واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
صفه شهر است نه منطقهای طبیعی! یک استاد اکولوژی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: صفه امروز یک منطقه مصنوعی و دست ساز محسوب میشود و مردم برای رسیدن به طبیعت بکر نیازمند مسافرت 50 تا 60 کیلومتری شدهاند و از صفه دیگر نمی توان به عنوان منطقه طبیعی نام برد.
به گزارش فرهنگ نیوز ؛مهدی بصیری اظهار کرد: مسئله کوه صفه مسئله منظر است چرا که طبیعت این منطقه و اقلیم آن دچار تغییر شده است. درخت هایی در این منطقه کاشتهایم که متعلق به آن نبوده و در واقع نوعی پارک مصنوعی که در آن ساختمانها در حال رشد هستند، ایجاد کردهایم.
وی افزود: کوه صفه از حالت طبیعی خود خارج شده و راه های متعددی برای رسیدن به قله وجود دارد و کوهپیمایی زیادی برای این منظور احتیاج نیست. رستوران و هتل در حال ساخت در آن منطقه نیز نشان میدهد که کوه دیگر تبدیل به شهر شده و این منطقه که قبلاً معنی کوه میداد الان فقط یک منطقه تفرجگاهی است و دیگر معنای کوه ندارد.
این استاد اکولوژی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: صفه امروز یک منطقه مصنوعی و دست ساز محسوب میشود و مردم برای رسیدن به طبیعت بکر نیازمند مسافرت 50 تا 60 کیلومتری شدهاند و از صفه دیگر به عنوان منطقه طبیعی نمیشود نام برد.
وی افزود: نکته اساسی مسئله صفه آب است. ما وقتی در حوضه زاینده رود 9 ماه خشکسالی داریم و 260 کیلومتر از 400 کیلومتر مسیر رودخانه همواره خشک است در این شرایط نباید آب را به ورودی کوه برای درختکاری پمپ کنیم ما با این کار آبخوانهای زاینده رود را خشک میکنیم.
بصیری ادامه داد: نوع درختکاری بر روی کوه صفه هیچ تأثیر یا نقشی در هوای اصفهان ندارد چرا که جهت بادها عموماً در اصفهان غربی شرقی شرقی غربی است و برای شهر هیچ فایدهای ندارد. این درخت ها باید وارد بافت شهری تنیده شود تا تأثیرپذیر باشد. اگر هزینه ای که صرف درختکاری در کوه صفه شده در چهارراهها و فلکهها و برای تشویق به درختکاری در خانهها میشد، تأثیر بیشتری داشت.
وی در خصوص اینکه شکل اصلی کوه در منطقه مرکزی کشور همان شکل کوه کلاه قاضی است و این حالت طبیعی کوه محسوب میشود، اظهار کرد: در صفه پارک و تفرجگاه درست کردهایم! پوشش خاص گیاهی کوه را از بین بردهایم و پوشش دست ساز را بر آن تحمیل کردهایم! این در حالی است که از همین مناطق در کشورهای دنیا به عنوان محل گیاه شناسی و پارک طبیعی استفاده میکنند و آن را به عنوان زیستگاه به مردم نشان میدهند. امروز پازن های کوه صفه و گوشتخوارانی که در گذشته در آن زندگی میکردهاند را فراری دادهایم و از پرندگان این زیستگاه نیز چیزی باقی نمانده است.
این عضو جمعیت زیست محیطی پیام سبز ادامه داد: اگر تلاش کنیم که رودخانه زاینده رود جاری شود قطعاً منطقه اطراف زاینده رود از هر تفرجگاه و پارکی بهتر است، ما برای آبیاری کوه صفه از آبخوانهایی که به زاینده رود می ریزد، آب پمپاژ کرده ایم. برداشت های زیاد شهرداری از آبخوانها و چاهها یکی از دلایلی است که آب نمیتواند به تالاب برسد.
بصیری خاطرنشان کرد: این درخت کاریها به دلیل این است که شهرداری زمینهای بیشتری در اختیار داشته باشد این مهم را در درخت کاری بی مورد در منطقه شرقی اصفهان و جاده نائین نیز می توان دید.
منبع: ایسنا
95/9/30 - 13:35 - 2016-12-20 13:35:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]