تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 26 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815953454




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سويا، ذرت و سيب‌زميني مصرفي كشور تراريخته است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سويا، ذرت و سيب‌زميني مصرفي كشور تراريخته است
اگر شما هم به طور متوسط روزانه از مواد غذايي مانند سويا، ذرت و سيب‌زميني استفاده مي‌كنيد بايد بدانيد كه به گفته معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست اين محصولات تراريخته هستند و بعد از آزاد شدن محصولات تراريخته بيماري‌هايي نظير اوتيسم، آلزايمر و ديابت رشد چشمگيري داشته است.
نویسنده : کبری فرشچی 
داوود حيات غيب، معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينكه «كشور ما از سا‌ل‌هاي گذشته واردكننده ذرت از آرژانتين بوده است»، مي‌گويد: واردات ذرت از سال 82 انجام شده، اما تحقيقات روي آن از سال‌هاي بعد انجام گرفته است؛ سال 85 در پژوهشكده بيوتكنولوژي تشخيص دادند كه ذرت آرژانتيني تراريخته است. در واقع همين ذرت‌هاي مكزيكي كه مردم ما مصرف مي‌كنند، ذرت‌هاي تراريخته آرژانتيني است كه متأسفانه از سال‌هاي بسيار دور قدرت تشخيص اين مهم را داشتيم، اما انجام نگرفت.

معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محيط‌زيست به پروتكل كارتاهنا اشاره مي‌كند و مي‌گويد: استفاده از محصولات تراريخته به هيچ عنوان نبايد چشم‌بسته باشد. از طرفي استفاده از محصولات تراريخته نبايد كلاً قطع شود، اما بايد مصرف آن در ايران عاقلانه باشد و به ارزيابي مخاطرات به‌همراه ساير قوانين همچون برچسب‌گذاري توجه ويژه‌اي شود.  حيات‌غيب با تأكيد بر اينكه استفاده ايمن در محصولات تراريخته بايد موردنظر مسئولان و مردم قرار گيرد، مي‌افزايد: تاكنون در ايران اين استفاده ايمن لحاظ نشده است.

به گفته وي در حال حاضر نزديك به 65 كشور دنيا محصولات را برچسب‌گذاري مي‌كنند؛ ايران نيز برچسب‌گذاري را از سال 94 [روي برخي محصولات] اعمال كرده اما موضوع درصدگذاري روي محصولات انجام نگرفته و اين موضوع نيز كار سختي است.

معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محيط‌زيست در پاسخ به اين پرسش كه چه محصولات تراريخته‌اي در ايران مورد استفاده قرار مي‌گيرد، مي‌گويد: محصولاتي همچون پنبه، ذرت، كانولا و سوياي مصرفي در كشورمان تراريخته است، اما محصولات توليد شده از آنها نيز مهم است كه بايد درصد تراريختگي و برچسب‌گذاري آن مورد توجه واقع شود.  حيات‌غيب با ابراز اينكه طبق تحقيقات امريكايي‌ها محصولات تراريخته مي‌تواند به‌عنوان يكي از عوامل خطر در ايجاد بيماري‌ها نقش داشته باشد، مي‌افزايد: طبق تحقيقات امريكايي‌ها بعد از آزاد شدن محصولات تراريخته بيماري‌هايي نظير اوتيسم، آلزايمر، دستگاه‌هاي گوارشي، چاقي و ديابت رشد چشمگيري داشته است كه البته اين فرضيه محسوب مي‌شود و تحقيقات همچنان انجام مي‌گيرد.  به گفته وي در 38 كشور دنيا كشت محصولات تراريخته را ممنوع كردند؛ چراكه اگر آن را كشت كنند بايد تحقيقات را نيز انجام دهند و اين براي آنها هزينه‌آور و زمانبر خواهد بود، اما اين كشورها واردات محصولات تراريخته را انجام مي‌‌دهند كه تحت برچسب‌گذاري و قوانين لازم است.

حيات‌غيب با بيان اينكه هدف كل پروتكل كارتاهنا بايد مورد توجه قرار گيرد، تصريح مي‌كند: اگر قوانين جاري ما موضوعات را پوشش نمي‌دهد، بايد بازبيني قانون سال 88 مورد لحاظ قرار گيرد و از قانون تاجر مآبانه به يك قانون احتياط‌آميز مبدل شود.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن