واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: "نه" بزرگ بچههای انقلاب به انقلابیهای خسته/پیروزی هنر متعهد مقابل یک تحریف بزرگ
بچههای انقلاب سکوت و مصلحت اندیشی دربرابر آزمون و خطاهای بیفایده دولتی با استکبار جهانی را تحمل نکردند و در اوج روزهای مذاکرات و دیدارهای دوجانبه مقامات بلندپایه ایرانی و آمریکایی، شعار قدیمی و اصیل این ملت را به یک جایزه بزرگ هنری تبدیل کردند.
سراج24: همزمان با 9 دی روز بصیرت، اختتامیه سومین دوره جایزه بزرگ "مرگ بر آمریکا" با حضور بسیاری از چهرههای شاخص هنری، فرهنگی و سیاسی کشور برگزار شد. عکس، کاریکاتور و پوستر بخشهای اصلی و مستند، کلیپ، سرود و ترانه بخشهای جانبی این جشنواره را تشکیل میدهند. در اختتامیه این جشنواره، برندگان بخشها معرفی شدند و جوایزشان را دریافت کردند.
جشنوارهها و جایزههای بسیاری از ابتدای انقلاب تا کنون برگزار شده که قدمت آنها حتی به دو سه دهه میرسد؛ مانند جشنواره بین المللی فیلم فجر که تقریبا یک ماه دیگر سیوپنجمین دوره آن در تهران برگزار میشود. اما چرا جایزه "مرگ بر آمریکا" که نام آن از شعارهای قدیمی و انقلابی ملت ایران برداشت شده است، امسال فقط سومین سال خود را تجربه کرده است؟ سه سال قبل و در سال 1392 حسن روحانی بعنوان رئیس جمهور ایران انتخاب شد. انتخاب او در فضای غلطی از دو قطبی مقاومت-سازش باعث شد تا برخی ناظران داخلی و خارجی گمان کنند که کلیات سیاست خارجی ایران در حال تغییر است. در چنین فضایی بود که حتی تحلیلِ یاران و همراهان دولتی نیز به این سو رفت. در اولین سال از دولت یازدهم بسیاری از فعالیتهای نهادهای انقلابی تضعیف شد. در همان سال 1392 همایش بزرگ و جهانی "افق نو" با مخالفتهای صریح وزارت خارجه برگزار نشد. "افق نو" میزبان بسیاری از فعالان ضد امپریالیستی و نظام سلطه بود که با واکنش و بازتاب بسیار زیادی در تهران برگزار میشد. مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 روز به روز جدیتر و پرحاشیهتر شد. روسای جمهور ایران و آمریکا تماس تلفنی گرفتند و بارها مذاکرات مستقیم و دوجانبه وزرای خارجه ایران و ایالات متحده برگزار شد. در چنین فضایی برخی از نامداران و نزدیکان انقلاب که حالا پس از سیوچند سال از آن روزهای سخت احساس خستگی میکردند، حرفهایی را مطرح کردند که انگار شعارهای انقلابی، خاصیتی در دنیای جدید ندارد. در همین شرایط بود که یکی از جدیترین تحریفات تاریخ ایران در ماههای آغازین دولت یازدهم شکل گرفت. «مخالفت امام با شعار مرگ بر آمریکا» چیزی بود که دیگر به هچ وجه برای جریانات سیاسی و معتقد و همچنین مردم انقلابی پذیرفتنی نبود. گوینده و نقل کننده ماجرا هم یک کارشناس ساده مسائل سیاسی در گوشهای از کشور نبود که حالا حرفش بازتاب چندانی در دنیای سیاست نداشته باشد. کسی این حرف را مطرح کرد که خودش هشت سال رئیس جمهور کشور بوده و اکنون نیز در در عالیترین سطوح نظام، نقشی تاثیرگذار دارد. افزایش تعارفات دولت ایران و آمریکا بر سر مذاکرات هستهای باعث شد تا موضعگیری رئیس جمهور و سایر مسئولان دولتی در برابر حتی تحریمهای آمریکا بسیار خنثی و سرد شود. تنها یک نفر بدون هیچ ترسی از دشمنان حرفش را مطرح میکرد و آنهم ولی امر مسلمین جهان امام خامنهای بود؛ کسی که از همان ابتدا، نقض عهد امروز آمریکا را پیش بینی کرده و به مسئولان دولتی هشدار داده بود که با یک دولت عهدشکن مذاکره میکنند. جایزه بزرگ "مرگ بر آمریکا" متولد دغدغههای انقلابی جناح فرهنگی مومن در سال 1392 است. بچههای انقلاب سکوت و مصلحت اندیشی دربرابر آزمون و خطاهای بیفایده دولتی با استکبار جهانی را تحمل نکردند و در اوج روزهای مذاکرات و دیدارهای دوجانبه مقامات بلندپایه ایرانی و آمریکایی، شعار قدیمی و اصیل این ملت را به یک جایزه بزرگ هنری تبدیل کردند. جایزهای که از مرزهای ایران عبور کرد و توجه بسیاری از هنرمندان منتقد سیاستهای سلطهجویانه آمریکا را در دنیا متوجه خود کرد. حالا اوضاع با سه سال قبل متفاوت است. امروز مقامات دولتی و شخص رئیس جمهور نیز به نقض عهد آمریکا در جریان مذاکرات پر چالش هستهای اعتراف کردهاند. هرچند دوران آزمون و خطای خوشبینها تمام شده است اما نه تنها از شدت شعار "مرگ بر آمریکا"ی مردم کم نشد بلکه عَلَم جشنواره "مرگ بر آمریکا" بوسعت دنیا افراشته شد تا سالشماری باشد بر روزهای تلخ و البته پر عبرت خوشخیالی در رابطه با شیطان بزرگ، آمریکا.
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]