واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: وقتی سرفه بلای جان انسان میشود!
سرفه مزمن یا سرفه مداوم نشانهای شایع است که دلایل بسیاری میتوانند زمینهساز شکلگیری آن باشند. آثار آزاردهنده سرفه، از قبیل اختلال در خواب، درد در عضلات سینه و بیاختیاری ادراری میتواند کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و در فعالیتهای روزانه وی اختلال ایجاد کند. اما سرفهای که از بین نمیرود به چه معنی است؟
آفتابنیوز : «عصر ایران» به نقل از وری ول نوشت: در ابتدا باید به این نکته اشاره داشت که سرفه مداوم لزوما به معنای نگرانی از ابتلا به سرطان ریه نیست. دلایل بسیاری برای این نشانه میتوان در نظر گرفت اما از آنجا که سرطان ریه اغلب نادیده گرفته میشود، باید این احتمال مهم نیز در نظر گرفته شود، حتی اگر توضیح خوبی برای شکلگیری سرفه مزمن وجود دارد.
سرفه مزمن به عنوان سرفهای که برای یک دوره زمانی هشت هفتهای یا بیشتر ادامه مییابد، در نظر گرفته میشود. سرفه ممکن است خشک یا مولد باشد. به بیان دیگر، سرفه ممکن است همراه با مخاط (خلط) یا بدون آن باشد. این شرایط در تقابل با سرفه حاد است که کمتر از هشت هفته طول میکشد و از مواردی است که هنگام سرماخوردگی تجربه میکنید.
برخی دلایل احتمالی سرفه مزمن
سه دلیل شایع سرفه مزمن شامل موارد زیر میشوند:
ترشح پشت حلق: ناشی از تب یونجه (رینیت آلرژیک)، عفونتهای سینوسی، پولیپهای بینی یا بیماری های دیگر.
آسم: اگرچه افراد مبتلا به آسم اغلب دارای نشانههایی از قبیل خس خس سینه و تنگی نفس هستند، در برخی دیگر سرفه تنها نشانه محسوب میشود.
رفلاکس اسید: رفلاکس اسید معده به مری (GERD) یکی از دلایل شایع سرفه مزمن محسوب میشود که اغلب نادیده گرفته میشود. برای برخی افراد ممکن است نشانههایی از قبیل سوزش سر دل وجود نداشته باشد و سرفه مزمن تنها نشانه باشد.
از دیگر دلایل شایع سرفه مزمن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سیگار کشیدن: متاسفانه تشخیص یک سرفه ناشی از سیگار کشیدن از سرفه ناشی از شرایط دیگر مانند سرطان ریه اغلب دشوار است.
عفونت: سیاهسرفه یکی از دلایل شایع سرفه مزمن است.
دارو: برخی داروها بهویژه دستهای از داروها که برای درمان فشار خون بالا و بیماری قلبی استفاده میشوند، موجب سرفه مزمن میشوند. تقریبا 10 تا 20 درصد از افراد تحت درمان با مهارکننده های ACE به سرفه مزمن مبتلا میشوند.
برونشیت ائوزینوفیلیک
دلایل کمتر شایع سرفه مزمن
تومورهای خوشخیم و بدخیم مانند سرطان ریه: برای دو درصد از افرادی که به سرفه مزمن مبتلا هستند، سرطان ریه دلیل اصلی است و تشخیص سرفه مرتبط با سرطان ریه از سرفهای که به دلایل دیگر شکل گرفته است میتواند دشوار باشد.
بیماریهای ریوی مانند آمفیزم، برونشکتازی و سارکوئیدوز
عفونتهای قارچی مانند کوکسیدیومایکوزیس، هیستوپلاسموزیس، و سل
ورود یک جسم خارجی
نارسایی قلبی
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورت ابتلا به سرفه مزمن حتی اگر بر این باور هستید که دلیل آن مشخص است، مانند سیگار کشیدن یا آلرژی، باید به پزشک مراجعه کنید. در صورت تجربه درد سینه، تنگی نفس، سبکی سر یا مشاهده خون به همراه سرفه بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
ارزیابی
با توجه به شدت سرفه، در ابتدا پزشک کنترل نشانهها را مد نظر قرار خواهد داد تا احساس راحتی بیشتری در بیمار ایجاد شود. سپس انجام آزمایش برای تشخیص دلیل سرفه مزمن توصیه میشود. از جمله این بررسیها و آزمایشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شرح حال دقیق و معاینه جسمانی
آزمایش خون برای بررسی نشانه های عفونت
عکسبرداری پرتو اکس برای بررسی شواهد عفونت ناشی از وجود تومور
انجام سی تی اسکن از سینه یا سی تی اسکن از سینوسها برای بررسی نشانههای عفونت یا وجود یک تومور
آزمایشهای آلرژی
آزمایشهای عملکرد ریوی برای بررسی بیماریهای ریه مانند آسم و آمفیزم
آزمایش pH مری برای بررسی رفلاکس اسید معده به عنوان یک دلیل احتمالی سرفه مزمن
برونکوسکوپی برای بررسی وجود اجسام خارجی یا ارزیابی مسیرهای هوایی برای وجود یک تومور
لارنگوسکوپی برای بررسی شرایط گلو و جنجره
درمان
شیوه درمانی سرفه مزمن با توجه به دلیل اصلی ایجاد این شرایط و شدت سرفه و میزان اختلال آن در فعالیتهای روزانه انتخاب خواهد شد.
۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]