تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835831475
سکوت عجیب احزاب در فاصله 160 روز مانده به انتخابات
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: 5 ماه به برگزاری 3 انتخابات مهم یعنی انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم، پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و همچنین میان دوره ای مجلس دهم بیشتر باقی نمانده است، با این حال هنوز تقریبا هیچ تلاشی را از سوی احزاب سیاسی برای حضور پررنگ در عرصه انتخابات شاهد نیستیم و تقریبا تا کنون همه این احزاب اعم از اصولگرا، اصلاح طلب و اعتدالگرا در انفعال به سر می برند.
به گزارش "تابناک"، 29 اردیبهشت ماه یعنی 160 روز دیگر شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر کشور خواهیم بود از طرفی انتخابات میان دوره ای مجلس دهم در برخی حوزه های انتخابیه به صورت همزمان برگزار خواهد شد که در این بین قطعا احزاب و گروه های سیاسی نقش اساسی را ایفا خواهند کرد، با این حال تاکنون تقریبا شاهد هیچگونه برنامه انتخاباتی مشخص و مدون از سوی این گروه ها نبوده ایم.
در مراجعه به آراء و نظرات شخصیت ها و گروه های حزبی تقریبا عمده آن ها بر این عقیده هستند که کشور باید به سمت حزبی شدن برود و گروه های سیاسی نقش جدی را در عرصه های مهمی نظیر انتخابات ایفا کنند، به این معنی که نظام حزبی تا اندازه ای فراگیر شود که مردم به جای افراد در انتخابات احزاب یا چهره های شناسنامه دار حزبی را برگزینند.
برخی افراد نظیر "محمدرضا باهنر" رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری یکی از افرادی است که به جد چنین عقیده ای دارد و تاکید می کند که اگر به جایی برسیم که مردم به احزاب رأی بدهند و چهره های حزبی را برگزینند، دیگر کسی نمی تواند مسئولیتی را بر عهده بگیرد و پاسخگوی کار خود نباشد؛ به این معنی که هر اقدامی از سوی یک دولت حزبی یا چهره حزبی انجام شود، جریانی که آن فرد و آن دولت را پشتیبانی می کند، قطعا باید پاسخگوی این عملکرد باشد؛ بدین شکل دیگر فردی نخواهد توانست مسئولیت دولت یا جایگاهی را بر عهده بگیرد و بدون پاسخگویی به مردم کنار برود.
برخی چهره های حزبی اصلاح طلب هم چنین عقیده ای دارند و می گویند که در صورت نارضایتی مردم از عملکرد چهره ها یا دولتی که به واسطه احزاب روی کار آمده اند، می توانند علاوه بر اینکه رأی خود را از این جریان و چهره های وابسته به آن پس می گیرند، سئوالات و نارضایتی خود را به آن جریان منتقل کرده و مطالبات خود را مطرح کنند.
البته نظام حزبی در بسیاری از کشورهای دنیا امروز تبدیل به یک روش و رویه شده است و در بسیاری از کشورها نظیر آلمان، آمریکا، فرانسه، انگلستان و ... شاهد این مساله هستیم. موضوعی که در بررسی شرایط احزاب کشور به این نتیجه می رسیم، هنوز بستر آن برای ما فراهم نشده است.
تقریبا از میان چند صد مجوز حزبی که توسط کمیسیون ماده 10 احزاب و وزارت کشور صادر شده است، تعداد کمی از آن مشخصه های حزب به معنای واقعی را دارند؛ یعنی اینکه در طول سال و حتی در ایام غیر از انتخابات فعال هستند، جلسات شورای مرکزی آنها به صورت مداوم و در خصوص مسائل مختلف برگزار می شود، درباره مسائل و رویدادهای مختلف در کشور موضع گیری می کنند، در تمامی استان های کشور و حتی بسیاری از شهرهای مهم نمایندگی داشته و اعضای آن فعال هستند، جلسات مجمع عمومی آنها به صورت سالیانه و منظم برپا می شود و مسائلی از این دست.
بیشتر احزابی که مجوز فعالیت دریافت کرده اند، دارای ویژگی هایی که پیشتر ذکر شد، نیستند و علاقه مند هستند که در طول ایام انتخابات به نفع افراد یا جریان مطبوع خود موضع گیری کرده و بروز و ظهور داشته باشند، این مساله به حدی جدی است که سال های طولانی است برخی چهره ها و فعالان سیاسی و حزبی از "پدیده شکل گیری احزاب فصلی" سخن می گویند و از آن انتقاد می کنند.
در این گزارش البته نمی خواهیم به احزاب فصلی، احزاب دولت ساخته یا مسائلی از این دست اشاره کنیم، بلکه هدف، انتقاد از انفعال همین احزاب فعالی است که تقریبا شاخصه های یک حزب، جبهه یا جریان فعال سیاسی را دارند. چون در فاصله 160 روز به برگزاری 3 انتخابات مهم هنوز هیچ برنامه، راهکار، مصادیق انتخاب کاندیدا و شیوه ای که بتواند منجر به پیروزی یک جریان سیاسی در کشور بشود و یا به آگاه سازی بیشتر مردم از مسائل کمک کرده و شور انتخاباتی را برای گرم کردن تنور انتخابات بیافزاید، ارائه نشده است.
آنچه بیشتر امروز در فضای سیاسی کشور بیشتر شاهد آن هستیم، راه افتادن موجی از تخریب، اتهام زنی به یکدیگر، تلاش برای مچ گیری و رو کردن مفاسد طرفین به دروغ یا برای نیل به اهداف سیاسی نه برای حل مشکلات کشور و مسائلی از این دست است؛ یعنی جریانات و چهره های سیاسی به جای اینکه برای تزریق امید، تلاش برای حل مشکلات و ایجاد شور و نشاط در مردم فعالیت کنند، بیشتر به فکر تامین مطامع و منافع خود حال با توسل به هر وسیله ای هستند، موضوعی که به هیچ عنوان وظیفه اصلی و ذاتی آن ها محسوب نمی شود.
از طرفی شرایط به گونه ای است که جریان اصولگرایی دچار تشتت ناشی از "احساس تکلیف کردن" برخی از چهره های شناخته شده خود است و تقریبا در چند انتخابات اخیر نتوانسته به یک همگرایی، وحدت و همدلی در بین تمامی نیروهای این جریان دست پیدا کند. البته خلاء چند چهره شاخص این جریان که پیشتر نقش ریش سفید را داشتند را هم می توان یکی دیگر از دلایل چند دستگی در بین اصولگرایان دانست؛ افرادی نظیر مرحوم آیت الله مهدوی کنی و مرحوم حبیب الله عسگراولادی که وزنه های سنگین و مهم جریان راست محسوب می شدند.
این اتفاقات باعث شده که حتی جریان مهمی نظیر جامعتین متشکل از روحانیون عضو جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم دیگر مثل سابق نتواند به عنوان تشکل سیاسی - روحانی مورد پذیرش جریان اصولگرایی نقش جدی خود را در همگرایی و وحدت این جریان سیاسی ایفا کند. این موضوع تا حدی جدی است که آیت الله مقتدایی از اعضای ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم چندی پیش عنوان کرده بود که جامعتین مثل گذشته برای ایجاد وحدت بین جریان اصولگرایی وارد نخواهد شد. بر این مساله عدم وحدت پذیری جبهه پایداری (از تشکل های نواصولگرا) را هم باید اضافه کرد.
در طرف مقابل جریان اصلاح طلبی هم تقریبا غیر از تشکیل شورای عالی انتخابات اصلاح طلبان هیچ اقدام دیگری برای انتخابات پیش رو انجام نداده است، البته به نظر می رسد کارکرد این شورا هم بیشتر برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و نهایتا برای انتخابات میان دوره ای مجلس خواهد بود؛ چراکه اصلاح طلبان برای بازگشت این جریان به قدرت راه و گزینه ای جز حمایت از "حسن روحانی" غیر اصلاح طلب نمی بیند. اگرچه برخی جریانات سیاسی و چهره های حزبی اصلاح طلب معتقدند این استراتژی اشتباه است و باید یک گزینه اصلاح طلب به عنوان نماینده این جریان در انتخابات ریاست جمهوری شرکت داشته باشد.
البته برخی جریانات و چهره های اصلاح طلب هم از پیروزی روحانی در انتخابات پیش رو هنوز اطمینان و یقین کافی را ندارند و معتقدند باید یک آلترناتیو در کنار رئیس دولت یازدهم وجود داشته باشد که در صورت عدم موفقیت دولت در اصلاح وضعیت معیشتی یا رقم خوردن سرنوشتی متفاوت برای برجام، بتوانند فرد دیگری که شانس پیروزی بیشتری نسبت به روحانی دارد را معرفی کنند.
جریان اعتدالگرا هم که با پیروزی "حسن روحانی" در انتخابات خود را به عنوان یکی از اضلاع مثلث سیاسی در کشور مطرح کرد هم به نظر می رسد عمده تمرکزش را بر انتخابات شوراها بگذارد و البته در این بین همچون انتخابات مجلس دهم، راه همگرایی و ائتلاف با اصلاح طلبان را برگزیند. آنها در انتخابات ریاست جمهوری به طور حتم برای حمایت جدی از رئیس دولت یازدهم و ادامه دولت تدبیر و امید در دولت دوازدهم تمام تلاش شان را به کار خواهند بست.
البته همه آنچه ذکر شد، تحلیلی از رفتار احتمالی جریانات سیاسی و احزاب کشور بود. تقریبا تاکنون هیچکدام از این گروه ها برنامه ها و راهکارهای خود برای چگونگی حضور در انتخابات آینده را در فاصله 160 روز مانده تا برگزاری انتخابات اعلام نکرده اند و به نظر می رسد این سکوت جریانات سیاسی در استانه برگزاری 3 انتخابات مهم در کشور چندان خوشایند نباشد.
۱۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
پیروز انتخابات آتی ایران از نظر فرمانده اطلاعات ارتش اسرائیل
پیروز انتخابات آتی ایران از نظر فرمانده اطلاعات ارتش اسرائیل فرمانده اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی با تاکید بر اینکه تضعیف داعش در منطقه به معنای تقویت ایران و حزبالله در سوریه است از بهبود روابط اسرائیل با عربستان سعودی در آینده نزدیک خبر داد به گزارش نامه نیوز ژنرال هرتزی هاالمانیتور:روس ها معتقدند پیروزی قالیباف یا جلیلی در انتخابات به نفع مسکو تمام می شود
المانیتور روس ها معتقدند پیروزی قالیباف یا جلیلی در انتخابات به نفع مسکو تمام می شود با توجه به تاریخ جغرافیای سیاسی و وضعیت فعلی دو کشور روسیه به طور ویژه انتخابات آتی ریاست جمهوری در ایران را رصد می کند این انتخابات ممکن است پیامدهای قابل توجهی برای خاورمیانه و فراتر از آن دنشنال اینترست: روحانی در انتخابات ریاست جمهوری پیروز می شود؟
نشنال اینترست روحانی در انتخابات ریاست جمهوری پیروز می شود نشریه آمریکا در گزارشی به بررسی انتخابات آینده ایران و میزان احتمال پیروزی روحانی در این انتخابات با توجه به روی کار آمدن ترامپ در آمریکا پرداخته است به گزارش نامه نیوز نشنال اینترست در گزارشی در این باره می نویسد پیاروپا در انتظار نتیجه انتخابات امروز اتریش
اروپا در انتظار نتیجه انتخابات امروز اتریش وین - ایرنا - مردم اتریش امروز یکشنبه چهارم دسامبر 14 آذر در سرمای زیر صفر و در آستانه تعطیلات کریسمس یک بار دیگر به پای صندوق رای رفته اند تا رئیس جمهوری جدید کشورشان را برای دوره ای 6 ساله انتخاب کنند انتخاباتی که خیلی ها در اروپا بآیا کلینتون میتواند پیروز انتخابات معرفی شود؟
آیا کلینتون میتواند پیروز انتخابات معرفی شود شائبه وقوع تقلب در آمریکا قوت گرفت به گزارش نامه نیوز رسانههای آمریکایی گزارش دادند بعد از آنکه گروهی از فعالان شامل کارشناسان حوزه رایانه و همچنین حقوق مربوط به انتخابات شائبه وقوع تقلب در روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سهچپگرایان پیروز انتخابات اتریش شدند
خبرگزاری مهر نتایج انتخابات ریاست جمهوری اتریش حکایت از پیروزی چپگرایان در این انتخابات دارد با مشخص شدن نتایج انتخابات ریاست جمهوری اتریش امید احزاب ضد یورو که پیش بینی می کردند اولین رئیس جمهور راستگرای افراطی بتواند در این کشور روی کار بیاید نقش برآب شد بر اساس نتایج شمقیمی در جمع خبرنگاران: گزارشی از سفرهای انتخاباتی زودهنگام تا امروز نداشتهایم
مقیمی در جمع خبرنگاران گزارشی از سفرهای انتخاباتی زودهنگام تا امروز نداشتهایم معاون سیاسی وزیر کشور گفت تبلیغات زود هنگام انتخاباتی از نظر قانون مشکل دارد اما تا الان گزارشی نداشتهایم که شخصی یا فردی برای تبلیغات انتخابات سفر برود به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس محممرکل در انتخابات درونحزبی آلمان پیروز شد
مرکل در انتخابات درونحزبی آلمان پیروز شد آنگلا مرکل صدراعظم آلمان توانست در انتخابات امروز درون حزبی این کشور با کسب اکثریت آراء برای چهارمین مرتبه ریاست این حزب را بر عهده بگیرند به گزارش نامه نیوز به نقل از رویترز آنگلا مرکل صدراعظم آلمان توانست در انتخابات درون حزبی دوطن امروز: روحانی در انتخابات آلترناتیوی ندارد!
محمد زعیمزاده در وطن امروز نوشت 1- در سال پایانی دولت جناب روحانی دیگر نه فقط برای اهل فن بلکه حتی برای عامه مردم هم دلایل واکنشهای هیستریکی چون نامه مایه شرمساری برای لغو یک سخنرانی و اقداماتی از این دست تقریبا روشن است تاکتیکی که دولت به سفارش برخی مشاوران از سال نخستسکوت معنادار مدعیان امروز درباره لغو غیرقانونی ۶۲ سخنرانی منتقدان دولت+ جدول
سکوت معنادار مدعیان امروز درباره لغو غیرقانونی ۶۲ سخنرانی منتقدان دولت جدولتاریخ انتشار دوشنبه ۱ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۲۰ ۵۹ یک بررسی آماری نشان میدهد که در سالهای اخیر ۶۲ مورد سخنرانی منتقدان دولت در دانشگاهها و مساجد کشور لغو شده اما مدعیان امروز درباره علل لغو این-
سیاسی
پربازدیدترینها