واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: طرح جامع جزیره هندورابی در راستای توسعه و آغاز به کار این بخش با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش و اعضای شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و پیمانکار اجرایی مجموعه در مرکز همایشهای بینالمللی کیش موردبررسی اعضاء قرار گرفت.
نشست تخصصی شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به ریاست محمدرضا توسلی، معاون توسعه مدیریت دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد در کیش برگزار شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در ابتدای این جلسه به ارائه توضیحاتی درباره طرح جامع هندورابی پرداخت و گفت: طرح جامع هندورابی با رعایت کامل موازین زیستمحیطی تهیهشده و به نظر میآید که یک طرح توسعه زیستمحیطی به شمار میآید. با حجم زیادی اکو پارکی که در هندورابی است و در حین عملیات اجرایی بسیار مراقبت کرده و حدود 60 هزار قطعه مرجان را در حجم بالای کار و هزینه زیاد جابهجا کردیم که میتوان گفت در هیچ نقطه از کشور چنین اقدامی انجام نشده است و به آن افتخارمیکنیم که بحثهای زیستمحیطی بهصورت کامل در منطقه آزاد کیش رعایت شود.
علیاصغر مونسان افزود: هندورابی صرفاً برای مقصد گردشگری لوکس تهیه شده است و انشاءالله با مهیا شدن این جزیره فرصت بیشتری برای کیش ایجاد شود و به رونق گردشگری در مجموعه 4 جزیره کیش کمک کنیم و بتوانیم فارور بزرگ و کوچک را نیز وارد عرصه توسعه کنیم.
هندورابی فاقد آسفالت و خودروهای فسیلی
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، توسعه هندورابی از نقطه صفر را اقدامی خواند که برای نخستین بار بعد از انقلاب اسلامی شکلگرفته است و افزود: توسعه هندورابی آغازشده و به نظر یک اقدام پایلوت و راهگشا برای جزایری باشد که هنوز کار توسعهای در آنها انجام نشده است، زیرا این نوع اقدامات هم امنیت را در منطقه افزایش میدهد و هم نوعی توسعه را به دنبال خواهد داشت.
در ادامه این جلسه اعضای شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی درباره توسعه زیرساختهای هندورابی و شرایط موجود به طرح سؤال پرداختند و مونسان نیز در پاسخ به مسائل مطرحشده بیان کرد: امکانات زیرساختی و توسعه اولیه برای هندورابی مدنظر قرار گرفته شد، بهنحویکه امروز فرودگاه و بندرگاه هندورابی آماده بهرهبرداری است تا از آن در راستای ظرفیتهای گردشگری استفاده شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در خصوص سؤالات مطرحشده در راستای مباحث زیستمحیطی جزیره هندورابی توضیح داد و افزود: همواره جزیره هندورابی را بهعنوان جزیره سبز میبینیم، یعنی در راستای مباحث زیستمحیطی آسفالت و راهسازی به این جزیره راه نمییابد و از سنگفرش برای راهسازی این جزیره استفاده خواهد شد تا کمترین مداخلهای در مسائل زیستمحیطی جزیره نداشته باشیم، ضمن اینکه ورود خودروهای فسیلی و شخصی به جزیره نیز ممنوع خواهد بود و کلیه خودروهای جزیره هندورابی مربوط به حملونقل عمومی خواهند بود تا امکان مالکیت شخصی و افزایش روند خودروها را در جزیره شاهد نباشیم.
در پسابرجام شاهد رشد شرکتهای خارجی ثبتشده در کیش بودیم
وی در پاسخ به پیشنهاد اعضای شورای عالی مناطق آزاد مبنی بر عدم واگذاری و فروش زمین در هندورابی و ارائه بهصورت استیجاری گفت: درواقع ما سعی کردیم درون طرح جامع هندورابی آنچه را که شدنی و امکانپذیر است، انجام دهیم، ضمن اینکه ما در هندورابی فضای مسکونی نداریم و کار عمدتاً در عرصه هتلسازی انجام خواهد شد، ضمن اینکه علاقهمندیم که واگذاری زمین را نداشته باشیم، اما باید مدنظر داشته باشیم که این امر ممکن است در بدو امر که هندورابی نیاز به توسعه دارد، باعث دلسردی سرمایهگذاران شود و روند پیشرفت جزیره را کند نماید، لذا فکر میکنم که روند فروش را در یک برنامه چندساله دنبال کنیم و پس از آن و در مرحلهای که هندورابی روند رشد را آغاز کرده، متوقف کنیم و به عرصه اجاره زمین روی آوریم.
مونسان در پاسخ به سؤال یکی دیگر از اعضای شورای عالی مناطق آزاد، مبنی بر تأثیرگذاری برجام بر عملکرد منطقه آزاد کیش خاطرنشان کرد: بعد از برجام توسعه بسیار خوبی را در راستای جذب و ثبت شرکتهای خارجی تجربه کردیم، بهنحویکه پس از ثبت برجام تعداد شرکتهای خارجی منطقه آزاد کیش از 9 شرکت به 45 افزایش یافت که رقم قابل توجهی بود، ضمن اینکه بعد از برجام توانستیم 4 فروند هواپیمای ایرباس را به ناوگان کیش ایر اضافه کنیم و 50 درصد ظرفیت این بخش را افزایش دهیم.
وی افزود: امروز 2 فروند از هواپیماهای کیش ایر جوانترین هواپیماهای کشور هستند، ضمن اینکه قصد داریم تا پایان سال 4 فروند دیگر نیز خریداری کنیم و توسعه ظرفیت کیش ایر را تا صد در صد دنبال کرده تا امکان جذب توریست خارجی را فراهم کنیم، کما اینکه امروز نیز هواپیماهای خریداری شده پروازهای خارجی را آغاز کردهاند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، در پاسخ به دغدغه شورای عالی مناطق آزاد در راستای شرایط زیستمحیطی هندورابی تصریح کرد: امروز در کیش مدرنترین سیستم فاضلاب و بازیافت نخالههای ساختمانی را داریم و در حال همکاری با یک شرکت سرمایهگذار خارجی برای بازیافت زبالهها نیز هستیم، ضمن اینکه حتی باند فرودگاه هندورابی نیز هیچگونه آسفالتی ندارد، لذا نباید هیچ نگرانی در مورد هندورابی وجود داشته باشد، زیرا منطقه آزاد کیش به اثبات رسانده که در عرصه زیستمحیطی و دغدغههای این بخش در سطح کشور پیشرو است.
نمایندگان وزارتخانههای دادگستری، امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، نفت، راه و شهرسازی، تعاون، فرهنگ و ارشاد اسلامی، امور اقتصادی و دارایی، وزارت کشور و نمایندگان سازمانهای مدیریت و برنامهریزی، میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، بانک مرکزی، سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت جهاد کشاورزی، عضو کارگروه تخصصی شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هستند.
۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]