واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری آنا: وزیر نفت در جلسه علنی امروز مجلس با اشاره به اختلاف نظر با وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ما نمیتوانیم در عرض دو سال چند بار قانون را تغییر دهیم.
صبح امروز در صحن علنی مجلس، در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه، علی لاریجانی رئیس مجلس در ابتدای بررسی ماده 53 که مربوط به تعیین قیمت خوراک پتروشیمیهاست، اظهار کرد: کسی که میخواهد در حوزه پتروشیمی برنامهریزی کند باید بداند با چه سیاستی مواجه است. در اینجا اختلاف نظری بین وزارتخانههای نفت و صنعت وجود دارد. وزارت صنعت میگوید که این مزیت نسبی کشور است لذا باید آن را ارزانتر بدهیم تا سرمایهگذاری انجام شود اما وزارت نفت و سازمان برنامه میگویند که تعیین قیمت پایین برای خوراک پتروشیمیها درآمد کشور را کاهش میدهد. ما باید راهحلی پیدا کنیم که هم از این مزیت نسبتی استفاده شود و تشویق به سرمایهگذاری صورت گیرد و به درآمدها فشار نیاید.
رئیس مجلس یادآور شد: ماده ۵۳ گزارش کمیسیون تلفیق برنامه ششم هنوز پخته نیست و بهتر است به کمیسیون مربوطه ارجاع شود و در جلسهای با حضور وزرای نفت و صنعت و سازمان برنامه در این زمینه تصمیمگیری شود؛ زیرا وزیر نفت معتقد است که وزارت نفت باید در اینباره تصمیم بگیرد و وزارت صنایع میگوید این موضوع باید به هیأت وزیران ارجاع شود. ما باید این فرمول را تعیین کنیم و ریزهکاری در اختیار خود آنها قرار گیرد.
بیژن زنگنه وزیر نفت، در جلسه علنی صبح امروز-شنبه- مجلس، در موافقت با حذف ماده 53 لایحه برنامه ششم توسعه مربوط به تعیین قیمت خوراک پتروشیمیها یادآور شد: در سال ۹۳ یک قانون دایمی برای نحوه قیمتگذای محصولات پتروشیمی تصویب شد و چارچوبی برای قیمتگذاری تعیین شد. ما نمیتوانیم در عرض دو سال چند بار قانون را تغییر دهیم. اگر هم کسی قرار باشد اقدام به سرمایهگذاری کند با قانون پنجساله سرمایهگذاری نخواهد کرد. این مصوبه با قیمت حداقل ۵۰ دلار برای هر بشکه نفت، ۱۶ میلیارد دلار بار مالی به دولت تحمیل میکند.
وزیر نفت یادآور شد: من مسئول بخش پتروشیمی هستم و وزیر صنایع قانوناً مسئولیتی در این حوزه ندارد اما اینکه آقای نعمتزاده زمانی مدیر پتروشیمی بوده و علاقهمند است در این زمینه اظهار نظر کند بحث دیگری است. اما آیا خدا را خوش میآید که ۱۶ میلیارد دلار از دهان مردم بگیریم و آن را به جیب یک عده بریزیم؟
وی با بیان اینکه هیچ کشوری در منطقه به جز ایران گاز اضافه برای فروش ندارد، تأکید کرد: قیمت تمام شده گاز ما غیر از ارزش ذاتی آن بیش از ۱۰ سنت در هر متر مکعب است. شرکتهای خصوصی هم میگویند قیمت فعلی خوراک پتروشیمی خوب است و میتواند بالاتر هم باشد زیرا در این صورت خصولتیها نمیتوانند وارد این بخش شوند. اگر ما بخواهیم به این مصوبه کمیسیون تلفیق رأی بدهیم بهشت مالی و پولی برای یک عده درست میشود و منابع دولت هدر میرود. لذا با حذف این ماده موافقت کنید.
۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]