واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مد و لباس یک ابزار فرهنگی تاثیرگذار است
اولین همایش کارشناسان مد و لباس ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در مرکز آموزش فرهنگ و ارشاد با حضور حمید قبادی مشاور وزیر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اولین همایش کارشناسان مد و لباس ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در مرکز آموزش فرهنگ و ارشاد با حضور حمید قبادی مشاور وزیر و دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، علی اصغر زیلایی مدیر امور استانهای کارگروه مد و لباس، آیت الله شاهمرادی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و گلناز نصرالهی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.
در ابتدای این همایش زیلایی با اشاره به لزوم پرداخت به موضوع مد و لباس عنوان کرد: جلسه امروز به منظور تعامل، همافزایی و رسیدن به یک وحدت رویه بین استانهای کشور توسط کارگروه ساماندهی مد و لباس تشکیل شده است.
وی در ادامه یادآور شد: ما تاکنون سی و هفت نمایشگاه و جشنواره مد و لباس کشوری را برگزار کردهایم و امیدواریم که این تعداد تا پایان سال 95 به 50 جشنواره نیز برسد.
حمید قبادی در ادامه این همایش با اشاره به اهداف کارگروه مد و لباس کشور بیان کرد: از سال 85 که آیین نامه مد و لباس تبیین شد تا به امروز برای توسعه این موضوع تلاش کردهایم. یکی از راهکارهای توسعه این حوزه ایجاد انسجام در فعالیتهای انجام شده در کل کشور است؛ چرا که ما در کشور گروههای گوناگونی داریم که هر کدام متناسب با بضاعتشان حرکتی برای این حوزه انجام میدهند و پیش از این هم بیان کرده بودم که در واقع حوزه مد و لباس، مجمع الجزایر گسستهای است که باید با ایجاد انسجام این فعالیتها را با یکدیگر پیوند دهیم.
قبادی ادامه داد: جلب زمینه همکاری دستگاههای دولتی و غیر دولتی از طریق برگزاری این همایشها یکی دیگر از عواملی است که مد نظر قرار دادهایم و در همین راستا سلسله فعالیتهایی را در نظر داریم تا بتوانیم رویدادهای فرهنگی در حوزه مد و لباس را در سراسر کشور داشته باشیم.
وی با اشاره به غفلتی که نسبت به این حوزه شده بود، عنوان کرد: زمانی که من وارد این حوزه شدم با حلقه مفقودهای در حوزه مد و لباس در زمینه پرداخت ظرفیتهای موجود در نقاط مختلف کشور مواجه شدم.
قبادی در بخش دیگری از صحبتهایش از تأثیر پوشش در طول تاریخ در زمان پهلوی و وادادهگی گفت که از همان موقع در حوزه طراحی و مد و لباس کشور ایجاد شد و در همین راستا جشنها و مراسمهای چندین ساله را که در آنها از طراحان و برندهای خارجی استفاده میشد، مثال زد.
یکی دیگر از مواردی که قبادی به آن اشاره کرد ایجاد رفتار فرهنگی در این حوزه بود. وی در این خصوص اظهار کرد: در گرایشهای مختلف فرهنگی و هنری ما ابتدا تلاش میکنیم تا باور فرهنگی آن موضوع را بین مردم ایجاد کنیم و بعد از آن رفتار فرهنگی را متناسب با آن باور ارائه میدهیم اما در حوزه مد و لباس این باور از گذشتههای دور وجود داشته و به همین جهت باید در حوزه رفتاری و عمل به آن توجه داشته باشیم.
قبادی در ادامه مد و لباس را یک ابزار فرهنگی خواند و اظهار کرد: به جهت نقش مهم این موضوع معاندان جمهوری اسلامی همواره از هجوم بر این ابزار غافل نمیشوند و مدام در طی تخریب آن هستند. مانند اتفاقی که در تابستان در خصوص ورود لباسهای عجیب و غریب به کشور رخ داد. اتفاقی که طبق تحقیقات ما از دو سال پیش روی آن کار شده بود تا زمینههای این تهاجم شکل بگیرد.
وی در همین راستا از نمایشگاه عاشورایی و کاربردی کردن بیش از 35 درصد محصولات موجود در این جشنواره در راستای فرهنگ سازی گفت و پس از آن با اشاره به نکات مهم موجود در حوزه مد و لباس تصریح کرد: اهمیت مد و لباس در کشور ما بنابر ساختار فرهنگی – اجتماعی و دینی که وجود دارد چند برابر میشود و در همین راستا اگر از من بپرسند که مهمترین ماموریت کارگروه مد و لباس کشور چیست، میگویم معرفی الگوهای مورد نیاز مردم در لباس اجتماع. چراکه لباس اجتماع محصولی است که تمامی اقشار جامعه با آن سر و کار دارند. در همین حوزه محورهایی چون خلاقیتهای هنری که در آن طراحان میتوانند با اقتباس از الگوهای موجود زمینه ارائه یک محصول ارزشمند و قابل عرضه را فراهم کنند، مطرح است.
۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]