واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: فرزند پروفسور حسابی با حضور در نخستین همایش انجمن خیریه بهشت پناه دانشآموزان همدان به بیان خاطراتی از پدر خود پرداخت و گفت: به ملت 10 هزار ساله "باید" نمیگویند، خواهش میکنند.
ایرج حسابی اظهار کرد: پدرم هر وقت روزنامه میخواند دور کلمه "باید" خط میکشید و میگفت مسئولان این کشور نمیدانند که این ملت اگر قرار بود زیربار کلمه باید بروند، زورگویی مغولان را میپذیرفتند بلکه باید خواهش کنند.
وی اضافه کرد: پدر پروفسور حسابی سرکنسول ایران در شامات بود و محمود و برادرش محمد در چند سال اول زندگی بسیار مرفه و راحت زندگی کردند.
وی با بیان اینکه پدر محمود حسابی به ایران باز میگردد و با همدمالدوله، خواهر همدمالسلطنه همسر شاه ازدواج میکند و باجناق شاه میشود، افزود: پدربزرگم در پیطلب مقام وزارت با شرط طلاق و نابودی همسر قبلی و دو پسرش موافقت میکند و به مسئولان سفارت میگوید مستمری زن و فرزندانش را قطع و آنان را از سفارت اخراج کنند.
فرزند پروفسور حسابی ادامه داد: مادر پروفسور حسابی پس از آوارگی و دلشکستگی دچار سکته و فلج نخاعی میشود و توسط نگهبان سفارت سرپناهی برای اقامت پیدا میکند و دو فرزندش را به مدرسه رایگان کشیشهای فرانسوی بیروت میفرستد.
وی درباره مادربزرگ فلج خود اظهار کرد: او توانست دو فرزند خود را که به مدرسه شبانهروزی مسیحیها میرفتند، در دامان خود حافظ کل قرآن کند و دیوان حافظ و بوستان و گلستان و شاهنامه را برای آنها بخواند تا حفظ شوند.
فرزند دکتر حسابی با بیان اینکه امروزه در فرهنگ شب یلدا تنها به خوراکیهای خورده شده در این شب اشاره میشود، گفت: شب یلدا، جشن 10 هزار ساله کتابخوانی ایران و متعلق به دوران پیش از آغاز پادشاهی در ایران و دوران میترائیستها است.
وی با اشاره به دوران میترائیستها که متعلق به هفت هزار سال پیش ایران است، بیان کرد: براساس باور آنان، در شب یلدا که بلندای تاریکی تمام و بلندای روشنایی آغاز میشود، سکوت شب را برای آموختن و مطالعه، عطیهای الهی بشمارید.
فرزند پروفسور حسابی با اشاره به بنای واتیکان که روی یک مسجد هفت هزار ساله ایرانی ساخته شده است، خاطرنشان کرد: کلیسای منچستر روی یک مسجد سه هزار ساله و کلیسای نوتردام بر بنای مسجد چهار هزار ساله ایرانی بنا شده است.
وی با اشاره به باور اروپاییها که میگویند حضرت مسیح پیغمبر دانایی است، گفت: میترائیستها جشن شب یلدا را جشن دانایی میدانستند و مسیح در شب یلدا متولد شده و به عنوان پیغمبر دانایی به یاد مانده است.
وی با اشاره به جشن چهارشنبه سوری، افزود: با اختراع آتش، حملات حیوانات وحشی دور شده، میکروبزدایی صورت گرفته و آغاز اختراعات جهان بوده است که ما تنها به یاد داریم از روی آتش بپریم و بگوییم زردی من از تو، سرخی تو از من و این به آن معناست که از گذشتگان بیاموزیم کاستیهای خود را به آتش و روشنایی و دانش را از آن دریافت کنیم.
فرزند دکتر حسابی درباره فرهنگ هفت سین ایرانی گفت: سر سفره هفتسین قسم میخوریم به مقدسترین داشتههایمان که قدر نعمتها و برکتهایمان را بدانیم.
وی با اشاره به بیت «از آن دم این سرا ویرانه شد، که نان آورش مرد بیگانه شد»، گفت: گندم سبز کردن عید نوروز به عنوان فرهنگ مصرف فرآوردههای دسترنج خودمان است.
وی با نقل قول از پدرش ادامه داد: دکتر حسابی معتقد بود که ما به جای اینکه عادت صنعتی را به ایران بیاوریم محصول صنعتی را میآوریم و این موضوع نشانگر آن است که به زحمتهای دانشآموزان و تحصیلکردههای این مملکت و پدر و مادران آنها، اساتید دانشگاه که علم روز را به دانشجویان خود میآموزند، گفته باشیم به درک.
فرزند پروفسور حسابی در ادامه سخنانش روز سیزدهبهدر را روز برنامهریزی ایرانیان دانست و بیان کرد: حضور در صحرا و طبیعت به فرزندان ما نشان میدهد که بین ما و خدا فاصلهای نیست.
وی با اشاره به فرهنگ موجود در کشور سوئیس برای معرفی خیرین گفت: در ژنو هر کس که حتی یکبار کار مفیدی برای کسی یا کسانی انجام داده بود، در جلوی خانه او لوح طلایی رنگی برای یادبود نصب میشد تا همیشه همه بدانند او کار خوبی برای جامعه انجام داده است.
وی همچنین فرهنگ آموزش و پاسخگویی همسایگان به سوالات دانشآموزان در لابی آپارتمانهای مسکونی این کشور و قرار دادن کتابخانههایشان در این مکان عمومی به منظور استفاده همه از آن را بیان کرد و افزود: هر یک از همسایگان براساس تخصص خود، روزی از هفته را برای پاسخگویی به سوالات دانشجویان و دانشآموزان آن محله اختصاص میدهند.
فرزند پروفسور حسابی با بیان حمایتهای علمی پدرش از دانشآموزان، گفت: پدرم در زمانیکه وزیر فرهنگ بود همه فرزندان باغبان و همسایههای خود را مانند فرزندانش مورد حمایت علمی قرار میداد.
وی در ادامه از خیرین و مسئولان انجمن خیریه خواست فیلمها و تصاویر مربوط به همایشها و کمکهای خیرین را در صدا و سیما و نشریات منتشر کنند تا مردم ببینند و به حمایت و مشارکت از چنین فعالیتهایی ترغیب شوند.
۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]