محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828947945
17 درصد ارزش پول ملی کاهش یافته است/نیازمند شرایط تدریجی برای یکسان سازی نرخ ارز هستیم
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: 17 درصد ارزش پول ملی کاهش یافته است/نیازمند شرایط تدریجی برای یکسان سازی نرخ ارز هستیم
« نوسانات بازار ارز و آثار آن» موضوع گفتگوی ویژه خبری امشب شبکه دو سیما بود که به بحث و بررسی پیرامون آن پرداخته شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ « نوسانات بازار ارز و آثار آن» موضوع گفتگوی ویژه خبری امشب شبکه دو سیما بود که صمد کریمی مدیر اداره صادرات بانک مرکزی ، مرتضی الله داد اقتصاد دان و نماینده اتاق ایران و همچنین محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به بحث و بررسی پیرامون آن پرداختند.
در ابتدای این بحث کریمی مدیر اداره صادرات بانک مرکزی در خصوص دلایل افزایش نرخ دلار اظهار داشت: طی دو ماه اخیر نوسانات ارز به طور چشمگیری افزایش پیدا کرد که عمده دلایل آن نیز به عوامل بنیادین و غیر بنیادین و عوامل داخلی و خارجی بر می گردد.
وی تصریح کرد: در حوزه عوامل خارجی به تقویت دلار در بازارهای جهانی و افزایش نرخ حواله درهم امارات و همچنین افزایش شاخص DXV و افزایش نرخ بهره کلیدی آمریکا می توان اشاره کرد.
کریمی افزود: در حوزه داخلی نیز می توان سیاست های تجاری، فعالیت دلالان در بازار ارز و همچنین افزایش تقاضای تجاری و مسافرتی در فصل پاییز و زمستان را نام برد.
دلیل اصلی نوسانات در بازار ارز به سیاست های دولت و بانک مرکزی در تثبیت نرخ اسمی ارز بر می گردد
در ادامه است بحث الله داد نماینده اتاق ایران و یکی از اقتصاد دانان کشورمان نیز با بیان اینکه مشکل در این بازار مربوط به امروز نیست و در سال های گذشته نیز شاهد آن بودیم گفت: دلیل اصلی به سیاست های دولت و بانک مرکزی در تثبیت نرخ اسمی ارز بر می گردد.
وی با بیان اینکه از سال ۹۲ تا کنون نرخ ارز افزایش چندانی نداشته اظهار داشت: هرگاه درآمدی های نفتی بالا بوده ، دولت ها نسبت به پایین نگه داشتن نرخ ارز اقدام کرده اند و هر زمان که این درآمدها افت کرده در این کار با مشکل مواجهه شده اند .
این اقتصاد دان با اشاره به راهکارهایی که در برنامه چهارم توسعه برای مدیریت نرخ ارز مطرح شده عنوان کرد:بر اساس قوانین دولت باید بر اساس شناور مدیریت شده و بر مبنای میانگینی از تورم داخلی و خارجی ، نرخ ارز را افزایش دهد تا قیمت ها متعادل بماند اما متاسفانه این کار انجام نشده و طول سال های گذشته نرخ ارز ثابت باقی مانده است.
کریمی مدیر اداره صادرات بانک مرکزی نیز با تاکید بر اینکه در چارچوب نظام ارزی مدیریت شده حرکت میکنیم ، یادآور شد: در سال ۱۳۹۱ فاصله نرخ ارز آزاد و مبادله ای ۱۱۲ درصد بوده که این رقم به حدود ۱۳ درصد کاهش پیدا کرد، اما این رقم نیز هم تاکنون و به دلیل نوسانات به ۲۳ درصد رسیده است و شاهد شکاف ۱۰ واحد درصدی در این حوزه بوده ایم.
وی همچنین با بیان ابنکه تورم تنها یکی از پارامترهایی است که نرخ ارز در کشور را تعیین می کند ، بیان داشت: تراز تجاری کشورها، رهیافت پولی یا رشد نقدینگی و رشد اقتصادی نیز از دیگر عواملی است که باید آن ها را در نظر گرفت.
کریمی خاطر نشان کرد: در همین دوره بانک مرکزی بر اساس روند بازار حرکت کرده و عوامل عرضه و تقاضا را شناسایی کرده و به موقع نیز در بازار. مداخله کرده است.
در ادامه گفتگوی ویژه خبری امشب ، محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در همین رابطه اظهار داشت: با توجه به اینکه بانک مرکزی ، سهم عمده ای در سیاست های ارزی کشور دارد دخالت آن می تواند در مدیریت بازار خصوصا زمانی که دچار التهاب می شود و شرایط سوداگری و دلالی شکل می گیرد اجتناب ناپذیر باشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به اینکه مبادله دلار در ساختار اقتصادی ما به عنوان ارز مرجع مبنا قرار گرفته است باید بخشی از دلار فیزیکی در اقتصاد کشور را به ابزارهای مشتقی دیگر تبدیل کرد به شکلی که وابستگی ما به ارز مشخصی به نام دلار نباشد.
در ادامه این اظهارات کریمی مدیر اداره صادرات بانک مرکزی نیز تصریح کرد: حجم مبادلات در بازار غیر رسمی( واردات و صادرات قاچاق کالا و ارز) بسیار بالاست که تامین مالی آن ها بیشتر از طریق دلار و درهم امارات انجام می گیرد.
وی افزود: تلاش بانک مرکزی این بوده که عرضه ارز را بیشتر کند و آمارها نیز نشان می دهد که بانک مرکزی توانسته حجم عرضه خود را نسبت به سال گذشته حدود سه برابر و در بازار بین بانکی حدود یک و نیم برابر کند.
17درصد ارزش پول ملی کاهش یافته است
پور ابراهیمی ، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه برنامه با اشاره به نوسانات نرخ ارز در بازار گفت: 17 درصد ارزش پول ملی کشور کاهش یافته است لذا، آثار ناشی از تغییر پول ملی در دو بخش قابل بررسی است.
وی با اشاره به اینکه، اولین اثر تغییر پول ملی در بخش صادرات است عنوان کرد: تمامی کالاهای صادراتی با تغییر پول ملی تشویق می گیرند و لذا افزایش میزان صادرات می تواند در کشور اتفاق بیفتد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه، عده ای به دنبال افزایش نرخ ارز هستند بیان کرد: عده ای دیگر به دنبال تولید در داخل کشور هستند و تغییر نرخ ارز برای آنها بر روی کالاهای اولیه و سرمایه ای اثر گذار خواهد بود به طوری که، هرگونه کاهش ارزش پول ملی اثر معکوس در اقتصاد خواهد داشت.
وی ، یکی از دستاوردهای دولت را مدیریت نرخ تورم در اقتصاد دانست و عنوان کرد: نرخ ارز در اقتصاد کشور باید براساس مکانیزم عرضه و تقاضا باشد.
دست های پنهانی در حوزه ارز در جریان است
پور ابراهیمی تصریح کرد : دست های پنهانی در حوزه ارز در جریان است به طوری که، فاصله بین نرخ ارز مبادله ای و نرخ ارز آزاد افزایش یافته است لذا تفاوت در این دو بخش قابل ملاحظه است که به رانت در داخل کشور تبدیل شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه، این وضعیت در کشور قابل قبول نیست و به جز ایجاد رانت و فساد چیزی در بر نخواهد داشت گفت: نباید زحمات دولت برای مدیریت تورم در اقتصاد کشور از دست برود.
وی با اشاره به اینکه، هم دولت و هم بانک مرکزی باید سیاست گذاری های لازم را در این بخش انجام دهند افزود: مبنا باید نرخ ارز شناور مدیریت شده باشد.
پور ابراهیمی با اشاره به اینکه، باید تعیین تکلیف در خصوص نرخ ارز در اقتصاد صورت گیرد افزود: ظرفیت های خوبی در اقتصاد وجود دارد که باید از آنها بهره گرفت.
کریمی مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با اشاره به اینکه، بانک مرکزی ضوابط خرید و فروش ارز را ابلاغ کرده است گفت: بانک ها می توانند ارز حاصل از صادرات غیر نفتی را خریداری کنند و لذا بانک مرکزی می خواهد عملیات ارزي را به سیستم بانکی هدایت کند.
وی با اشاره به اینکه، بانک مرکزی باید به شکل مناسبی بازار ارز را کنترل کند افزود: باید جریان های ورودی و خروجی ارز کشور را به شکل مناسبی ساماندهی و کنترل کرد.
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با اشاره به اینکه، گسترش روابط کارگزاری بین بانکی باید توسعه یابد گفت: باید سرعت نقل و انتقال وجوه افزایش یابد .
کریمی با اشاره به سامانه های مختلف بانکی اظهار داشت: هر یک از سامانه های بانکی نیاز به تکامل دارد.
وی خاطرنشان کرد: باید به سمتی حرکت کرد که بازار ارز کشور بدون اتکا به درآمدهای ارزی کنترل و مدیریت شود.
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با اشاره به اینکه، تولید کنندگانی که کالاهای اولیه خود را از خارج وارد می کنند مخالف افزایش نرخ ارز هستند ادامه داد: امروزه کالاهای چینی به معضلی برای تولید کنندگان تبدیل شده است لذا هزینه های تولید در داخل کشور افزایش یافته است.
کریمی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون نرخ ارز گفت: یکسان سازی نرخ ارز الزاماتی دارد که باید به آنها توجه کرد.
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با اشاره به اینکه، گسترش روابط کارگزاری بین بانکی باید توسعه یابد گفت: باید سرعت نقل و انتقال وجوه افزایش یابد .
نیازمند شرایط تدریجی برای یکسان سازی نرخ ارز هستیم
الله داد با بیان اینکه، باید روابط کارگزاری و دارایی ارزی بانک ها نقد شونده باشد خاطرنشان کرد: نیازمند فرایند تدریجی برای یکسان سازی نرخ ارز هستیم.
این اقتصاددان با اشاره به اینکه، استراتژی بانک مرکزی کنترل نرخ ارز در کشور است افزود: سال گذشته اوج نرخ ارز در21 دی ماه بوده است.
وی با اشاره به اینکه، شبکه غیر رسمی سبب دشواری کار ما شده است گفت: شبکه صرافی های مجاز فعال هستند و به کار خود ادامه می دهند و از سوی دیگر، به حجم ارز اضافه شده است لذا بانک ها از بانک مرکزی می توانند ارز خریداری کنند.
الله داد نماینده اتاق ایران در ادامه با اشاره به اینکه، تولید داخلی همه ساله با تورم مواجه است گفت: ارز طی هفت هشت سال گذشته منشأ داخلی و خارجی نداشت اما در سال 91 منشأ داخلی و خارجی پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه، دولت با بانک مرکزی وقتی در تنگنا قرار می گیرد دچار سیاست های دوگانه می شود گفت: این امر در بلند مدت اثر منفی در بر دارد.
این اقتصاددان با اشاره به اینکه، سیاست های افزایش ارز شکست خورده است عنوان کرد: بانک مرکزی عملکرد خوبی نداشته است به طوری که سیاست های بانک مرکزی به صورت شناور مدیریت شده است.
الله داد با اشاره به اینکه، باید ارز را کم کم رها کرد تا متناسب شود بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران دو بار تک نرخی شدن ارز را تجربه کرده است به گونه ای که، در دهه80 تا 91 شرایط برای تک نرخی شدن ارز وجود نداشت.
وی با اشاره به اینکه، اثر خالص تثبیت نرخ ارز بر تولید زيان آور است افزود: البته اگر به یک باره هم نرخ ارز جهش یابد آن هم زیان آور می شود.
۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
افزایش نرخ ارز موجب کاهش ۱۷ درصدی ارزش پول ملی شد
بذرپاش افزایش نرخ ارز موجب کاهش ۱۷ درصدی ارزش پول ملی شد شناسهٔ خبر 3862945 - چهارشنبه ۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۰ ۰۲ سیاست > احزاب و تشکلها jwplayer display inline-block; نماینده سابق مجلس گفت با افزایش قیمت دلار در چند روز گذشته با واسطه یا بی واسطه توسط دولت شاهد کاهش ۱۷ درصدییار احمدینژاد: هر روز 9دی است/ ارزش پول ملی در این دولت کاهش پیدا کرد!
یار احمدینژاد هر روز 9دی است ارزش پول ملی در این دولت کاهش پیدا کرد آفتابنیوز فارس نوشت مهرداد بذرپاش نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در رامسر گفت وی افزود تا نبرد فقر و غنا هست هر روز 9دی است تا جنگ اشرافیت و جمهوریت هست هر روز 9دی است تا ستیز استحاله و استقامت هستكاهش 17 درصدي ارزش پول ملي در روزهاي اخير
كاهش 17 درصدي ارزش پول ملي در روزهاي اخير رئيس كميسيون اقتصادي مجلس گفت 17 درصد از ارزش پول ملي كشور در روزهاي اخير كاسته شده است نماينده بانك مركزي هم حجم بازار تجارت غيررسمي يا همان قاچاق را با حجم تجارت رسمي برابر دانست به گزارش خبرگزاري صداوسيما محمدرضا پورابراهيمي در ارتافت 17 درصدی ارزش پول ملی طی چند روز اخیر/ثابت نگه داشتن نرخ ارز غلط است
افت 17 درصدی ارزش پول ملی طی چند روز اخیر ثابت نگه داشتن نرخ ارز غلط استرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت 17 درصد از ارزش پول ملی کشور در چند روز گذشته کاسته شده است تاریخ انتشار سه شنبه ۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۰ ۰۶ به گزارش خبرگزاری صدا و سیما محمدرضا پورابراهیمی در ارتباط تلفنی با برناتکلیف سالانه دولت برای کاهش نیم درصدی نرخ بیکاری در برنامه ششم توسعه
تکلیف سالانه دولت برای کاهش نیم درصدی نرخ بیکاری در برنامه ششم توسعه جلسات فشرده کمیسیون تلفیق برنامه ششم امروز دوشنبه در سه شیفت کاری در جریان است محمدرضا تابش نایب رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم در گفتگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنکاهش نیم درصدی نرخ بیکاری بهصورت سالیانه در طول اجرای برنامه ششم
امروز در کمیسیون تلفیق تصویب شد کاهش نیم درصدی نرخ بیکاری بهصورت سالیانه در طول اجرای برنامه ششم تهران-ایرنا-نایب رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه در مجلس شورای اسلامی گفت کاهش نرخ بیکاری به میزان نیم درصد سالیانه در طول سال های برنامه ششم از مصوبات امروز این کمیسیون بود بکاهش 17 درصدی ارزش پول ایران پس از برجام/ انتخابات ریاست جمهوری تحت الشعاع معضل ارز/ تاثیر عدم همکاری بانک های
اسوشیتدپرس اعلام کرد عدم مداخله بانک مرکزی در کنترل بازار ارز و عدم همکاری بانک های بین المللی در برگشت دلارهای نفتی باعث شده ارزش پول ایران در 6 ماه گذشته پس از برجام 17 درصد کاهش یابد که انتخابات ریاست جمهوری آینده را تحت الشعاع قرار خواهد داد آسوشیتدپرس گزارش داد روز یکشنبهکاهش 17 درصدی ارزش پول ایران پس از برجام/انتخابات ریاست جمهوری تحت الشعاع معضل ارز/تاثیر عدم همکاری بانک های ج
اسوشیتدپرس اعلام کرد عدم مداخله بانک مرکزی در کنترل بازار ارز و عدم همکاری بانک های بین المللی در برگشت دلارهای نفتی باعث شده ارزش پول ایران در 6 ماه گذشته پس از برجام 17 درصد کاهش یابد که انتخابات ریاست جمهوری آینده را تحت الشعاع قرار خواهد داد به گزارش خاورستان به نقل از آسوکاهش بیست درصدی ارزش پول
کاهش بیست درصدی ارزش پول دانلود کلیدواژه ها ارزش پول | ارزش | پول | نظر متنی نام کامل ایمیل نظر شما لطفآ از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین فینگیلیش خودداری نمائید همزمان با تأیید انتشار نظر من به من اطلاع داده شود اظهارنظرهای اشخامعاون وزیر اقتصاد: رشد کنونی نرخ دلار به معنی تضعیف ارزش پول ملی نیست
معاون وزیر اقتصاد رشد کنونی نرخ دلار به معنی تضعیف ارزش پول ملی نیست تهران- ایرنا- معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی رشد نرخ دلار در هفته های گذشته را ناشی از افزایش ارزش برابری آن در برابر همه ارزها اعلام کرد و گفت کاهش ارزش برابری ریال برابر دلار نیز ناشی از همین روند جهانی اف-
سیاسی
پربازدیدترینها