محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827334048
بازگشت دوباره رانت خوراک ارزان قیمت به صنعت پتروشیمی/مجلس دهم چه تصمیمی می گیرد؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بازگشت دوباره رانت خوراک ارزان قیمت به صنعت پتروشیمی/مجلس دهم چه تصمیمی می گیرد؟
با تصویب بند الف ماده 53 گزارش کمیسیون تلفیق مجلس درباره لایحه برنامه ششم توسعه بار دیگر خوراک ارزان قمیت در دست شرکت های خصولتی پتروشیمی قرار می گیرد.
به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، قدمت صنعت پتروشیمی کشور به بیش از 65 سال می رسد؛ این صنعت پر سود طی این سال ها فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشته که از دوران رکود به سبب جنگ تحمیلی در نتیجه توقف احداث پتروشيمی بندر امام و حداقل شدن تولید تا دوران تجدید حیات طی برنامه های توسعه ای پنج ساله را شامل می شود.
صنعت پتروشیمی کشور علی رغم دستاورد های اقتصادی برای کشور سال های گذشته را با بی ثباتی و نابسامانی طی کرده تا فعالان این بازار همواره از آینده آن واهمه داشته باشند؛ این در حالی صورت می گیرد که یکی از اهداف کلان افزایش سطح تولید و تبدیل شدن به هاب پتروشیمی منطقه است.
علی رغم مزایای نسبی بی شمار صنعت پتروشیمی کشور نسبت به سایر کشورها وجود دو عنصر اساسی در این صنعت یعنی نهاد تنظیم مقررات و قیمت گذاری نرخ خوراک همواره جزء چالش های این صنعت بوده است؛ همچنین یکی دیگر از تغییرات مهم در این صنعت خصوصی شدن شرکت های زیر مجموعه است.
این تغییر روند سبب شد تا شرکت ملی پتروشیمی تنها به عنوان یک نهاد سیاست گذار در این صنعت فعال باشد و کلیه امور تولید، توزیع و صادرات را شرکت های خصوصی زیر مجموعه این شرکت انجام دهند، اما به سبب اینکه اصل 44 قانون اساسی کشور هیچگاه به درستی انجام نشد، اکثر واحد های پتروشیمی نیز به شرکت های خصولتی تبدیل شدند.
عمده شرکت های پتروشیمی بویژه خصولتی ها از رانت عظیم خوراک گاز که حدود سه سنت به ازای هر مترمکعب بود بهره می بردند اما مجلس نهمی ها در قانون بودجه سال 93 نرخ خوراک گاز واحدهای پتروشیمی را به 13 سنت افزایش دادند.
کش قوس های فعالان پتروشیمی تا جایی ادامه یافت که در نهایت مجلس نهم دولت را مکلف به قیمت گذاری بلند مدت نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی کرد که برهمین اساس وزارت نفت فرمولی 10 ساله برای قیمت گذاری خوراک گاز واحدهای پتروشیمی ابلاغ و از ابتدای سال 95 اجرایی کرد.
چندی پس از فروکش کردن جنجال ها و ثبات وضعیت ٬ مجلس دهمی ها طی اقدامی چراغ خاموش در بررسی لایحه برنامه ششم توسعه کمیسیون تلفیق مجلس شواری اسلامی، مصوبه جدیدی را به تصویب رساندند که فرمول 10 ساله وزارت نفت برای قیمت گذاری خوراک گاز واحدهای پتروشیمی را ابطال کرده و زمینه برای بازگشت مجدد رانت بزرگ این واحدها را فراهم می کند.
پس از این اتفاق زنگنه طی نامه ای به لاربجانی ضمن بار مالی 16 میلیارد دلاری اجرایی شدن این طرح و بروز مجدد رانت های عظیم را یاداور می شود.
اکثر نمایندگان با طرح کمیسیون تلفیق مخالفند
هدایتالله خادمی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص تصویب ماده 53 برنامه ششم توسعه مبنی بر تغیر فرمول قیمت گذاری خوراک اظهار داشت: بنده و تعداد کثیری از اعضای کمیسیون انرژی انتقادات جدی به این قانون داریم و طبق مذاکرات انجام شده با سایر نمایندگان٬ این طرح در صحن علنی رای نخواهد آورد.
وی تاکید کرد:حمایت از این صنعت باید هدفدار بوده و در جهت توسعه آن صورت بپذیرد نه اینکه خوراک ارزان قیمت در دست عده ای قرار گیرد تا با کسب سود های هنگفت حتی به فکر توسعه این صنعت هم نیفتند.
وی یادآور شد: متاسفانه با تغییر مسئولان رویکرد آن ها به صنعت پتروشیمی متفاوت می شود که نتیجه امر به خطر افتادن امنیت شغلی هزاران نفر است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره یه فعالیت برخی از مدیران غیر فنی در این عرصه اظهار داشت: شرکت های پتروشیمی که امروزه به شرکت های خصولتی تبدیل شده اند باید برای انتخاب مدیران ارشد خود توجه بیشتری داشته باشند وشایسته سالاری را همواره در اولویت کاری خود قرار دهند.
خادمی افزود: صنعت پتروشیمی می تواند به توسعه اشتغال و جلوگیری خام فروشی و درنتیجه بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک شایانی کند اما تحقق این امر عزمِ جزم مسئولان امر را می طلبد.
گفتنی است در حال حاضر صدای انتقاد فعالان این صنعت به گوش نمی رسد اما این امکان دارد با تصویب نشدن این طرح و تداوم شیوه قیمت گذاری فعلی، مجددا اعتراضات برخی از تولید کنندگان مبنی بر اینکه با این شیوه امکان توسعه و سرمایه گذاری در این صنعت امکان پذیر نخواهد بود، مجددا آغاز شود.
بزرگترین شرکت های جهان پیش قدم در سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی کشور
برهمین اساس مرضیه شاهدایی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اینکه برخی فعالان این صنعت ابراز ناتوانی از حضور موثر در بازار می کنند، اظهار داشت: با همین نرخ گذاری فعلی بزرگترین شرکت های خارجی نظیر توتال برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی کشور پیش قدم شدند، حال این سوال پیش می آید که چگونه فعالان بازار داخل صحبت از زیان فعالیت در این حوزه را به میان می آورند؟!
وی ضمن بیان اینکه سرمایه گذاران خارجی تمایل زیادی برای همکاری دارند اظهار داشت: شرایط برای سرمایه گذاری خارجی و داخلی مهیا بوده ضمن اینکه قیمت خوراک واحد های تولید کننده محصولات پتروشیمی در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
شاهدایی یادآور شد: اگرسرمایه گذاران داخلی در فضای کسب و کار با مشکلی مواجه هستند باید آن را به وزارتخانه و شرکت ملی صنایع پتروشیمی انتقال دهند، تا با بررسی موضوع راه حلی برای آن ارائه شود.
فرناز علوی مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به سیاست های راهبردی توسعه و افزایش سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی اظهار داشت: در حال حاضر متقاضیان داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در بخش پتروشیمی اعلام آمادگی کردند که سرمایه گذاری در این بخش دوره ای پنج ساله داشته که پس از آن یک دوره 15 ساله بهره برداری آغاز خواهد شد، که این امر در راستای تحقق هدف جذب سرمایه گذاری خارجی به میزان 50 میلیارد دلار است.
وی ضمن بیان تقاضای شرکت های اروپایی و آسیایی برای سرمایه گذاری در بخش پتروشیمی عنوان کرد: با برخی از این شرکت ها تفاهم نامه هایی امضا شده و با توجه به اینکه طرح های پتروشیمی سرمایه بر هستند مطالعات اقتصادی برای همکاری آغاز شده است.
علوی با اشاره به اینکه فاز اول همکاری های اقتصادی تبیین و ارزیابی پروژه است تصریح کرد: سرمایه گذاران باید برای سرمایه گذاری چند میلیون دلاری همه جوانب طرح را بررسی و مطالعه کنند و سپس اقدام به همکاری کنند.
وی در پایان تاکید کرد: متقاضیان سرمایه گذاری خارجی در بخش خوراک گاز قیمت پیشنهادی را مناسب عنوان کردند اما متقاضیان داخلی آن را بالا می دانند که باید چرایی این امر بررسی شود و موانع سرمایه گذاری در این حوزه را رفع کرد.
آینده صنعت پتروشیمی در دستان مجلسی ها
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان تعیین تکلیف نهایی بند الف ماده 53 گزارش کمیسیون تلفیق مجلس درباره لایحه برنامه ششم توسعه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به رای گذاشته خواهد شد؛ حال باید دید مجلس دهمی ها چه تصمیمی در خصوص قیمت گذاری خوراک گاز واحدهای پتروشیمی اتخاذ خواهند کرد؛ آیا قانون قبلی به راحتی حذف خواهد شد و یک بار دیگر رانت خوراک ارزان در اختیار شرکت های پتروشیمی قرار می گیرد؟
۰۸ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
بازگشت رانت قیمتی خوراک به پتروشیمی ها؟
روزنامه اعتماد نوشت ظاهرا قرار نیست که تعیین قیمت خوراک پتروشیمیها از حرف و حدیثها رها شود از زماني كه وزارت نفت مسوول تعيين فرمول قيمت خوراك پتروشيمي شده زمان زيادي نميگذرد موضوعي كه خيال پتروشيميها را راحت كرده كه براي آينده برنامهريزي باثباتي داشته باشند ازسويي مقرر شبازگشت به نقطه صفر دعوا درباره خوراک پتروشیمی
بازگشت به نقطه صفر دعوا درباره خوراک پتروشیمیتاریخ انتشار سه شنبه ۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۷ ۵۴ در صورت تصویب مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس در صحن علنی درباره قیمتگذاری خوراک گاز واحدهای پتروشیمی دعوای سنگین و پیچیده قیمتگذاری خوراک گاز بین حاکمیت و نهادهای خصولتی بار دیگر به نقکمیسیون تلفیق رانت خوراک پتروشیمیها را برگرداند
کمیسیون تلفیق رانت خوراک پتروشیمیها را برگرداندتاریخ انتشار سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴ ۰۵ در گزارش کمیسیون تلفیق مجلس درباره لایحه برنامه ششم توسعه شاخصهای جدیدی برای قیمت گذاری خوراک گاز واحدهای پتروشیمی مشخص شده است که به معنای ابطال فرمول 10 ساله وزارت نفت در این زمقیمت خوراک گاز مجتمعهای پتروشیمی در آبانماه ٣٢٦٦ ریال تعیین شد
از سوی معاونت برنامه ریزی وزارت نفت قیمت خوراک گاز مجتمعهای پتروشیمی در آبانماه ٣٢٦٦ ریال تعیین شد معاونت برنامه ریزی وزارت نفت قیمت گاز طبیعی سبک و شیرین خوراک برای شرکتهای پتروشیمی را در آبانماه سه هزار و ٢٦٦ ریال اعلام کرد به گزارش ایلنا معاونت برنامه ریزی وزارت نفت پیشدیدار رییس مجلس و وزیر نفت برای تعیین نرخ خوراک پتروشیمیها
امروز صورت می گیرد دیدار رییس مجلس و وزیر نفت برای تعیین نرخ خوراک پتروشیمیها سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از نشست رییس مجلس شورای اسلامی وزیر نفت و رییس کمیسیون متبوعش برای تعیین فرمول نرخ خوراک پتروشیمی ها خبر داد به گزارش ایلنا سعید باستانی از نشست علی لاریجانی رییسارزان فروشی خوراک به پتروشیمیها ۱۶ میلیارد دلار بار مالی دارد
نامه زنگنه به لاریجانی ارزان فروشی خوراک به پتروشیمیها ۱۶ میلیارد دلار بار مالی دارد شناسهٔ خبر 3861458 - سهشنبه ۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۳ ۴۱ اقتصاد > انرژی jwplayer display inline-block; وزیر نفت در نامهای به رئیس مجلس هشدار داد تصویب و اجرای ماده ۵۳ لایحه برنامه ششم حدود ۱۶نامه «خيلي فوري» زنگنه به لاريجاني درباره پيامدهاي ارزانفروشی خوراك پتروشيمي
نامه خيلي فوري زنگنه به لاريجاني درباره پيامدهاي ارزانفروشی خوراك پتروشيمي ارزانفروشي خوراك ۱۶ ميليارد دلار بار مالي دارد وزير نفت با ارسال نامهاي به رئيس مجلس با اشاره به بار مالي دستكم 16ميليارد دلاري اجراي مصوبه كميسيون تلفيق درباره قيمتگذاري خوراك واحدهاي پتروشيميمهمترین پیامد مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس درباره خوراک پتروشیمی چیست؟
مهمترین پیامد مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس درباره خوراک پتروشیمی چیست بار مالی حداقل ۱۶ میلیارد دلاری برای دولت ابطال فرمول های بلندمدت وزارت نفت در زمینه خوراک و همچنین کاهش جذابیت صنعت پتروشیمی برای سرمایه گذاری برخی از پیامدهای منفی تصویب ماده ۵۳ برنامه ششم توسعه است اما مهمترینشروع فاز «چانهزنی» آپارتمانهای ارزان قیمت - ایسنا
گزارشهای میدانی ورود املاک ارزان قیمت در معرض فروش پایتخت به فاز چانهزنی را تایید میکند به گزارش خبرنگار ایسنا آپارتمانهای دارای دامنه قیمتی کمتر از ۱۵۰ میلیون تومان این روزها در دفاتر مشاور املاک مقداری با افزایش تقاضای بازدید و چانهزنی که معمولا با تحمیل قیمت پیشنهادیمیانگین افزایش قیمت موادخوراکی دردولت یازدهم17.9 درصد است/ دولت قبل 64.2درصد
میانگین افزایش قیمت برخی اقلام خوراکی از شهریور 1392 تا شهریور 1395 برابر با 17 9درصد است این رقم از شهریور ماه 1388 تا شهریور ماه 1392 در دوره فعالیت دولت دهم معادل 64 2 درصد بود به گزارش ایرنا مقایسه برخی اقلام خوراکی ماست شیر پنیر تخم مرغ برنج حبوبات گوشت گوسفند گوشت-
اقتصادی
پربازدیدترینها