کردم «پایان خدمت» بود که بدترین موعد اکران یعنی شب عید روی پرده رفت و آن هم در حالی که اغلب سالنها در اختیار فیلمهایی از همان شرکتهای خاص بود و طبیعی بود که این روند با انتقاد من مواجه شود اما گویا مدیران سینمایی علاقهای ندارند بدانند در حیطه پخش چه فجایعی در حال رخ دادن است.
بیزنسمنهای دوپاسپورته سراغ من هم آمدند...
تهیه کننده «پرنده کوچک خوشبختی»، «میکس» و «پرنده آهنین» با اشاره به اینکه شرایط طوری پیش میرود که بخش خصوصی واقعی نه در حیطه پخش و نه در حیطه تولید نتواند امتداد حیات دهد به "فرهنگ نیوز" گفت: واقعیت است که فعالیت در بخش خصوصی و متکی بر بازگشت سرمایه گیشهای دشوارتر از همیشه شده است. هستند پولشویانی که به سراغ تهیه کنندگان مدعی کار در بخش خصوصی میروند و شرایط تولید محصولات سینمایی بدون گیشه را فراهم میکنند تا از معافیتهای مالیاتی استفاده کنند اما شخصا وارد این بازیها نمیشوم.
سیروس تسلیمی با اشاره به سرنوشت تهیه کننده «شهرزاد» اظهار داشت: اتفاقی که برای سرمایه گذار و تهیه کننده آن سریال پرهیاهوی شبکه خانگی رخ داد باید آینه عبرت تمامی تهیه کنندگان و کارگردانان ایرانی باشد که سراغ سرمایههای مشکوک نروند. کم بیزنسمنهای دوپاسپورته که اقامت دو کشور را دارند برای سرمایه گذاری سراغ من نیامدند اما خیلی زود ردشان کردم چون میدانستم فارغ از اهداف سوداگرایانه اقتصادی، برای تولید هنری هم کمترین ارزشی قائل نیستند.
وی ادامه داد: صاحبان پولهای بیمسئولیت به سینما و شبکه خانگی میآیند تا از یک طرف معافیتهای مالیاتی را داشته باشند و از طرف دیگر حواشی خاصی که سالها بیرون از سینما درباره آن شنیده بودند را از نزدیک لمس کنند! معلوم است که چنین سرمایه گذارانی عاقبتی خوش برای سینما رقم نخواهند زد.
95/10/12 - 11:10 - 2017-1-1 11:10:41
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]