واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تبلیغات به عنوان یک اصل مهم در تجارت، امروزه به امری انکارناپذیر تبدیل شده است؛ از این رو تولیدکنندگان محصولات مختلف برای فروش بیشتر و جذب مشتریان خود اقدام به تبلیغات از راه های گوناگون می کنند.
بیلبوردهای تبلیغاتی، شبکه های تلویزیونی، فضای مجازی و غیره همگی از جمله ابزارهایی برای تبلیغات محسوب می شوند که هر کدام به تناسب سهم مخاطبانشان دارای اثرپذیری متفاوتی است.
عموما بر همگان روشن است که تبلیغات در شبکه های تلویزیونی رسانه ملی برای تولیدکنندگان گران تمام میشود لذا به نظر میرسد باید به دنبال راه ارزان تری بود؛ در مقایسهای ساده میتوان دریافت که ارزش تبلیغات در شبکههای ماهوارهای خیلی ارزان تر از تبلیغات در شبکههای داخلی تمام میشود.
البته نباید از یاد برد که تبصره ماده 10 قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره که در سال 1373 که از سوی نمایندگان خانه ملت تصویب شده است، نشر آگهیهای تبلیغاتی را از طرق مختلف توسط مطبوعات، صدا و سیما یا تبلیغات شهری که متضمن جواز استفاده از برنامههای ماهواره است، ممنوع میداند.
موضوع ممنوعیت تبلیغات در شبکههای ماهوارهای با جلوگیری از اکران فیلمهای تبلیغشده در این شبکهها بر سر زبانها افتاد؛ موضوعی که با احضار تهیهکنندگان برخی فیلمها در دادگاه بررسی پخش تیزرهای تبلیغاتی فیلمهای سینمایی در شبکههای ماهوارهای سروصدای زیادی ایجاد کرد.
اما در این میان بعد از برخورد با سینماگران هم اکنون شاهد تبلیغات کالاهای تجاری، محصولات غذایی و غیره در شبکه های ماهواره هستیم و این در حالیست که هیچ خبری از برخورد با سفارش دهندگان چنین آگهی هایی شنیده نمی شود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ضمن اشاره به اینکه قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره باید به صورت کامل اجرایی شود، بر لزوم جلوگیری از برخورد گزینشی با تبلیغ محصولات ایرانی در شبکههای ماهوارهای تاکید کردند که در ادامه می خوانید.
اجرای ناقص قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره اثر بدی به همراه خواهد داشت
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه تبلیغات در شبکههای ماهواره ای بر اساس قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره ممنوع است، گفت: وجود ضعف و اجرای ناقص این قانون، اثر بدی به همراه خواهد داشت.
نصرالله پژمانفر
نصرالله پژمانفر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اینکه تبلیغات در شبکههای ماهواره ای بر اساس قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره ممنوع است، گفت: بر این اساس با فیلم های سینمای که تیزر آنها در چنین شبکه هایی تبلیغ میشد، برخورد صورت گرفت.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی اصلی اجرای این قانون بوده و دستگاههای امیتی نیز باید کمک دهند، اظهار کرد: هم اکنون کالاهای مختلفی که توسط مجموعههای داخلی تولید میشوند در شبکههای ماهواره ای تبلیغ میشود ولی از نظر قانونی برخوردی صورت نمیگیرد که این امر نشان دهنده وجود ضعف در اراده به منظور اجرای قانون و به تاخیر انداختن آن بحساب میآید.
وی ضمن اشاره به اینکه نباید اجرای این قانون صرفا مربوط به محصولات فرهنگی مانند فیلمهای سینمایی شود، ادامه داد: اجرای قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره بر اساس روند فعلی ایراد دارد و میتواند در بین جامعه فرهنگی تناقض ایجاد کند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اجرای ناقص قانون اثر بدی به همراه خواهد داشت، تصریح کرد: بر اساس قانون باید برای تبلیغات تیزر فلیم های سینمایی در صدا و سیما تخفیف داده شود و خوشبختانه هم اکنون این مهم در حال اجرا است.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نمایندگان خانه ملت باید روند اجرای قانون مذکور را پیگیری کنند از این رو چرایی عدم اجرای این قانون در بخشهای مختلف در آینده ای نزدیک در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس قرار خواهد گرفت.
قانونگذار تبلیغات ماهوارهای را برای همه تولیدات داخلی ممنوع کرده، نه فقط آثار سینمایی
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس معتقد است اجرای قانون ممنوعیت تبلیغات در ماهواره در مواجهه با محصولات فرهنگی و عدم اجرای آن در قبال دیگر تولیدات، تشتت فکری و فرهنگی در جامعه را به همراه خواهد داشت.
احد آزادیخواه
احد آزادیخواه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اینکه بر اساس قانون تبلیغات در شبکههای ماهوارهای ممنوع است، گفت چندی پیش تیزر تبلیغاتی تعدادی از فیلمهای سینمایی در شبکههای ماهوارهای پخش شد که بر اساس قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره، از اکران آنها جلوگیری صورت گرفت تا مشکل بوجود آمده در این زمینه رفع شود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه علاوه بر تبلیغ محصولات فرهنگی مانند فیلمهای سینمایی، بسیاری از محصولات دیگر در این شبکهها تبلیغ میشوند، اظهار کرد: با توجه به اینکه قانون تبلیغات را ممنوع کرده، باید به صورت کامل اجرایی شود لذا مردم نیز دچار ابهام شده اند که چرا در شبکههای ماهواره ای برای این دست تولیدات تبلیغات صورت میگیرد و برخوردی با آنها نمیشود.
وی ضمن تاکید بر اینکه اجرای قانون در مواجهه با محصولات فرهنگی و عدم اجرای آن در سایر عرصهها، تشتت فکری و فرهنگی را به همراه خواهد داشت، ادامه داد: اجرای این چنینی قانون، به نوعی اهانت به قانون تلقی میشود.
آزادیخواه با اشاره به اینکه از متولیان این حوزه درخواست میشود قانون را به طور کامل اجرایی کنند، افزود: قاعدتا بسترسازی اجرای صحیح این قانون بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است لذا مسئولان باید اهتمام بیشتری داشته باشند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه باید بستر تبلیغات مناسب و اطلاع رسانی را در کشور ایجاد کرد، تصریح کرد: باید از فرصت موجود در رسانه ملی به خوبی برای اطلاع رسانی محصولات مختلف فرهنگی و غیره استفاده کرد؛ در این میان بیلبوردهای تبلیغاتی فراوانی در سطح شهرها نیز وجود دارد که می توان از آنها بهره برد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قیمت بالای تبلیغات در صدا و سیما یکی از دلایل عدم استقبال برای تبلیغات محسوب میشود، خاطرنشان کرد: باید با ارزان کردن هزینه تبلیغات و توسعه فضای تبلیغاتی در کشور نسبت به رفع موانع در این عرصه اقدام شود.
لزوم جلوگیری از برخورد گزینشی با تبلیغ محصولات ایرانی در شبکههای ماهوارهای
عضو هیات رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس، جلوگیری از اکران فیلمهای سینمایی تبلیغشده در شبکههای ماهوارهای را در حالی که دیگر محصولات نیز در این شبکهها تبلیغ میشوند و برخوردی با صاحبان آنها صورت نمیگیرد، مصداق تبعیض دانست.
نشست خبری فاطمه ذوالقدر
سیده فاطمه ذوالقدر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اینکه بر اساس تبصره ماده 10 قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره که در سال 1373 از سوی نمایندگان تصویب شده، نشر آگهیهای تبلیغاتی از طرق مختلف توسط مطبوعات، صدا و سیما یا تبلیغات شهری که متضمن جواز استفاده از برنامههای ماهواره است، ممنوع میداند، گفت: بنابراین قانون چندی پیش به دلیل تبلیغ برخی فیلمهای سینمایی در شبکههای ماهوارهای، از اکران آنها جلوگیری شد.
نماینده مردم تهران، ری، شمرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جلوگیری از اکران فیلمهای سینمایی و محصولات فرهنگی تبلیغ شده در شبکههای ماهواره ای در حالی انجام شد که امروزه بسیاری از محصولات تولید داخلی در عرصه مواد غذایی، لوازم خانگی و غیره نیز در این شبکه ها تبلیغ می شود.
وی ضمن تاکید بر اینکه بنابر قانون باید با هرنوع تبلیغاتی برخورد شود و در این خصوص نباید تبعیض قائل شد و گزینشی عمل کرد، اظهار کرد: هرگونه تبعیض قائل شدن موجب ایجاد حس نامطلوب در بین جامعه و هنرمندان خواهد شد لذا مسئولان قوه قضائیه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و غیره به عنوان متولیان اصلی این حوزه باید قانون را به طور کامل و برای همه اجرایی کنند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه شاید عدم برخورد با محصولات تبلیغ شده در حوزه اقتصادی در شبکه های ماهواره ای به دلیل در اولویت نبودن برخورد با آنها است و مسئولان توجه به مسائل فرهنگی را در اولویت کاریشان قرار داده اند، اظهار کرد: رعایت عدالت امری اجتناب ناپذیر است و باید نسبت به این مهم توجه کافی داشت.
عضو هیات رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مسئولان باید دقت نظر بیشتری در اجرای قانون داشته باشند تا حساسیت خاصی در بین اقشار مختلف جامعه ایجاد نشود.
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]