واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایرنا: مهدی هاشمی در حالی امروز ۷۰ سالگی اش تمام می شود که دست کم چند ویژگی منحصر به فرد در بازیگری و انتخاب های او مشاهده می شود:
یکم، هاشمی هیچ گاه ستاره نبوده و شمایل سوپراستار شدن را از نظر جذابیت های ظاهری نداشته، اما همیشه به عنوان یک هنرمند محبوب و مردمی نزد سینما دوستان و مردم مورد احترام و علاقه بوده است.
چه آن موقع که با سریال «سلطان و شبان» وارد خانه های مردم و بعدتر دلهایشان شد و چه آن وقت که با وقفه ای نسبتا طولانی دکتر قریب سریال «روزگار قریب» شد تا با حضور دوباره اش به تلویزیون، استعدادی عظیم در عرصه بازیگری تئاتر و سینما و تلویزیون لقب گیرد.
دوم، روند بازیگری و انتخاب های هاشمی، نشان از علاقه ویژه او برای نقش آفرینی و ارتباط با تماشاگر در هر مدیومی از جمله سینما و تئاتر دارد.
برخلاف برخی بازیگران که شان سینما را بالاتر از تلویزیون می دانند و یا تئاتری ها را بسیار با استعدادتر از سینمایی ها و تلویزیونی ها می دانند،
مهدی هاشمی با انتخاب ها و در عمل نشان داد که عاشق حرفه اش یعنی هنرپیشگی است و مرزهای جعلی بین تلویزیون و تئاتر و سینما در اصل یک قرارداد بی اعتبار است و به دوستداران این حرفه عملا اثبات کرد که اگر عاشق کار خود باشند، سینما و تلویزیون بهانه است و هنرمندی و ارتباط با مخاطب مردمی مهمترین هدف برای موفقیت در این عرصه محسوب می شود.
سوم، مهدی هاشمی بازیگری را از کار با خسرو سینایی در سال ۵۸ بطور جدی آغاز کرد و با فیلمسازان مطرحی چون بهرام بیضایی، رخشان بنی اعتماد، بهروز افخمی، داریوش فرهنگ، مهدی فخیم زاده، مرضیه برومند، حسن فتحی، کیانوش عیاری و همچنین فیلمسازان نسل های جدیدتر چون عبدالرضا کاهانی، مصطفی کیایی و بهروز شعیبی همکار شد تا گنجینه ای از تجربه و دانش را در آغاز دهه هشتم زندگی اش همراه داشته باشد.
ماحصل این چهل سال فعالیت حرفه ای هاشمی در عرصه بازیگری ،بیش از ۳۵ فیلم سینمایی و حدود ۲۰ سریال تلویزیونی است که اغلب از آثار بسیار ارزشمند تلویزیون ایران بوده اند.
چهارم، حضور غیرکلیشه ای و معرفی چهره های تازه ای که هاشمی ایفاگر نقششان بود دیگر ویژگی بازیگری اوست که به واقع خصیصه منحصر به فردی است. کم نیستند بازیگران هم نسل و حتی جوانتر از او که هنوز که هنوز است با یک نقش کلیشه شدند و نزد مردم با آن شناخته می شوند اما هاشمی از «الو الو من جوجوام» تا «زرد قناری» و «همسر» و همچنین از «هیچ» و «روزگار قریب» تا «خانه پدری» و «اشکها و لبخندها» همیشه چهره متفاوت و جدیدی از خود در بازیگری نشان داد تا هیچگاه مخاطب با یک نقش خاص با ویژگی های خاص هاشمی را نشناسد و مهدی هاشمی استاد درآوردن نقش های متفاوت و سخت در سینمای ایران لقب گیرد.
پنجم، امکان ندارد از مهدی هاشمی و هنرمندی هایش گفت و از گلاب آدینه همسر بازیگر وی و تاثیر مثبت این زوج هنری قدیمی و با سابقه سینما و تئاتر ایران بر عملکرد یکدیگر سخنی به میان نیاورد.
چنانچه هر دو کار خود را در سال ۶۰ از تلویزیون و با سریال پرمخاطب آن روزها یعنی «سلطان و شبان» شروع کردند و در سال جاری همچنان مهدی هاشمی با «سیانور» و گلاب آدینه با «آبجی» ساخته مرجان اشرفی زاده (در نوبت اکران) از موفق ترین و بادوام ترین زوج های هنری سینمای ایران هستند.
نتیجه این زندگی عاشقانه و هنرمندانه علاوه بر محبوبیت و بالارفتن سطح کیفی فیلم های سینمایی ایرانی به واسطه حضور این دو بازیگر ارزشمند، معرفی چهره جدیدی به نسل جدید بازیگری سینمای ایران یعنی نورا هاشمی فرزند مهدی هاشمی و گلاب آدینه است.
۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]