محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829257661
بحران تربیت خشن در خانواده های ایرانی
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: قانون نوشت: اختلالات سلوک که در کودکی و نوجوانی بروز می کند، ریشه های روانی و اجتماعی وسیعی دارد که معمولا درمان آنها سخت است و تا ۴۰ یا ۵۰ سالگی ادامه پیدا می کند. نوع دیگری که جزو خشونت هاست و خیلی به آن توجه نمی شود ولی مردم آن را عادی تلقی می کنند، غفلت کردن از کودک است که بخش عمده این غفلت ها ناشی از بحران های فرزند پروری است. و نمی توانیم برای آن درصدی را بیان کنیم، اما می توانم بگویم که به طور کلی پیش بینی ها خوب و امیدوار کننده نیست و خشونت ها روبه افزایش است.
بسيار درد آور است که از افزایش خشونت در جامعه سخن بگوییم. هرگاه صحبت از این مساله می شود، می گوییم آمار دقیقی در دست نيست، اما شواهد نشان می دهد که خشونت ها در حال افزایش هستند. به ويژه خشونتی که خواسته يا ناخواسته از سوی والدین در خانواده نهادینه می شود و کودکان معصوم را نیز درگیر می کند. خشونت بنیان خانواده را از بین می برد و نسل های بعدی را با معضلات و مشکلات بسیاری مواجه می کند. بعد از گذشت سالیان سال که کارشناسان و مسئولان متعدد نسبت به این مساله هشدار دادند اما هنوز هم گرفتار این معضل هستیم. «لطف ا... محسنی» مدير سابق کانون اصلاح و تربيت تهران در گفت وگو با «قانون»، علت افزایش خشونت در میان والدین، نوجوانان، کودکان و به طور کلی خانواده ها را بیان می کند و برای حل آن پنج راهکار ارایه می دهد. در ادامه اين گفت وگو را مي خوانيد:
با توجه به اینکه آمارها در کشور در خصوص خشونت واقعی نیست، از دیدگاه شما خشونت در بین جوانان چگونه ایجاد می شود و چگونه می توان از بروز این خشونت ها جلوگیری کرد؟
در مورد اینکه چه عواملی باعث بروز رفتارهای خشونت آمیز می شود، باید به چند مساله توجه کرد،.یکی بحث ریشه های روانی است که معمولا بسیار با ناکامی ها ارتباط دارد؛ در واقع یکی از علت های اصلی در حوزه خشونت و پرخاشگری به ناکامی ها برمیگردد که این ناکامی ها پنج واکنش اصلی دارند، یکی از مهم ترین و شایع ترین این واکنش ها، پرخاشگری است. به عنوان مثال آنچه دست یافتنی است ولی برای فردی به دست نمی آید، ممکن است موجب بروز واکنشی پرخاشگرایانه یا خشونت آمیز از سوی فرد شود. یکی از علت های دیگر خشونت، استفاده ابزاری از این مساله است، بدین صورت که شما برای حل یکسری از مسایل به خشونت متوسل می شوید. این روش در بعضی از جوامع از جمله سادهترین و سریعترین راه هاست.
چرا این نوع از خشونت شیوع پیدا می کند؟
علت شیوع آن در بسیاری از مواقع ناشی از یادگیری است. به عنوان مثال کودکان از والدین، تلویزیون، فیلم یا رسانه ها یاد می گیرند که یکی از راهحل های اصلی در مسایل و مشکلاتشان به کارگیری خشونت باشد.
گاهی بروز خشونت ها جنبه جنسی پیدا می کنند! حتی در میان کودکان، چگونه میتوان از بروز این پدیده جلوگیری کرد؟ نقش نظام آموزشی در این میان چیست؟
در دوره نوجوانی نسبت به دوره های سنی دیگر، این رفتارها افزایش پیدا می کند و تردیدی در آن نیست، وقتی صحبت از آزارهای خشونت آمیز میکنیم، در واقع طیف وسیعی از رفتارهاست و تنها یک رفتار را شامل نمی شود، رفتارهایی از آزارهای کلامی تا تعارض.
چرا این رفتارها در برخی از افراد به خصوص نوجوان دیده می شود؟
یک بخشی از دلایل آن به ویژگی های دوران رشد برمی گردد. در دوران رشد به دلیل بحران هایی که دارد، رفتارهای ناهنجار اجتماعی در میان نوجوانان اتفاق می افتد. علاوه بر اینکه نوجوانان مهارت های لازم را ندارند، آموزش های کافی هم ندیدهاند، هنوز امکان مهار و کنترل روی رفتارهای آنها نیست. رشد اخلاقی تکمیل نشده، قوانین نهادینه نشده و بسیاری از مسایل دیگر که مخصوص این دوره سنی است. همچنین بحران های دوران نوجوانی نیز باعث بروز رفتارهای خشونت آمیز در میان نوجوانان می شود، معمولا بروز نیازهای جدید باعث می شود که رفتارهای ناهنجار اجتماعی در این دوره بیشتر دیده شود. طبیعتا محرومیت ها می تواند در تشدید اینگونه از رفتارها موثر باشند، رفتارهایی که مشاهده آن در میان کودکان و نوجوانان، اختلالات سلوک نامیده شدند و در میان بزرگسالان اختلال شخصیت هستند؛ اختلالات سلوک که در کودکی و نوجوانی بروز می کند، ریشه های روانی و اجتماعی وسیعی دارد که معمولا درمان آنها سخت است و تا 40 یا 50 سالگی ادامه پیدا می کند و در میان چند تیپ رفتارهای خشونت آمیز جنسی دیده می شود. به طور کلی اگر دلایل اختلالات سلوک روانی و شخصیتی در میان این افراد به موقع شناسایی نشود، ممکن است به سراغ مردم بروند. معمولا آنچه خشونت جنسی تلقی می شود در این دو دسته اخیر یعنی اختلالات شخصیتی و اختلالات سلوک بیشتر دیده می شود و رفتار این دو گروه بسیار مخاطرهآمیز است. در گوشه وکنار جامعه مسایل و مشکلات دیگری هم داریم، مثلا در محیط هایی که نابسامان و آشفته هستند، از جمله محل های زندگی نا بسامان و آشفته و در محیط های جمعی نا بسامان مانند مدارس، این رفتارها نیز مشاهده می شود.
گاهی بروز خشونت ها بین والدین و کودکان دیده می شود، چگونه می توان برای جلوگیری از بروز چنین خشونتی فرهنگسازی نمود؟
اگر بخواهیم بخشی از خشونت هایی که در خانواده اتفاق می افتد را دسته بندی کنیم به خشونتهای کلامی، روانی، جسمی و جنسی تقسیم می شوند. نوع دیگری که جزو خشونتهاست و خیلی به آن توجه نمی شود ولی مردم آن را عادی تلقی می کنند، غفلت کردن از کودک است که بخش عمده این غفلت ها ناشی از بحران های فرزندپروری است؛ والدین نمی دانند که با فرزندان خود چطور رفتار و آنها را تربیت کنند. رفتار درست با یک کودک مسلتزم این است که اولا شناخت درستی از کودک و ویژگی های کودک داشته باشند که در هر دوره سنی چه نیازهایی دارد و چه چیزهایی برای آنها مهم است و متناسب با این نیازها و تکالیف با آنها رفتار کنند. اگر والدین این تفاوت ها را ندانند، دچار مشکل می شوند. از سوی دیگر الگوها و سبک های مختلفی برای تربیت فرزندان وجود دارد و اگر والدین این نوع مهارت ها را نداند نیز با مشکل تربیتی فرزندانشان مواجه می شوند به عنوان مثال والدین باید بدانند که برای شکل دهی انضباط در میان فرزندان لازم است چه برنامه تربیتی داشته باشند و چطور رفتار کنند، در این صورت رفتارها متناسب با نیازها بروز می کند و شکل خشونت پیدا نمی کند. مساله بعدی فرهنگ هست که بسیار موثر و مهم است؛ برخی از فرهنگها، استفاده از خشونت را مجاز می شمارند و تعریف دقیقی برای آن ندارند، مثلا معتقدند مجازات یعنی تنبیه، ولی معنا و مفهوم تنبیه را نمی دانند و برای آن حد و مرز قائل نیستند؛ ممکن است خانواده ای تنبیه را کتک زدن اساسی بداند، خانواده دیگر تنبیه را محروم کردن فرزند از یک نیاز بداند و دیگری هم تنبیه را قهر کردن تلقی کند. همچنین ممکن است عده ای یک نیاز را برای یک کودک طبیعی بشمارند در صورتی که عده ای دیگر اصلا آن را نیاز نداند. این مساله یا تفاوت ها نسبت به فرهنگ ها در مناطق مختلف کشور وجود دارد و آموزش واحدی برای والدین در این زمینه وجود ندارد.
بروز خشونت در والدین چه آسیب هایی را به کودکان وارد می کند؟
رفتارهای خشونت آمیز میان والدین موجب شکل گیری رفتارهای پرخاشگرایانه می شود، یعنی کودکان ما به طور مستقیم و غیر مستقیم این رفتار را در خانواده یاد می گیرند و به نسل بعد هم منتقل میکنند؛ در واقع ما رفتارهای پرخاشگرایانه را در نسلهای بعدی شاهد خواهیم بود.
رفتارهای خشونت آمیز میان والدین و والدین و کودکان در حال افزایش است؟
در این زمینه آماری ندارم؛ اما به نسبتی که جمعیت رو به افزایش است، موارد خشونت هم زیاد می شود، به عنوان مثال اگر در گذشته تعداد خانوادههایی با رفتارهای خشونت آمیز 100 خانوار بوده، در حال حاضر این تعداد به 150 خانواده رسیده است چرا که جمعیت رو به افزایش است و حلقه شکسته نشده؛ این تحلیل کلی است و نمی توانیم برای آن درصدی را بیان کنیم، اما می توانم بگویم که به طور کلی پیش بینی ها خوب و امیدوار کننده نیست و خشونت ها روبه افزایش است.
با توجه به اینکه خشونت ها رو به افزایش است، حفظ بنیان خانواده ها نیز در معرض خطر قرار دارد؟
یکی از عوامل در خطر بودن بنیان خانواده به این مفهوم که یک ساختار خانواده چقدر می تواند دوام پیدا کند و منجر به جدایی نشود، به رفتارهای خشونت آمیز بین والدین و والدین و کودکان مربوط می شود، درست است که این مساله علل دیگری هم دارد، اما خشونت و شکل گیری رفتارهای خشونتآمیز در میان افراد، به سلامتِ روان انسانها و نسل بعد آسیب می زند. وقتی سلامت روان تحت شعاع قرار گرفت، آسیب های جدی پشت سر آن به وجود می آید؛ وقتی انسان ها شاد نیستند، آسیب خورده هستند و نمیتوانند نرمال رفتار کنند. پشت سر آن مشکلات بسیاری از جمله بزهکاری، رفتارهای اعتیادی، گرایش به سمت ناهنجاری های اجتماعی، افسردگی ها، مشکلات شخصیتی، آسیبها و اختلالات روانی را به دنبال خواهد داشت. در واقع این آسیب ها، سرمایه اجتماعی را تحت تاثیر خود قرار می دهند. خشونت چهره جمعیت را تخریب می کند، تنزل می دهد، روحیه انسانی انسان ها، مهر و مهربانی آنها را می کشد و از بین می برد که از مضرات آن این است که این افراد زخم خورده خشونت را یاد گرفتند، تعامل درست را نمی دانند و در زندگی آینده خود دچار مشکل می شوند و حتی ممکن است که منجر به فروپاشی آن شود.
چه راهکاری پیشنهاد می دهید برای اینکه رفتارهای خشونت آمیز در زمینه های مختلف کاهش پیدا کند؟
قدم اول پیشگیری است که باید از پیشگیری سطح اول یعنی عام شروع کنیم و همه جمعیت را هدف قرار دهیم. در این صورت باید همه مردم را برای نحوه رفتار با کودکان و نوجوانان، برای مهارتهای زندگی و اجتماعی مثل کنترل خشم، مدیریت استرس، مدیریت هیجانات و ارتباط صحیح آموزش دهیم، به خصوص باید کسانی که در معرض ازدواج هستند، آموزش ببینند.در حقیقت جوانان را هدف قرار دهیم تا خشونت و آسیب در نسل آینده را کاهش دهیم. اگر جوانان بدانند که چطور تعامل کنند و با دیگران ارتباط برقرار کنند و مسائلشان را حل کنند و در واقع مهارت های حل مساله را بدانند، در این صورت تنشی در خانواده نخواهیم داشت یا حداقل کمتر این تنش ها را خواهیم داشت. وقتی این تنش ها کم شود، مقدار زیادی از این خشونت ها حذف می شوند چرا که نسل های بعدی به واسطه کسب مهارت های لازم توسط والدین، درست و متناسب رشد می کنند. ما می توانیم پیشگیری سطح اولیه که شامل عموم مردم می شود را از مدارس شروع کنیم و در بخشهای بعدی ادامه دهیم. سطح بعدی، پیشگیری ثانویه است،.در این پیشگیری، گروه هایی که در معرض خطر هستند از جمله خانوادههای فروپاشیده، آسیبدیده و افرادی که اختلال و مشکلات روانی دارند و همچنین محیط های آسیبزا، جرم خیز، خشن و کم سواد را هدف قرار دهیم چرا که میزان خشونت در این خانواده بیشتر است.
در سطح سوم پیشگیری باید کودکانی که مورد آسیب قرار گرفتن، مانند فرزندان طلاق، بزهکاران، معتادین یا کسانی که به نوعی قربانی خشونت بودند را مورد هدف قرار دهیم. پیشگیری در این سطح تنها منوط به آموزش نمیشود بلکه اقدامات درمانی و مشاوره ای نیز باید برای این افراد در نظر گرفته شود. سطح چهارم پیشگیری این است که لایه های مختلفی برای شناسایی در نظر داشته باشیم و سپس مداخله کنیم.به فرض اگر در مدارس مشاوره خوبی داشته باشیم، حداقل می توانیم دانش آموزان در معرض آسیب یا کسانی که در خانواده مورد خشونت قرار می گیرند را شناسایی کنیم و روی خانواده ها از همان مقطع کار کنیم. هدف بهداشت و سلامت روان را اگر دولت در سطح جامعه گسترش دهد و قیمتش مناسب باشد به صورتی که بسیاری از مردم بتوانند دسترسی داشته باشند، بسیاری از معضلات و مشکلات را میتوانند کاهش دهند. رسانه ها نیز علاوه بر نظام های آموزشی می توانند در پیشگیری اولیه مشارکت کنند و موثر واقع شوند. این سطوح، مجموعه ای از روش ها، مداخلات و برنامه هاست که باید کنار هم قرار گیرند و یکدیگر را تکمیل کنند. هرکدام اگر به تنهایی اتفاق بیفتد، خیلی موثر نیست بلکه باید با یکدیگر باشند که موثر واقع شود.
۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
بحران سکوت در خانواده های ایرانی
بحران سکوت در خانواده های ایرانیتاریخ انتشار سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۲۹ هستیم و نیستیم حرف می زنیم و نمی زنیم در دل جمعهای خانوادگی هم حتی همه چیز مجازی شده است اماقرار است به بهانه یلدا تلفنها خاموش شوند تا شاید میانگین گفتگو در میان خانواده ها افزایش یابد به گزارش مهربحران سکوت در خانواده های ایرانی/ یلدا؛ فرصتی برای گفتگوی بیشتر
مهر گزارش می دهد بحران سکوت در خانواده های ایرانی یلدا فرصتی برای گفتگوی بیشتر شناسهٔ خبر 3854690 - سهشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸ ۴۸ جامعه > جوان و خانواده jwplayer display inline-block; هستیم و نیستیم حرف می زنیم و نمی زنیم در دل جمعهای خانوادگی هم حتی همه چیز مجازی شدهتک فرزندی انتخاب اول خانواده ایرانی شده
خبرگزاری ایسنا رییس دانشگاه اصفهان گفت تک فرزندی انتخاب اول خانواده ایرانی شده است و این الگو آسیب پذیری خانواده و جامعه را افزایش و در درازمدت موجب رشد پایین جمعیتی کمبود نیروی انسانی جوان برای توسعه و پیشرفت و کاهش اقتدار کشور میشود هوشنگ طالبی امروز شنبه در اولین همایش م24 درصد خانواده های ایرانی هیچ عضو شاغلی ندارند
مقام مسئول در مجمع تشخیص مصلحت نظام 24 درصد خانواده های ایرانی هیچ عضو شاغلی ندارند تهران - ایرنا - رئیس کمیته زنان و جوانان مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت 24 درصد خانواده های ایرانی در زمان حاضر هیچ عضو شاغلی برای کسب درآمد ندارند به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا لیلی بروجردی روز د۲۴درصد خانوادههای ایرانی فرد شاغل ندارند/تمایل ۹۴درصدی به ازدواج
رئیس کمیته زنان و جوانان مجمع تشخیص مصلحت ۲۴درصد خانوادههای ایرانی فرد شاغل ندارند تمایل ۹۴درصدی به ازدواج شناسهٔ خبر 3848002 - دوشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱ ۲۸ جامعه > جوان و خانواده jwplayer display inline-block; رئیس کمیته زنان و جوانان مجمع تشخیص مصلحت با بیان اینکه ایرامدیران کارآمدبحران در دانشگاه علمی کاربردی هلال احمر تربیت میشوند
سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان مدیران کارآمدبحران در دانشگاه علمی کاربردی هلال احمر تربیت میشوند شناسهٔ خبر 3855250 - سهشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴ ۴۷ استانها > اصفهان jwplayer display inline-block; اصفهان- سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان گفت فاعاقبت عکس گرفتن از یک خانواده دم عصایی! +تصاویر - خبر ایرانی
پیر پویلوکس عکاسی است که از طبیعت وحشی کشورهای مختلف و از حیوانات گوناگون عکسبرداری می کند این دفعه این عکاس از یک خانواده دم عصایی که در صحرای کالاهاری در آفریقای جنوبی زندگی می کنند عکسبرداری می کرد که این بار یکی از همین حیوان ها درس جالبی به او داد تا دیگر بدون اجازه از آنبحران مصدومیت برای لژیونرهای ایرانی :: ورزش سه
بحران مصدومیت برای لژیونرهای ایرانی رقابت های لیگ ستارگان قطر از امروز وارد هفته دهم خود می شود تا رفته رفته این رقابت ها به نیم فصل خود نزدیک شود به گزارش ورزش سه در شرایطی که تمام اخبار این هفته تحت الشعاع جدال سنتی دو رقیب دیرینه در قطرکلاسیکو قرار گرفته و بیشتر به حواشی متک فرزندی انتخاب اول خانواده ایرانی شده است
تک فرزندی انتخاب اول خانواده ایرانی شده است رییس دانشگاه اصفهان گفت تک فرزندی انتخاب اول خانواده ایرانی شده است و این الگو آسیب پذیری خانواده و جامعه را افزایش و در درازمدت موجب رشد پایین جمعیتی کمبود نیروی انسانی جوان برای توسعه و پیشرفت و کاهش اقتدار کشور میشود آفتابنیوزجای خالی پس انداز در خانواده های ایرانی
قانون نوشت هرکشوری برای ارتقای تولید و رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی نیازمند به سرمایهگذاری است شرط لازم برای سرمایهگذاری پس انداز انباشت سرمایه و مهیاسازی بستر فرهنگی به همراه تقویت روحیه کارآفرینی در جامعه است در واقع با توجه به مقوله توسعه فرهنگ پسانداز می توان به شاخص-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها