تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه ماه شعبان، وسواس دل و پريشانى‏هاى جان را از بين مى‏برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851965567




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روانشناساني كه روان خودشان دستمايه بی‌برنامگی وزراي علمي شده است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روانشناساني كه روان خودشان دستمايه بی‌برنامگی وزراي علمي شده است
سير دنباله‌دار تغييرات سيستم آموزشي، از ابتدايي تا تحصيلات تكميلي، ظاهراً محدود به برهه خاصي نيست.
نویسنده : نیره ساری 


سير دنباله‌دار تغييرات سيستم آموزشي، از ابتدايي تا تحصيلات تكميلي، ظاهراً محدود به برهه خاصي نيست. اين بار و در ادامه تغييرات غيركارشناسي علمي، درخواست انتقال مديريت يكي از رشته‌هاي مهم علوم انساني از وزارت علوم به وزارت بهداشت مطرح شده است. همه اين اتفاق‌ها در حالي است كه امروزه همگان پذيرفته‌اند يكپارچگي و ثبات نظام آموزشي، اولين و بديهي‌ترين شرط موفقيت علمي هر جامعه‌اي است.

قصه از آنجا شروع مي‌شود كه خردادماه سال 95 وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي طي نامه‌اي به رئيس‌جمهور، با استناد به اينكه وزارت بهداشت متولي خدمات سلامت است، درخواست مي‌كند تا تمام رشته‌هايي كه به نحوي درگير فعاليت‌هاي باليني هستند، از جمله روانشناسي باليني  به اين وزارتخانه منتقل شود.

رئيس‌جمهور نيز ظاهراً بدون بررسي ابعاد مسئله دستور اين انتقال را صادر مي‌كند، اما وقتي با اعتراض شديد دانشگاه‌ها، متخصصان و صاحبنظران رو‌به‌رو مي‌شود، به منظور سرپوش گذاشتن بر اين اعتراض‌ها، كميته‌اي صوري به رياست محمدعلي نجفي مشاور اقتصادي فعلي رئيس‌جمهور و البته وزير اسبق آموزش و پرورش تشكيل مي‌دهد كه در نهايت نيز اين كميته بدون توجه به جنبه‌هاي علمي، فني، وضعيت جهاني و صرفاً در راستاي منويات رياست جمهوري و با برگزاري تعدادي جلسات نمايشي هفته گذشته در آخرين جلسه خود (6 آذرماه 95) حكم اين انتقال را تأييد مي‌كند.

اين كميته، پنج دستور‌العمل را مبناي بررسي خود قرار داده كه براي هر كدام از آنها 100 امتياز در نظر گرفته است؛ از جمله بررسي موارد درسي، تمركز آموزش علمي، جايگاه شغلي، مرجع صادر كننده كار و مداخلات حرفه‌اي پزشكي يا غير پزشكي بودن اين رشته كه در نهايت از مجموع 500 امتياز، 430 امتياز به وزارت بهداشت و 70 امتياز به وزارت علوم تعلق گرفته است.

اين نحو جمع‌بندي و نتيجه‌گيري از آن را برخي كارشناسان و مخالفان انتقال اين رشته به وزارت بهداشت، ضعيف و غير حرفه‌اي خواندند و عقيده داشتند كه اتفاقاً عكس اين امتيازدهي بايد در نتايج ديده مي‌شد و در توضيح دلايل خود، رشته روانشناسي باليني را بنا بر دلايل عديده كاملاً مرتبط با حوزه وزارت علوم دانستند.
 
كميته مشترك يا فرمايشي!
علي فتحي آشتياني، رئيس كارگروه روانشناسي شوراي تحول و ارتقاي علوم انساني كه از جمله دعوت‌شدگان ميهمان در يكي از جلسات اين كميته مشترك بوده است، در گفت‌وگو با «روزنامه جوان» پيامدهاي منفي اين انتقال را برشمرد و با بيان اين مطلب كه كميته مذكور فرمايشي و با هدف رسيدن به مطلوب نهايي وزارت بهداشت تشكيل شد، اظهار داشت: ‌رانت‌هاي مختلفي پشت اين قصه انتقال است كه بيان ادله به اصطلاح منطقي و بررسي‌هاي فني شكل ظاهري ماجراست، اما در باطن موضوعات غير آشكاري وجود دارد.

آشتياني يكي از دلايل پنهان اين ماجرا را ناشي از اقبال مردمي در كشور نسبت به مراجعه براي درمان‌هاي غير دارويي نزد روانشناسان توصيف كرد و گفت: مردم ما در حال حاضر تمايل دارند به روانشناسان مراجعه كنند و حتي‌الامكان درمان دارويي و حضور نزد روانپزشك را مورد استقبال قرار نمي‌دهند. از سوي ديگر هر چند كه ما قبول داريم وزارت علوم در زمينه تربيت روانشناسان بيش از اندازه، اقدام به پذيرش دانشجو در دانشگاه‌هاي پيام نور و آزاد انجام داد، اما اين ضعف، ضرورتي را براي انتقال اين رشته به وزارت بهداشت تعيين نمي‌كند.
 
پيشنهاد عملي براي رفع معضلات پيش‌آمده
رئيس كارگروه روانشناسي شوراي تحول علوم انساني در صحبت‌هاي خود به بيان پيشنهادي عملي براي رفع معضل پيش آمده پرداخت و گفت: كميته‌اي تشكيل شود تا مسئوليت همسان‌سازي دروس، سرفصل‌ها، منابع و بهره‌گيري امكانات مشترك در رشته روانشناسي را بر عهده گيرد تا هماهنگي ميان متوليان رشته روانشناسي در وزارت علوم و بهداشت صورت گيرد و در نهايت دانشجويان بهتري تربيت شوند، اما انتقال اين رشته به وزارت بهداشت هيچ مبناي منطقي ندارد.

ابراز مخالفت‌ها براي جلوگيري از قطعي شدن انتقال اين رشته به وزارت بهداشت بعد از كارشناسان به دايره دانشجويان اين رشته هم رسيد تا جايي كه در مراسم روز دانشجو در دانشگاه شهيد بهشتي نارضايتي و اعتراض خود را حين صحبت‌هاي دكتر محمدعلي نجفي معاون اقتصادي رياست جمهور نشان دادند و اين انتقال را موجب تضعيف و تخريب اين رشته دانستند.
 
بلاتكليفي رشته روانشناسي در شوراي تحول براي تطبيق با شاخصه‌هاي علوم انساني!
اكنون نظر مثبت كميته به اصطلاح مشترك رسيدگي درباره انتقال روانشناسي باليني از وزارت علوم به وزارت بهداشت در حالي صورت گرفته است كه پيشتر از اين نيز محمد فرهادي وزيرعلوم، تحقيقات و فناوري اعتقاد داشت رشته روانشناسي باليني از گرايش‌هاي رشته روانشناسي و از جمله رشته‌هاي علوم انساني و غير پزشكي بوده است كه حتي برنامه‌هاي آن به منظور هماهنگي با شاخصه‌هاي علوم انساني، در شوراي تحول مورد بررسي قرار گرفته است.
اكنون بايد منتظر بمانيم تا ببينيم بازي منفعت‌طلبانه وزارتخانه‌اي اين‌بار با عمل واگذاري يك رشته به وزارت بهداشت صورت خواهد گرفت يا خير؟!

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن