تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):درباره آيه «ياد خدا بزرگتر است» ـ : به ياد خدا بودن در هنگام روبه رو شدن با حلال و ح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817064551




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قرباني كردن «مخاطب» در روزهاي بحراني رسانه ملي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: قرباني كردن «مخاطب» در روزهاي بحراني رسانه ملي
اين روزها سريال«ماه و پلنگ» كه با وجود همه انتقادها از سوي برخي‌ بينندگان و حتي سازندگانش مورد توجه مخاطبين قرار گرفته است، به واسطه انصراف «كارگردان و نويسنده» اين مجموعه از ادامه ساخت آن خبر‌ساز شده ...
نویسنده : صابر‌الله داديان 
اين روزها سريال«ماه و پلنگ» كه با وجود همه انتقادها از سوي برخي‌ بينندگان و حتي سازندگانش مورد توجه مخاطبين قرار گرفته است، به واسطه انصراف «كارگردان و نويسنده» اين مجموعه از ادامه ساخت آن خبر‌ساز شده و گفت‌وگوهايي در اين رابطه نيز منتشر شده است.
«احمد اميني» و «سعيد مطلبي» كارگردان و نويسنده مجموعه تلويزيوني«ماه و پلنگ» با اعلام انصراف از ساخت ادامه مجموعه ادعا دارند كه مديران پخش و ناظر پخش بدون هيچ ملاحظه‌اي در همه مسائل فني و حتي محتوايي داستان و مجموعه دخالت مي‌كنند و با اعمال سانسورها و حتي چيدمان‌هاي سليقه‌اي سطح كيفي كار را نازل كرده‌اند. احمد اميني در قسمتي از صحبت‌هايش بيان كرده :آنچه شما مي‌بينيد، كاري نيست كه ما به آن فكر كرده‌ايم، بسياري از ديالوگ‌ها، مسير قصه، بسياري از جمله‌ها، شخصيت‌ها و روابط كه با دقت و با توجه به قواعد تلويزيون طراحي شده‌اند دستخوش حذف و مميزي شده‌اند. اين موارد، مجموعه را ناقص و الكن كرده است.  اما با وجود همه اين مسائل بايد اشاره كرد ناظران پخش و مديران مربوطه سيما نيز ادعاي خود را دارند و بنا به دلايلي فراسليقه‌اي و البته قانوني اين تغييرات را لازمه پخش در سيما دانسته‌اند. آنچه در اين ميان اهميت ويژه‌اي دارد اين است كه چرا بايد در خلال توليد مجموعه‌اي حرفه‌اي در سازمان و در شبكه‌اي كه با ساخت آثار فاخر و متنوع امتحان خود را در ساخت و پخش سريال‌هاي پر‌مخاطب و حتي چالش‌برانگيز پس داده است، چنين اتفاقاتي بيفتد كه در هر سه سوي آن يعني: توليدكنندگان، مديران و مخاطبين متضرر شوند و هر يك با داعيه‌اي از آنچه در نهايت به روي آنتن سيما رفته است ناراضي باشند. چطور مي‌شود سازندگان سريال ماه و پلنگ كه اتفاقاً از سابقه طولاني هم در تلويزيون برخوردارند در ساخت و پرداخت چنين مجموعه‌اي چنين دچار چالش شوند كه از ادامه ساخت آن براي مخاطبين علاقه‌مندش انصراف دهند. اين سؤال كه ساز و كار تلويزيون سليقه‌اي است يا هنرمندان فيلمساز بيش از آنچه ملزومات كار در رسانه جمهوري اسلامي ايجاب مي‌كند آزادي عمل مي‌خواهند مسئله اصلي نيست، بلكه سؤال اصلي اين است كه چرا اين مسائل بايد در هنگام توليد مطرح شود و هنگامي كه سريالي مخاطب خود را در اين بي‌مخاطبي سيما پيدا كرده است؟
مسئله كاهش چشمگير مخاطب تلويزيون اين روزها و ماه‌ها به چالشي جدي براي مديران سيما و سياست‌گذاران فرهنگي رسانه بدل شده است كه ظاهراً پاسخي روشن پشت تحليل‌هاي موشكافانه‌اش دارد، آن هم توليد آثار بي‌كيفيت، بي‌رمق و تكراري كه بعضاً از آثار نخ‌نماي تلويزيون تركيه تقليد شده‌اند.  در اين ميان چطور مي‌شود كه با اختصاص بودجه‌اي حداقل نيمه‌دولتي از بيت‌المال براي ساخت يك مجموعه ايراني به نسبت با‌كيفيت، بايد چنين مسائل و مشكلاتي گريبانگير توليدكنندگان و ايضاً پخش‌كنندگان شود كه اول و آخر اين مخاطب است كه باز تلويزيون‌هاي خارجي را از هر نوعش چه ايراني زبان چه تركيه‌اي به رسانه ملي ترجيح مي‌دهد!
آيا نبايد مديران رسانه فكر جدي براي اين دست مسائل كنند تا قبل از وقوع پيشگيري چنين معضلي را كرده و نگذارند تا با دعوا و مجادله توليد‌كنندگان و پخش‌كنندگان سريال، صاحبان اصلي آن يعني مخاطبين رسانه ملي بيش از اين متضرر شوند؟
در نهايت بايد اذعان كرد كه تغييرات مديريتي اخير در سازمان صدا و سيما و نگاه‌هاي بعضاً از بالا به پايين به هنرمندان و توليدكنندگان محصولات فرهنگي در رسانه تا حد زيادي باعث شده است فضاي كار توليدي در رسانه ملي مشكل و ملتهب شود و در چنين شرايطي با برنامه‌ريزي‌هاي دقيق و منظم و حساب و كتاب‌هاي موشكافانه باز هم نمي‌توان به توليد مجموعه‌اي فاخر كه از شكل‌گيري‌اش تا پخش كامل مجموعه براي مخاطب بدون هيچ شائبه و شايعه‌اي اميدوار بود؛ حداقل تا زماني كه مديران ارشد اين مجموعه ملي تكليف خود را با توليدكنندگان و فعالان در رسانه ملي مشخص كنند.
«ماه و پلنگ» نيز فارغ از اتفاقاتي كه ممكن است به هر طريقي برايش پيش بيايد تنها يكي از آثار تلويزيوني است كه قرباني نگاه‌هاي سليقه‌اي مي‌شود و در نهايت به نتيجه‌اي عكس رسالت اصلي‌اش، يعني دفع مخاطب به‌جاي جذب آن منجر مي‌شود. نگاه‌هاي سليقه‌اي كه يا از جانب ناظران و مديران پخش صورت مي‌گيرد يا از سوي فيلمسازان كه آن را به نوبه خود راه چاره‌اي براي جذب و كشش مخاطب به رسانه مي‌دانند و پس گرفتن زمين بازي از دست رسانه‌هاي بيگانه.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن