تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوانات. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817324846




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از درگيري لفظي تا قتل در خيابان


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: از درگيري لفظي تا قتل در خيابان
كمتر كسي است كه از خيابان‌ها عبور كند و با مسئله تلخ درگيري لفظي يا فيزيكي بين دو يا چند شهروند روبه‌رو نشود
نویسنده : دكتر مجيد ابهري* 
كمتر كسي است كه از خيابان‌ها عبور كند و با مسئله تلخ درگيري لفظي يا فيزيكي بين دو يا چند شهروند روبه‌رو نشود. در شرايطي كه زندگي ماشيني سرعت و عجله را مبناي كار قرار داده و انسان‌ها به جاي صبر و حوصله عجله را مبناي زندگي شهري خود گذاشته‌اند، روزي نيست كه شهروندي به خاطر يك بوق نابجا يا اندك غفلتي در رانندگي با شهروند ديگر بعد از درگيري لفظي گلاويز نشود.
در اين كشمكش‌هاي بين افراد چه برنده شوي بازنده هستي و چه بازنده شوي، به طور مطلق خيلي چيزها را از دست مي‌دهي. از پاره شدن لباس تا شكستن دست و پا و سر و دندان يا قتل نتايج شوم درگيري‌هاي خياباني است. در بررسي‌هاي رفتاري به اين نتيجه مي‌رسيم كه علت اساسي درگيري‌هاي خياباني در دو محور خلاصه مي‌شوند. علل محيطي و دلايل رفتاري. علل محيطي عبارتند از: آلودگي‌هاي صوتي و تنفسي، بالا بودن گازهاي زيان‌آور در هوا، سر و صدا، ترافيك سنگين، مشكلات اقتصادي مثل گراني و تورم و در مورد علل رفتاري، بي‌برنامگي بعضي از شهروندان در رفتن به كار يا منزل، عدم توانايي كنترل خودرو، قانون‌گريزي و هنجارشكني اجتماعي توسط برخي از شهروندان علل اصلي در درگيري‌هاي خياباني هستند. برخي از شهروندان به خاطر دلايل ياد شده خشمگين شده و به دنبال تخليه هيجان رفتاري خود هستند.
بوق زدن يا تصادفات بسيار جزئي همچون كبريتي بر انبار باروت مي‌شود. از نگاه رفتاري آن بوق يا سبقت علت اصلي درگيري نيست بلكه فرد از صبح هنگام خروج از خانه با طلبكار و مشكلات موجود در مترو و اتوبوس و خيابان رو‌به‌رو بوده و توسط زيردست يا مافوق مورد اهانت قرار گرفته و با يك حركت كوچك كنترل رفتار از دستش خارج مي‌شود.
آنچه در اين موارد قابل توجه است، استفاده از الفاظ نادرست و ركيك در معابر عمومي و اماكن پر جمعيت است كه زنان و كودكان ناظر و شاهد رفتار ما هستند. بدآموزي‌هاي رفتاري ناشي از اينگونه سركشي‌هاي فرهنگي خود نياز به بررسي‌هاي جداگانه دارد. اما درصد قابل توجهي از پرونده‌هاي موجود در نيروي انتظامي، قوه قضائيه و پزشكي قانوني در ارتباط با اينگونه شهروندان است و بارها اتفاق افتاده كه فردي بدون نيت و برنامه قبلي به دريافت انگ قاتل رسيده و خود نيز جانش را از دست داده است.
كم‌كاري نهادهاي فرهنگي و رسانه‌ها در آموزش حقوق شهروندي، بالا بودن درجه تنش و هيجان اجتماعي از عوامل اساسي و اصلي افزايش اضطراب اجتماعي و به دنبال آن خشم و پرخاشگري هستند. اخبار تلخ برخي وقايع داخلي و خارجي مزيد بر علت شده و درجه تلخكامي و عصبانيت شهروندان را بالا و بالاتر برده است. كمتر ديده شده كه نهادهاي فرهنگي با آموزش و تمرين، سبك زندگي اسلامي ايراني و روش رفتاري مناسب شهروندان فرهنگ‌مدار را بيان كنند. در عوض آنچه ملاحظه مي‌شود خشونت در فيلم‌هاست.
در برخي كشورهاي اروپايي و حتي آسيايي در طول هفته و ماه حتي يك مورد درگيري خياباني ديده نمي‌شود. آرامش اجتماعي منجر به رفتارهاي آرام و پسنديده مي‌شود. ژاپن و مالزي، دو نمونه از كشورهاي آسيايي هستند كه آرامش اجتماعي در محيط‌هاي آنان هر تازه واردي را وادار به آرامش مي‌كند. صحبتي از كشورهاي اروپايي نمي‌كنم، چراكه اصولا شباهتي در فرهنگ و ارزش‌هاي ما با آنها وجود ندارد و به جاي درگيري‌هاي خياباني، خشونت‌هاي بدتر مثل اسلحه‌كشي و خونريزي در برخي از آن جوامع ديده مي‌شود.
در خاتمه بايد گفت به علت ارزش‌هاي ديني و باورهاي فرهنگي منحصر به فرد در جامعه ما بدزباني، عدم عذرخواهي و پايمال كردن حق و حقوق شهروندي از هر حيث مردود بوده و بايد بر اساس اين باورها ما الگوي رفتاري در دنيا باشيم.

*رفتارشناس و آسيب ‌شناس اجتماعي



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 661]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن