تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817537395




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تصوری غلط درخصوص تعداد یاران حضرت(عج)/ مأموریت های سربازان خاص امام زمان(عج) چیست


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تصوری غلط درخصوص تعداد یاران حضرت(عج)/ مأموریت های سربازان خاص امام زمان(عج) چیست
روز جمعه، نهم ربیع الاول سال 256 ه.ق نخستین روز امامت حضرت مهدی (عج) است.

تصوری غلط درخصوص تعداد یاران حضرت(عج)/ آیاتی از قرآن کریم که به تعداد یاران امام زمان(عج) اشاره می کند/ مأموریت های سربازان خاص امام زمان(عج) چیست
به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛روز جمعه نهم ربیع الاول سال 256 ه.ق نخستین روز امامت حضرت مهدی (عج) است. نکته جالب اینکه سال روز آغاز امامت حضرت مهدی(عج)، روز ولادت و بنا به نقل مشهور روز ظهور ایشان نیز جمعه است. به بهانه آغاز امامت حضرت ولی عصر(عج) مباحث ظهور و اتفاقات پس از آن را مختصر بیان می کنیم.

با ظهور امام زمان (عج) تحولی عظیم در نظام حاکمیتی جهان پدید می آید. تحولی که در راستای توحید، بر امنیت، اقتصاد، عـلم و فـرهـنـگ و غیره اثر می گزارد، اما بدیهی است که پیروزی حق بر باطل و ایجاد تحولات بنیادین همه اش با کرامت و معجزه اجرایی نمی شود. علاوه بر رهبری و مدیریت معصوم(ع) و برنامه ای جامع و جـهـان شـمـول، کـادر اجـرایـی بـسـیار کاردان و لایق و توانمندی لازم است که بتواند، چنین تـحـولی در سـطـح جـهـان ایـجـاد کند. یکی از کارهایی که برای ما منتظران امام زمان(عج) بیش از هرچیز مهم است، ویژگی هایی است که باید در خود ایجاد کنیم که جزء یاران موثر امام(عج) محسوب شویم. در این گزارش به بیان برخی ویژگی های یاران آن حضرت(عج) می پردازیم.

تصوری غلط درخصوص تعداد یاران حضرت(عج)

از گذشته این تصور وجود داشته که یاران حضرت همان 313 نفری هستند که در آیه هشت سوره هود نیز از آنان به عنوان "امّت معدوده” یاد شده است.

حجت الاسلام و المسلمین علی تبریزی کارشناس مذهبی و پژوهشگر دینی در این خصوص گفت: این تصور غلطی است که تمام یاران امام زمان(عج) 313 نفر هستند. زیرا این ها تنها یاران خاص و به تعبیری ستاد فرماندهی حضرت(عج) را تشکیل می دهند. هـرگاه زمان ظهور برسد، خداوند این افراد را در اندک زمانی در مکّه ظاهر می کند و بدون حضور اینان قیام شروع نمی شود. 

وی افزود: دسته دومی هم هستند که پس از تشکیل ستاد فرماندهی و جمع شدن آن 313 پرچمدار اصلی به یاریشان می شتابند. بنا بر روایات این دسته شامل 10 تا 12 هزار نفر هستند. ضمن اینکه حلقه و دسته سومی هم وجود دارد که شامل مؤمنانی است که پس از آغاز قیام به آن ها می پیوندند و هر لحظه بر تعدادشان افزوده می شود.

ویژگی یاران خاص حضرت(عج)

تبریزی با اشاره به ویژگی های یاران خاص امام زمان(عج) بیان کرد: در برخی احادیث برای این گروه ویژگی هایی بیان شده است که  (رجـال الهیون)، (رجال مسوّمه)، (اصحاب الالویه)، (أمراء)، (وزراء)، (خیر الأمّه)، (ذُخر اللّه)، (نقباء)، (خواص)، (اولی قوّة) از جمله آن هاست.

امام علی(ع) نیز در اینباره می فرماید «گـروهـی از مردان الهی دور او گرد می آیند، دعوتش را بر پای می دارند و یاری اش می کـنـنـد. آنـهـا وزیـران او هستند که سنگینی مسائل کشوری را بر عهده می گیرند و او را در مـسـئولیت بزرگی که خداوند به عهده اش گذاشته یاری می کنند.» امام صادق (ع) نیز از آنان با عناوین فـرمـاندهان، قاضیان، حاکمان شرع و فقیهان دین نام می برد. البته بـر اسـاس بـعـضـی روایـات پـنـجـاه نـفـر از ایـن افـراد را زنـان تشکیل می دهند.

وظایف یاران خاص امام زمان(عج)

این پژوهشگر دینی در خصوص وظایف و مأموریت های یاران خاص امام مهدی(عج) اظهار کرد: یکی از مأموریت های مهم این گروه مبارزه با انحراف ها، تحریف ها و برداشت های نادرست از دین است. امام صادق(ع) می فرماید «آزاری کـه مهدی(عج) به هنگام قیام خویش، از جاهلان آخرالزمان می بیند، به مراتب سخت تر است از آن همه آزار که پیامبر (ص) از مردم جاهلیت دید.» راوی می گوید: این چگونه می شود؟ امام ادامه می دهند «پیامبر به میان مردم آمد در حالی که آنها سنگ و صخره و چـوب و تـخـته های تراشیده (بتهای چوبی) را می پرستیدند، ولی قائم ما(عج) که قیام کند مـردمـان هـمـه از کـتـاب خـدا بـرای او دلیـل مـی آورنـد و آیـه هـای قـرآن را تأویل و توجیه می کنند!»  
ماموریت بعدی آنها ایجاد عمران و آبادانی و برقراری عدالت در تمامی نقاط عالم است. امام صادق(ع) می فرماید «حـضـرت مـهـدی(عج) یـارانـش را در هـمـه شـهـرهـا می پراکند و به آنها دستور می دهد که عـدل و احـسـان را شـیـوه خـود سـازنـد. حـضـرت(عج)، آنان را فرمانروایان کشورهای جهان می گـردانـد و بـه آنـ هـا فـرمان می دهد که شهرها را آباد سازند.»  
 
خصلت های نفسانی یاوران مهدی(عج)
 
این کارشناس مذهبی در خصوص خصلت های نفسانی امام زمان(عج) گفت: هرچند در برخی روایات حتی به ویژگی های ظاهری اصحاب امام(عج) اشاره شده است، اما آنچه برای ما مهم تر است، خصلت های نفسانی آنهاست. خـصـوصـیـاتی مانند علم، معرفت، ایمان، خشیت الهی، طهارت و تقوا، زهد، بینش و بصیرت، عبادت و بندگی، توجه به خدا، دعا و ذکر و نیایش و استغفار، شب زنده داری، شرح صدر، صبر و شکیب و غیر اینها برخی از خصلت های معنوی و نفسانی یاران خاص حـضـرت مهدی(عج) هستند که در روایات به آنان اشاره شده است.
 
قوت روحی و قدرت جسمانی فوق العاده
 
تبریزی ادامه داد: شاید مهمترین خصلت یاران حضرت(عج) را بتوان ایمان راسخ دانست. ایمانی که عمیق و استوار است و گام ها را محکم و دل ها را استحکام می بخشد. ایمان اصحاب امام زمان(عج) به اندازه ایست که حوادث دنـیـا نمی تواند، هیچ تزلزلی در آنها ایجاد کند. در بعضی احادیث از آنان تحت عنوان مومنان واقعی و حقیقی یاد می شود. امام باقر (ع) می فرماید: «اَلا هُمُ المُؤمِنُونَ حَقّاً...» بدون شک آن ها مؤمنان واقعی هستند و گاهی نیز تحت عنوان موحّدان واقعی که به توحید ناب نیل یافته اند، یاد می شود: «فَهُمُ الَّذینَ وَ حَّددُوا اَللهَ حَقَّ تَوْحیدِه».

همچنین امام صادق(ع) در توصیف اراده های استوار آنان می فرماید «آنان مردانی هستند که دلهایشان مانند پاره های آهن است، هیچ‌گونه تردیدی در آنـهـا راه نـدارد، در اعـتـقـادشـان بـه خـدا از صـخـره و سـنگ محکم ترند.» جالب اینکه آنان نه تنها در قوت روحی که در قدرت جسمانی نیز زبان زد هستند. در اینباره نیز امام صادق(ع) می فرمایند «به هر کدام ، توانایی چهل نفر داده شده و دلی مستحکم تر از پاره های آهن دارد.»
 
پاکی از هرگونه فساد مالی و اداری و غیره

تبریزی در خصوص پاکی ظاهری و باطنی یاران امام زمان تصریح کرد: رکن دیگر اخلاقی آنان بدون شک طهارت و سلامت نفوسشان است. یاوران مهدی(عج) هم طینتی پاک و هم تقوایی مثال زدنی دارند. آنان از هر فسادی نیز مبرا هستند؛ فساد مالی، فساد کاری، قرارهای نـامـشـروع و نـامـوجـه در زمـیـنـه هـای مـسـائل کـاری، جـاذبـه هـای دنـیـایـی و غیره. هیچ رذیله اخلاقی  نمی توانند، دل های ماننده پاره آهنشان را به لرزه در آورد. امام حسن عسکری(ع) می فرماید: «خداوند آنها را با پاکی نطفه و پاکیزگی سرشت، پاک و پاکیزه نموده است، دلهایشان از آلودگـی نـفـاق پـیـراسـتـه، قلبهایشان از تیرگی اختلاف پاکیزه، روح و روانشان بـرای پـذیـرش احـکـام دیـن آمـاده... بـه آیـیـن حـق گـرویـده و در راه اهـل حـق گـام سـپـرده انـد.» 

بصیرت و ولایت پذیری
 
وی در خصوص فضایل اصحاب امام زمان(عج) اضافه کرد: در کنار این ویژگی آنان از بصیرت و تیزبینی برخوردارند. عبادت موجب نشده از تحلیل درست به دور باشند و با زیرکی تمام مسائل را دنبال و با آگاهی دقیق به زمان و مکان از روشن بینی ژرف بهره می برند. در روایات آمده که یـاران حضرت مـهـدی (عج) شـمشیرها را در راه حق آختند و بصیرتی را که در کار دین داشتند آشکار کـردنـد. طـاعـت پـروردگـارشـان را پـذیـرفتند و فرمان واعظ خود را شنیدند. همچنین روایت شده که آنـان بـه جـهـت چـنـیـن بصیرتی از رفتن کسی وحشت نمی کنند و از آمدن کسی به جمع خود پایکوبی نمی کنند. 

مدیرانی با زندگی های ساده

تبریزی در پایان گفت: در کنار ویژگی های نفسانی یکسری خصلت عملی و رفتاری نیز در این افراد بارز و چشمگیر است. خصائصی از قبیل سـادگـی و بـی پـیـرایـگـی. جدیّت در کار و تلاش روزانه و ساده زیستی از این دست به شمار می روند. فرماندهان و مدیران ارشد در حکومت جهانی مهدوی از هرگونه روحیه تجمل گرا و اشرافی به دور هستند. اشـرافـی گـری همان روحیه و خصلتی است که بـه تـعـبیر مقام معظم رهبری برای یک کشور آفت است و بدون شک اشرافی گری مسئولان، آفتی است مضاعف. یاران حضرت دارای زندگی ساده و معمولی هستند. آنها با امامشان پیمان بسته اند که همانند او ساده زندگی کنند؛ غـذای سـاده بخورند؛ لباس ساده بپوشند؛ وسیله نقلیه معمولی سوار شوند و به مقدار کم قانع باشند. امام صادق (ع ) درباره ساده زیستی حضرت مهدی (ع) می فرماید «بـه خـدا سـوگـنـد! او جـامـه درشت می پوشد و خوراک خشک و ناگوار می خورد.»  






۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن