واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: شهربانو امانی؛ نماینده اسبق مجلس و فعال سیاسی اصلاح طلب در خبرآنلاین نوشت: انتخابات در کشور ما بسیار مهم و به نوعی اعمال قدرت مردم است. متاسفانه فقط در انتخابات ها است که مردم نشان می دهند حضور دارند در حالیکه باید جامعه به سمتی برود که مردم بتوانند نظارت و دخالت در اداره کشور داشته باشند.
سوی دیگرماجرا، رقابت های حزبی دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب است که باید به سمتی برود که آن را درون خود حل و فصل کنند سپس برونداد آن مورد نظارت مردم قرار گیرد. جریان اصولگرایی دارای تریبون های آزاد بیشتری است، به عنوان مثال می شود به صدا و سیما اشاره کرد.
اما این روند باید به موازنه بین جریانات تقسیم شود تا جنبه نظارتی هم بر آن افزوده شود. البته نقطه احتیاط این ماجرا مراقبت از دو قطبی نشدن فضا در کشور است. رسانه ملی یا رسانه هایی که از بودجه عمومی استفاده می کنند، باید رصد کننده جریانات در کشور باشند. هرچند که حسابرسی مساله ای کاملا طبیعی و حتمی است اما در جریان ماجرای فیش های نجومی ابزاری برای تخریب دولت فراهم شد و در جریان ماجرای املاک نجومی شهرداری هدف قرار گرفت.
اگر بخش نظارتی مجلس و در مرحله بالاتر کشور، از همان ابتدا به درستی به ایفای نقش می پرداخت الان شاهد فساد سیاسی به مراتب کمتری در کشور بودیم. برای ایجاد فضای بانشاط و حضوری حداکثری در جامعه، به هیچ وجه برخورد های سیاسی نباید به قیمت بازی با آبروی نظام باشد. آبروی نظام زمانی در خطر است که در واقع به فساد سیاسی توجه نشود، اقدام موثر نشود؛باید به جای گرو کشی و بازی های سیاسی در برابر فساد ریشه دار، ساختاری، نهادینه شده همه باید متحد باشند و برخورد کنند.
متاسفانه با توجه به رفتار هایی که شده مردم دچار بی اعتمادی عمومی شده اند. این رفتار های سیاسی باعث ایجاد افسردگی فراگیر در جامعه می شود و بهتر است به جای آن به برخورد های موثر با فساد در راستای ایجاد حس اعتمادی عمومی پرداخته شود.
موضوع آرای خاکستری موضوع بسیار مهمی است که بعد از این باید آن را مطرح کرد. در شرایط عادی و طبیعی اصلاح طلبان 25 تا 30 درصد از آرای مردم را دارند که این موضوع برای اصولگرایان به 15 تا 20 درصد کاهش می یابد. آرای خاکستری گپ بسیار بزرگ مردم ایران است که با گسترش شبکه های اجتماعی و گستردگی تبادل اخبار نظارت مردم زیاد تر شده است؛ در دولت آقای روحانی هم توجه به نهاد های صنفی و سیاسی - که البته هنوز هم جای کار دارد- خود یکی دیگر از ارکان نظارت است. پس با وجود این گردش اطلاعات مردم دیگر عقد اخوت با هیچ حزبی تا ابد نخواهند بست.
اصلاح طلبان از سال92 رویکرد ائتلافی پیش گرفتند هرچند که در انتخابات سال 94 بخش مهمی از کاندیداهای اصلاح طلب از ادامه فعالیت در کارزار انتخاباتی بازماندند اما با توجه به مشی ائتلافی که برگزیده بودند ،اصولگرایان معتدل و حامیان دولت را هم وارد لیست خود کردند، این عمل جذب آرای خاکستری بود. آرای خاکستری که حضور پرشوری را در این انتخابات رقم زدند نه تنها به چهره نظام خدشه ای وارد نشد باعث سربلندی نظام و کشور هم بود.
در این دوره انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا اصولگرایان هنوز به اجماع برای شیوه ی حضورشان در انتخابات نرسیده اند، امیدواریم اصولگرایان با توجه به پتانسیلی که در اردوگاه خود دارند از شوک انتخاباتی که در سال 1384 به بدنه ی آنها وارد شد خارج شوند و برای انتخابات های دور بعدی بدون دوپینگ آماده شوند. نظام جمهوری اسلامی فضایی است که در آن جریانات می توانند به راحتی رقابت سالم و اخلاقی را دنبال کنند. پس به دو نکته ی اساسی حتما باید توجه کرد:
یک: مردم نگاه نمی کنند فساد از جانب چه جناحی ایجاد شده است. سه قوه اصلی کشور بدون توجه به جناح و یا هر موضوع دیگری آن را مورد حسابرسی قرار دهند. قطعا این موضوع به اعتماد سازی و اعتماد عمومی کمک شایانی خواهد کرد. اعتماد عمومی طی سالیان سال و با سختی و تلاش های بسیار به وجود می آید اما با یک سخن و عمل نابجا که شاید به نیت تخریب حریف باشد از بین می رود.
دوم؛ برنامه موضوع بسیار مهمی است که هر جریانی باید به صورت اختصاصی برنامه ای را ارائه کند. برنامه قابل کنترل و رصد از سوی مردم است، وجود برنامه؛ ریشه های یک جریان را نشان می دهد و جریان رقیب آن هم براحتی قابل قیاس است.
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]