واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بعد از تخممرغ، برنج و شكر؛ كره هم گران شد
كره نيز طي روزهاي اخير به سبد كالاهاي گران شده در سالجاري پيوست ضمن اينكه كارشناسان براي افزايش قيمت اين محصول چهار دليل عمده را عنوان ميكنند.
كره نيز طي روزهاي اخير به سبد كالاهاي گران شده در سالجاري پيوست ضمن اينكه كارشناسان براي افزايش قيمت اين محصول چهار دليل عمده را عنوان ميكنند.
طي روزهاي اخير قيمت كره در بازار افزايش يافته و اين كالا نيز به مجموع كالاهاي اساسي كه افزايش نرخ چشمگيري را در سالجاري تجربه كردهاند، پيوسته است. گزارشهاي ميداني مهر حاكي از آن است كه نرخ كره ۵۰ گرمي با ۳۰۰ تومان افزايش به ۱۵۰۰ تومان و كره ۱۰۰ گرمي با ۶۰۰ تومان افزايش به 3هزار تومان رسيده است.
درحاليكه كارشناسان و مسئولان مختلف، دلايل متفاوتي را براي اين مسئله عنوان ميكنند، يك منبع آگاه در گفتوگو با مهر علل افزايش قيمت اين كالا را مورد اشاره قرار داد و اظهارداشت: گراني كره چهار دليل عمده دارد. وي با بيان اينكه از اوايل امسال تعرفه واردات كره از ۴ درصد به ۲۰ درصد افزايش يافت، ادامه داد: دولت به منظور حمايت از دامداران و استحكام بخشيدن به توليد داخل، اين كار را انجام داد.
اين منبع آگاه دليل دوم افزايش نرخ كره را افزايش چشمگير قيمت جهاني اين محصول عنوان و اضافه كرد: قيمت جهاني كره به ميزان چشمگيري افزايش يافته است.
وي افزود: نرخ اين محصول از ماه آوريل (تيرماه) شروع به افزايش كرده و درحال حاضر نيز در وضعيت مطلوبي قرار ندارد و كاهشي در اين زمينه رخ نداده است. اين منبع آگاه با اشاره به تغييرات رخ داده در هزينه شركتهاي توليدكننده فرآوردههاي لبني نيز ادامه داد: هزينه شركتها از جمله دستمزد، انرژي و مواردي از اين قبيل بالا رفته است ضمن اينكه مدت زمان زيادي بود كه شركتهاي توليدي قيمت كره را افزايش نداده بودند بهعنوان مثال وقتي دولت در دستمزدها تغيير ايجاد ميكرد چون نقش آن در قيمت تمام شده ناچيز بود، قيمت كره بالا نميرفت؛ اما درحال حاضر با توجه به تغييرات پيش آمده ناچار به اين كار شدهاند. وي تغيير نرخ ارز مبادلهاي به ارز متقاضي را نيز آخرين دليل گراني كره عنوان كرد و اظهارداشت: ارز متقاضي، ارزي است كه براي فروشنده محصول (در كشورهاي خارجي) حواله ميشود و درحال حاضر ارز حواله بيش از ۴ هزارتومان براي واردكنندگان تمام ميشود.
اين منبع آگاه در بخش ديگري از سخنان خود نيز افزود: افزايش قيمت كره مربوط به برخي از شركتهاي توليدكننده است و تمام شركتها نرخ اين محصول را بالا نبردهاند، بلكه آنهايي كه مستندات كافي مبني بر افزايش قيمت تمام شده توليد خود داشتهاند اين مستندات را در اختيار سازمان حمايت قرار داده و مجوز افزايش نرخ محصول خود را دريافت كردهاند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]