واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: قند؛ گرگی در لباس میش!
قند بر خلاف مزه شیرین و دوست داشتنی خود چندان برای بدن انسان خوب نیست. جدا از ابتلا به چاقی و دیابت، دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از قند با برخی از عملکردهای غیر طبیعی مغز مانند ضعف حافظه و فعالیت های شناختی پیوند خورده است.
قند می تواند بدن و مغز شما را به گونه ای غیر قابل درک تحت تاثیر قرار دهد. همه ما می دانیم که مصرف بیش از اندازه قند به افزایش وزن منجر می شود. این در شرایطی است که مطالعات جدید اثر قند بر مغز را مد نظر قرار داده و متاسفانه نتایج چندان خوب نبوده اند.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "مدیکال دیلی"، قند بر خلاف مزه شیرین و دوست داشتنی خود چندان برای بدن انسان خوب نیست. جدا از ابتلا به چاقی و دیابت، دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از قند با برخی از عملکردهای غیر طبیعی مغز مانند ضعف حافظه و فعالیت های شناختی پیوند خورده است. در ادامه با برخی حقایق مرتبط با قند بیشتر آشنا می شویم. همه قندها بد نیستند بدن ما بیشتر غذایی که مصرف می کنیم را به قند تبدیل می کند. قند خوب، یا گلوکز، از کربوهیدارت هایی مانند نان و پاستا سرچشمه می گیرد. گلوکز سوخت مورد نیاز سلول ها را در سراسر بدن، از جمله مغز، تامین می کند. دومین نوع قند فروکتوز است. هنگامی که از طریق مصرف میوه ها و سبزیجات فروکتوز دریافت می کنید، این قند بی ضرر است، اما دریافت آن از مواد غذایی مانند نوشیدنی های گازدار، عسل، و غذاهای فرآوری شده می تواند فروکتوز را به تهدیدی برای سلامتی انسان تبدیل کند. فروکتوز در تحریک هورمون ها، از جمله انسولین، که برای کمک به احساس سیری مهم هستند، موفق عمل نمی کند. قند اعتیارآور است تنها مصرف مقدار اندکی قند کافی است تا مغز را برای ترشح دوپامین تحریک کند. دوپامین یک ماده شیمیایی طبیعی در مغز است که هوس و انگیزه ما را هدایت می کند. این همان ماده شیمیایی است که موجب می شود تا معتادان به الکل و مواد مخدر همواره در پی مصرف بیشتر باشند. مطالعه ای که توسط دانشگاه کالیفرنیای جنوبی انجام شد، نشان داد، افرادی که مواد غذایی حاوی فروکتوز مصرف کردند در مقایسه با افرادی که غذاهای حاوی گلوکز مصرف کرده بودند، گرسنگی و هوس بیشتری برای غذا خوردن داشتند. قند موجب پیری پوست می شود ما نمی توانیم تنها خورشید را در آسیب دیدن پوست مقصر بدانیم. مصرف بیش از اندازه قند نیز می تواند به از بین رفتن کلاژن و الاستین در پوست منجر شود و اجازه ترمیم را به سلول ها نمی دهد. خبر بدتر این است که به هیچ وجه نمی توان آسیبی که در نتیجه شکل گیری چین و چروک های زودرس شکل می گیرند را درمان کرد. برای این که از پیری زودرس پوست پیشگیری کنید باید مصرف قند را به حداقل رسانده و یا آن را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید.
قند حسگر پرخوری را از کار می اندازد یک رژیم غذایی سرشار از قند به چاق شدن انسان منجر می شود. اما پژوهشگران به تازگی دریافتند که مصرف مزمن قند سیستم اکسی توسین ضد اشتهای مغز را از کار می اندازد که حسگر پیشگیری از پرخوری محسوب می شود. هنگامی که مغز هورمون هایی را برای ارسال سیگنال سیری ترشح نمی کند، احتمالا ما به خوردن ادامه می دهیم. قند عامل BDNF ما را کاهش می دهد عامل نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) به مغز در یادگیری و تشکیل خاطرات جدید کمک می کند. هنگامی که سطح BDNF پایین است، در یادگیری چیزهای جدید ناتوان خواهیم بود و حافظه ما نیز افت می کند. برخی مطالعات نشان داده اند که بین عوامل BDNF پایین و آلزایمر، افسردگی و زوال عقل ارتباط وجود دارد. نشانه های ترک قند واقعی هستند با حذف قند از رژیم غذایی فرد می تواند واکنش هایی مشابه با ترک مواد مخدر را تجربه کند که از آن جمله می توان به دندان قروچه، اضطراب، لرز و لرزش سر اشاره کرد. نخستین و مهمترین روش ترک وابستگی به قند تغییر چشمگیر در رژیم غذایی است. بهترین روش برای کاهش مصرف فروکتوز محدود کردن مصرف شیرین کننده های حاوی قند افزوده شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]