تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 2 خرداد 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روز قيامت محبوب‏ترين آدميان نزد خداوند فرمان‏برترينِ آنها از او است
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

سایت نوید

کود مایع

سایت نوید

Future Innovate Tech

باند اکتیو

بلیط هواپیما

بلیط هواپیما

صمغ های دارویی

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799960928




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تک فرزندی انتخاب اول خانواده ایرانی شده


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: رییس دانشگاه اصفهان گفت: تک فرزندی انتخاب اول خانواده ایرانی شده است و این الگو آسیب پذیری خانواده و جامعه را افزایش و در درازمدت موجب رشد پایین جمعیتی، کمبود نیروی انسانی جوان برای توسعه و پیشرفت و کاهش اقتدار کشور می‌شود.

هوشنگ طالبی امروز (شنبه) در اولین همایش ملی جمعیت و خانواده ایران، اظهار کرد: سیاست‌گذاری که تاکنون داشته‌ایم بر کاهش جمعیت بوده و باید سیاست‌های خود را بر افزایش موالید متمرکز کنیم. دلایل کاهش موالید و مقاومتی که در قبال تولید جمعیت در دهه 70 و همچنین بی‌میلی افراد و خانواده از ورود نظام به زندگی شخصی آن‌ها و تناقض به سیاست‌های باروری در دهه 70 باعث شد تا ما شاهد کاهش تولید نسل باشیم.

وی با بیان اینکه تلاش برای اصلاح سیاست‌های سالخوردگی جمعیت بسیار دشوار است و اگر باروری در سطح پایین بماند، مشکلات مربوط به این موضوع بیشتر می‌شود، افزود: راهکار اساسی برای اینکه تحولات جمعیتی صورت گیرد، اصلاح سیاست‌های بازنشستگی، بهداشتی، شهرنشینی، رشد شهرنشینی، مهاجرت هم‌زمان با آن است چراکه نمی‌توان بدون توجه به این نکات اصلاح جمعیتی انجام داد.

رییس شورای سیاست‌گذاری همایش جمعیت و خانواده گفت: سیاست‌های جمعیتی در تمام جهان افزایشی است. در سال 2005 جمعیت دنیا 6.5 میلیارد در سال 2015 جمعیت 7.3 میلیارد و در سال 2018 به 7.5 میلیارد نفر می‌رسد. درواقع در هر 12 سال یک میلیارد نفر به جمعیت جهان افزوده می‌شود. 60 درصد جمعیت جهان در آسیا، 10 درصد در اروپا، 9 درصد در آمریکای لاتین، 5 درصد آمریکای شمالی و 39 میلیون نفر در اقیانوسیه زندگی می‌کنند.

طالبی اضافه کرد: چین با 1.4 دهم میلیارد و هند با 1.3 دهم میلیارد بزرگ‌ترین جمعیت جهانی را دارند و میانه سنی جمعیتی جهان 29.6 دهم سال است که 62 درصد 15 تا 59 ساله، 26 درصد زیر 15 سال و 12 درصد بالای 60 سال است.

وی ادامه داد: واقعیت‌ها نشان می‌دهد که به ازای هر زن در جهان 2.5 فرزند وجود دارد که تا سال 2030 به 2.4 دهم کاهش می‌یابد و بعد از آن به دو فرزند می‌رسد. تنها امیدی که در این میان وجود دارد بالا رفتن کیفیت سلامت و بهداشت است که امید به زندگی را افزایش می‌دهد.

رییس دانشگاه اصفهان تصریح کرد: امید به زندگی در سطح جهان از 67 سال 70 سال رسیده که بیشترین امید در کشورهای آفریقایی با شش سال افزایش بوده است. در سال 2015 امید به زندگی در آفریقا 60 سال، آسیا 70 سال، آمریکای لاتین 75 سال و اروپا 77 سال است که این امر موجب سالخوردگی جمعیت جهان تا سال 2050 می‌شود.

رییس شورای سیاست‌گذاری همایش جمعیت و خانواده به بحث جمعیتی در ایران اشاره کرد و گفت: نرخ باروری کشور در دهه 70 کاهش یافت و این کاهش در دهه 80 نیز ادامه داشت به طوری که در دهه 60 به ازای هر زن 6.5 فرزند وجود داشت که این میزان در سال 90 به 1.75 درصد کاهش یافته است که نشان از کاهش نرخ باروری دارد.

طالبی اضافه کرد: مطالعات در مورد تحولات آینده نشان می‌دهد که متولدین بازه زمانی 1360 تا 1370 به تدریج از سن ازدواج و فرزند آوری عبور کرده و توان باروری جمعیت را کاهش می‌دهند. این کاهش با شیب ملایم در آینده هم ادامه خواهد داشت و نرخ رشد 3.2 سال 65 به 1.29 در سال 95 رسیده است و وضعیت ساختار سنی ایران از جوان سالی به میان‌سالی در حال تغییر است.

وی با بیان اینکه ایران در آستانه سالخوردگی جمعیت است، افزود: نتایج در مورد تحولات باروری نشان می‌دهد سه سناریوی جمعیتی برای ایران قابل بررسی است. ابتدا سناریوی با نرخ رشد پایین که در سال 1420 جمعیت ایران به سطح جانشینی می‌رسد و درواقع رشد جمعیت صفر می‌شود. در سناریوی متوسط نیز نظیر همین اتفاق و نزدیک به جمعیت صفر را خواهیم داشت. اما در سناریوی نرخ رشد بالا ما را 0.2 درصد از نرخ رشد جمعیت صفر بالاتر قرار می‌دهد. بر این اساس در سال 1430 جمعیت ما 82 میلیون و با دو سناریوی پایین و متوسط جمعیت ما در سال 1479 به 40 میلیون خواهد رسید اما اگر سناریوی بالا را در نظر بگیریم در همان سال جمعیت ما 70 میلیون خواهد بود.

وی اضافه کرد: سال گذشته 10 درصد جمعیت ایران بالای 60 سال بودند که این میزان در سال 1429 به 33 درصد افزایش می‌یابد. به موازات روند کاهنده باروری شاهد افزایش خانواده‌های تک فرزند هستیم. درواقع نگرش خانواده تغییر و تک فرزندی انتخاب اول خانواده ایرانی شده است. این الگو آسیب پذیری خانواده و جامعه را افزایش و در درازمدت موجب رشد پایین جمعیتی، کمبود نیروی انسانی جوان برای توسعه و پیشرفت و کاهش اقتدار کشور می‌شود.

رییس شورای سیاست‌گذاری همایش جمعیت و خانواده اظهار کرد: در اصفهان میزان باروری از 1.86 در سال 85 به 1.57 در سال 90 و 1.51 در سال فعلی کاهش یافته است. این در حالی بوده که رشد جمعیت در دهه 70، 2.1 بوده است و جمعیت سالمند اصفهان به 9.26 درصد رسیده است. همه آمارهای جهانی، کشوری و استانی نشان می‌دهد که سیاست‌های جمعیتی یک اصل بسیار مهم برای کشور محسوب می‌شود و باید توسط دولت و مسئولان جدی گرفته شود چرا که شاخص جمعیتی به نحو نگران‌کننده‌ای روبه پایین است و نرخ رشد جمعیت در دو دهه آینده ممکن است منفی شود.

طالبی ادامه داد: برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری دقیق در این موضوع می‌تواند ما را از چالش‌های آینده نجات و نادیده گرفتن آن‌ها می‌تواند ما را وارد چالش‌های جدیدی کند.




۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن