محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832126105
توکلی خواهان حذف ماده 53 مصوبه کمیسیون تلفیق
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: احمد توکلی در نامهای خطاب به نمایندگان مجلس، خواهان حذف ماده ۵۳ و بند ۸ ماده ۵۴ مصوبه کمیسیون تلفیق با رای قاطع نمایندگان شد و این ماده را تجدید ویژهخواری بزرگی برای دستهای از صنعتگران کشور دانست.
متن کامل نامه احمد توکلی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و رییس هیأت مدیره سازمان مردمنهاد دیدهبان شفافیت و عدالت، خطاب به نمایندگان مجلس به شرح زیر است:
«سلام علیکم؛
ماده ۵۳ برنامه ششم مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، تجدید ویژهخواری بزرگی برای دستهای از صنعتگران کشور است و تبعات ضد اشتغال، بیعدالتی و کاهش مؤثر درامد دولت را در پی دارد.
دیدهبان شفافیت و عدالت وظیفه خود میداند توجه ریاست و نمایندگان محترم را به موارد زیر جذب کند:
۱-در این گزارش برای سادهسازی موضوع و روشن شدن اغراض فسادآلود پنهان شده در الفاظ فنی فقط به واحدهای پتروشیمی دارای خوراک گاز طبیعی پایه (گاز متان) پرداخته میشود و از بین تولیدات آنها سه تولید عمده را تحلیل آماری میشود و قضاوت در مورد بقیه واحدهای پتروشیمی با خوراک غیر گاز پایه به خود شما واگذار میگردد:
در سال ۱۳۹۴ کل گاز طبیعی خوراک واحدهای پتروشیمی (خوراک گاز طبیعی پایه یا همان گاز متان) حدود ۹۶.۶ میلیارد متر مکعب بوده است. بر اساس قانون بودجه سال ۱۳۹۳ قیمت هر متر مکعب گاز مذکور بهعنوان خوراک ۱۳ سنت تعیین شد و بر این اساس هزینه تأمین خوراک فوق برای سال ۱۳۹۴ حدود ۵.۷۹۲ میلیون دلار میشد که قرار بود بر اساس نرخ برابری دلار مبادلهای پرداخت شود. در آن زمان بعضی مسئولین انجمن پتروشیمی هزینه تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی با خوراک گاز طبیعی را ۷۰ درصد کل هزینه واحدهای مذکور عنوان میکردند (و البته گاهی هم ۶۵ درصد) به این حساب حداکثر هزینه تأمین خوراک و سایر هزینههای این واحدها یعنی کل هزینه این واحدها با فرض هزینه ۶۵ درصد خوراک حدود یک میلیارد و ۲۱۹ میلیون دلار میشد.
۲-با این مقدار خوراک گاز، این واحدها حدود ۲.۳ میلیون تن آمونیاک، حدود چهار میلیون تن کود اوره و حدود ۶۳.۴ میلیون تن متانول تولید کردند که ارزش صادراتی آنها به خارج کشور حدود ۱.۲ میلیارد دلار بوده است (ارزش کل تولیدات «سه محصول مذکور و سایر محصولات» صادراتی این واحدها در سال ۱۳۹۴ حدود ۲۹.۲ میلیارد دلار) بوده است. از طرف دیگر بخشی از این محصولات در داخل به فروش رسیده که ارزشی حدود ۱۷ هزار و ۲۳۹ میلیارد ریال (معادل حدود ۴۳۱ میلیون دلار به نرخ برابر هر دلار ۴۰۰۰ تومان) داشته است. با این حساب، کل ارزش محصولات این واحدها حدود ۷۲.۲ میلیارد دلار است که در مقایسه با حداکثر هزینه که یک میلیارد و ۲۱۹ میلیون دلار بود درامد بیش از دو برابر (به طور دقیق ۲۳.۲ برابر) کل هزینه آنهاست. از طرف دیگر این واحدهای هزینه خوراک خود را به ارز مبادلهای پرداخت میکنند در حالی که ارز حاصل از صادرات محصولاتشان را به قیمت ارز آزاد به فروش میرساند در تاریخ ۵ دی ماه جاری قیمت مبادلهای دلار آمریکا ۳۲۳۲ تومان بود که فاصلهای معادل ۷۶۸ تومان با دلار ۴۰۰۰ تومانی بازار آزاد دارد. لذا از محل فروش دلار نیز حدود ۸.۲۳ درصد سود حاصلشان میشود که ارز کل صادرات آنها را به حدود ۲ میلیارد و ۸۴۰ میلیون دلار میرساند و با ملحوظ داشتن ارزش فروش داخل محصولات، کل ارزش محصولات این واحدها حدود ۳ میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار میگردد یعنی بیش از سه برابر مجموع هزینههایشان.
۳-ذکر این مطلب هم واجب است که وزارت نفت در تاریخ ۲۶ دی ماه ۱۳۹۴ فرمولی را برای قیمت خوراک گاز برای ده سال و بر اساس بند ۴ ماده ۱ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخش از مقررات مال دولت مصوب آذرماه ۹۳ مجلس شورای اسلامی تعریف کرد که عملاً قیمت خوراک گاز طبیعی این واحدها را به کمتر از ۱۰ سنت (بجای ۱۳ سنت قانون بودجه سال ۱۳۹۳) در شرایط موجود کاهش داد و عملاً هزینه خوراک را به کمتر از ۶۱۰ میلیون دلار رساند.
۴-حال سؤال اینجاست که با توصیف فوق این واحدها و بخصوص مسئولان انجمن پتروشیمیها به دنبال چه هستند؟ و با چه توجیهی به دنبال کاهش قیمت خوراک هستند. واحدهای موجود پتروشیمی که اکثراً توسط دولت سرمایهگذاری شده بود به کمترین قیمت و تحت عنوان خصوصیسازی! واگذار شد پس اصلاً موضوع برگشت سرمایه برای آنها معنا ندارد و برای ایجاد واحدهای جدید که با سیاست گسترش واحدهای بالادستی جز بر باد دادن منابع خام کشور ارزش دیگری ندارند نیز با توجه به فاصله ارزش محصولات و مجموع هزینه آنها برای سرمایهگذار منافع باد آوردهای خواهد داشت پس توجیه کمیسیون تلفیق در تصویب این رانتخواری عظیم چیست و چه کسی پشت تدوین مادهای است که چوب حراج به بخشی از انفال کشور میزند.
۵-یکی از دلایل پیگیری خوراک گاز توسط طلایهداران کاهش قیمت خوراک، قیمت خوراک در کشورهای جنوب خلیج فارس است در حالی که عنوان نمیکنند که در این کشورها اولاً سرمایهگذار باید بخش قابلتوجهی از سرمایهگذاریش را بنام دولت یا افرادی تحت عنوان قیم (از شهروندان آن کشور) کنند و ثانیاً مالیات قابل توجهی به دولت پرداخت نمایند و ثالثاً سودی تحت عنوان فاصله قیمت ارز دولتی و آزاد ندارند.
برای اینکه نمایندگان محترم بدانند معدودی بنگاه صنعتی پتروشیمی با تشکلی که از خواست آنها دفاع میکند خواب چه دورانی را میبینند اضافه میکنیم که:
۶-این صنعت عمدتاً از گاز طبیعی برای سوخت و خوراک استفاده میکند؛ به عبارت دیگر، هم انرژی مصرفی و هم ماده اولیه آن، گاز طبیعی است. قیمتگذاری گاز به عنوان سوخت تابع سیاستهای ترجیحی بخش صنعت است و در اینجا محل بحث نیست ولی فروش گاز به عنوان خوراک به قیمت تقریباً مفت (حدود ۵.۲ سنت در هر مترمکعب)، سود این صنعت را به نحو بسیار غیرمعقولی بالا برده است. بهطوریکه ۱۱ شرکت ذیربط طی پنج سال ۸۷ تا ۹۱ کمترین سودشان مربوط به سال ۸۸ است که بیش از دوسوم سرمایه پرداخت شدهشان سود خالص به دست آوردند. بالاترین سود خالص نیز مربوط به سال ۹۱ است که نزدیک به ۵.۳ برابر سرمایه پرداخت شده سود بردهاند!
منبع: ترازنامه و صورتهای مالی ارسالی به سازمان بورس اوراق بهادار تهران در سالهای مختلف
در حالی که طی این مدت سود کل مبلغ ۱۱،۶۰۳ میلیارد تومان شده است، تنها مبلغ ۴۷۴ میلیارد تومان، یعنی ۴ درصد، مالیات پرداختهاند! به نمودار زیر نگاه کنید.
منبع: ترازنامه و صورتهای مالی ارسالی به سازمان بورس اوراق بهادار تهران در سالهای مختلف
۷-این وضعیت تبعات سنگینی برای اقتصاد ملی دارد که در ادامه بهطور خلاصه تشریح میشود:
نخستین زیان این سود بادآورده، بی میلی نسبت به تکمیل زنجیره تولیدات پتروشیمی است. این صنعت در سه سطح بالادستی، میانی و نهایی فعال است. در حالی که در بالادستی تنها مواد معدودی از محصولات پایه با ارزش افزوده ناچیز تولید میگردد، در سطح میانی صدها و در حلقه نهایی دهها هزار محصول با ارزش افزوده بالا به دست میآید. تکمیل این زنجیره میتواند ضمن تأمین سود عقلایی برای سرمایهگذاران، منافع ملی را نیز تضمین نماید. ولی وقتی این زنجیره ناقص باشد و سرمایهگذاران با فروش محصولات پایه (که در واقع با فروش گاز طبیعی چندان متفاوت نیست) بتوانند سود سرشار کسب کنند، ارزش افزوده و اشتغال بالا نصیب کشورهای دیگر میگردد.
۸-صنایع بالادستی سرمایهبر، آلودهسازِ محیطزیست و محتاج فناوری وارداتی است و چنانکه دیدید ارزش افزوده کمی دارد. علاوه بر اینها فرصت شغلی بسیار کمتری نسبت به مراحل پایین دست ایجاد میکند و سرمایهگذاری سرانه بیشتری میخواهد. با یک میلیون تن تولید در بالادستی، تنها ۵۰۰ فرصت شغلی ایجاد میشود، در حالی که در مرحله میانی ۲۲۰۰ شغل و در نهایی ۲۰۰،۰ شغل عرضه خواهد شد!
بدین ترتیب ملاحظه میفرمایید سود بی حساب این صنعت در وضعیت فعلی ضد تولید ضد اشتغال و باعث کاهش درامد حقه دولت و بیعدالتی در توزیع درامد است.
۹-جالب اینجاست که در بند ۸ ماده ۵۴ برنامه ششم توسعه مصوبه کمیسیون تلفیق، زمینه یک رانت دیگر هم فراهم آمده است که بازهم بر کاهش قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی تأثیر گذارده و بازهم بخشی از منابع کشور را با آسیب روبرو مینماید.
در انتها توجه نمایندگان محترم را به بخش دوم نامه شماره ۴۵۲۸۵۹-۲۰.۲ مورخ ۱۳۹۵.۹.۳۰وزیر محترم نفت جلب مینماید که زیان چنین مصوبههایی را خدمت ریاست محترم مجلس اعلام داشته است در وضعیتی که وزارت نفت با کمبود شدید منابع دست به گریبان است چرا باید منابع آن به کیسه جمعی رانت خوار ریخته شود.
۱۰-بنابراین با توجه به مطالب فوق انتظار دارد نمایندگان محترم مجلس در جهت حفظ منافع ملی و سرمایه بین نسل کشور، با رأی قاطع خود ماده ۵۳ و بند ۸ ماده ۵۴ مصوبه کمیسیون را حذف فرمایند.
احمد توکلی
رئیس هیئت مدیره سازمان مردم نهاد
دیدهبان شفافیت و عدالت
۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۰۲:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
نامه احمد توکلی و دغدغه پارلمانیاش؛ ماده ۵۳ مصوبه کمیسیون تلفیق را با رای قاطع حذف کنید
نامه احمد توکلی و دغدغه پارلمانیاش ماده ۵۳ مصوبه کمیسیون تلفیق را با رای قاطع حذف کنید احمد توکلی در نامهای خطاب به نمایندگان مجلس خواهان حذف ماده ۵۳ و بند ۸ ماده ۵۴ مصوبه کمیسیون تلفیق با رای قاطع نمایندگان شد و این ماده را تجدید ویژهخواری بزرگی برای دستهای از صنعتگران کشاندر حکایت حذف صفر از پول ملی/ مصوبه دولت روی میز کمیسیون اقتصادی مجلس
اندر حکایت حذف صفر از پول ملی مصوبه دولت روی میز کمیسیون اقتصادی مجلس مصوبه دولت در حذف صفر از پول ملی در حالی خبر ساز شد که نظرات موافق و مخالفی برای اجرایی شدن آن مطرح شده است به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان هیات دولت در جلسه روز چهارشنبه 17 آذر ماه خوماده مربوط به تأدیه بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی به کمیسیون تلفیق ارجاع شد
از سوی نمایندگان مجلس ماده مربوط به تأدیه بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی به کمیسیون تلفیق ارجاع شد نمایندگان مردم در خانه ملت جهت بررسی و رفع ایرادات ماده مربوط به تأدیه بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی و همسانسازی حقوق بازنشستگان را به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند بماده مربوط به بدهی دولت به تامین اجتماعی در برنامه ششم به کمیسیون تلفیق بازگشت
ماده مربوط به بدهی دولت به تامین اجتماعی در برنامه ششم به کمیسیون تلفیق بازگشت تهران- ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده 13 لایحه برنامه ششم توسعه را که درمورد بدهی دولت به تامین اجتماعی است برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق بازگرداندند به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا علیماده ای از لایحه برنامه ششم توسعه درمورد تحول ساختار مدیریت اداری به کمیسیون تلفیق بازگشت
با تصویب مجلس ماده ای از لایحه برنامه ششم توسعه درمورد تحول ساختار مدیریت اداری به کمیسیون تلفیق بازگشت تهران- ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده 8 لایحه برنامه ششم توسعه که مربوط به تحول ساختاری در مدیریت اداری دولت است را برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق بازگرداندند بهآقاي حاجي بابايي! به چه حقي مصوبه تلفيق در مورد شفاف سازي حقوق ها براي مردم حذف شده است؟
آقاي حاجي بابايي به چه حقي مصوبه تلفيق در مورد شفاف سازي حقوق ها براي مردم حذف شده است شهاب محمدزاده 29 آذر 95تاریخ انتشار دوشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰ ۴۷ كميسيون تلفيق در جريان بررسي برنامه ششم متني را با اين مضمون تصويب كرده است «دولت مکلف است ظرف چهار ماه نسبت به راهنامه توکلی به رئیس و نمایندگان مجلس در مورد پیشنهاد ایجاد سامانه ثبت حقوق و مزایای مدیران در کمیسیون تلفیق
نامه توکلی به رئیس و نمایندگان مجلس در مورد پیشنهاد ایجاد سامانه ثبت حقوق و مزایای مدیران در کمیسیون تلفیق تهران-ایرنا- نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و رئیس هیات مدیره سازمان مردم نهاد دیدهبان شفافیت و عدالت در نامهای به رئیس مجلس شورای اسلامی نسبت به برخی حواشی دریافت های نمجلس بجای دولت اقدام به برنامهنویسی کرده است / برنامه توسعه ۳۵مادهای دولت در کمیسیون تلفیق به ۱۸۰ ماده افزای
وکیلی در مخالفت با کلیات لایحه برنامه ششم مجلس بجای دولت اقدام به برنامهنویسی کرده است برنامه توسعه ۳۵مادهای دولت در کمیسیون تلفیق به ۱۸۰ ماده افزایش یافت عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در مخالفت با برنامه ششم توسعه کشور گفت روح برنامه قرابتی با سند چشمانداز ۲۰ ساله و سیرئیس مجلس: هرماده ای که به کمیسیون تلفیق ارجاع شود نمایندگان می توانند اظهارنظر کنند
رئیس مجلس هرماده ای که به کمیسیون تلفیق ارجاع شود نمایندگان می توانند اظهارنظر کنند تهران -ایرنا- رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت از این پس هر ماده ای که به کمیسیون تلفیق ارجاع شود نمایندگان می توانند درباره آن اظهار نظر کنند بهلاریجانی خواستار حذف مصوبه کمیسیون تلفیق برای خوراک پتروشیمی
لاریجانی خواستار حذف مصوبه کمیسیون تلفیق برای خوراک پتروشیمیتاریخ انتشار دوشنبه ۶ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۷ ۴۸ رئیس مجلس در جلسه غیرعلنی چند روز قبل مجلس توضیحاتی درباره مصوبه جنجالی کمیسیون تلفیق مجلس درباره قیمت گذاری خوراک پتروشیمیها ارائه داد و خواستار حذف این مصوبه شد به گزا-
سیاسی
پربازدیدترینها