واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دو زن در دو طرف معامله وجود دارد؛ یکی مادر اصلی و دیگری مادر رضاعی. اولی دهنده تخمک است و دومی قرار است ۹ ماه یک جنین را با خود حمل کند و به اصطلاح رحم خود را به یک زوج اجاره بدهد و هزینه چند ده میلیونی بگیرد.
«مرداد» در ادامه نوشت: اگرچه پای این معامله حدود ۱۰ سال است به ایران باز شده اما هنوز هم معامله خاص و به شدت سختی محسوب میشود. مشکل اصلی هم اعتماد بین دو طرف است و دو مادر خیلی سخت یکدیگر را باور می کنند. مادر اصلی نگران است مادر رضاعی در این ۹ ماه مراقب جنین نباشد و مادر رضاعی نگران بیماریهای احتمالی موجود در اسپرم و تخمک ترکیبی این زوج. با این حال، سالانه فقط در پایتخت ۲ هزار نوزاد با این روش به دنیا میآیند.
درآمد نان و آبدار از یک قانون تصویبشده
سال ۸۳ بود که قانون رحمهای اجارهای تصویب شد و ایران هم در لیست کشورهایی قرار گرفت که میتواند از این طریق افرادی را که دچار مشکلات مختلف ناباروی هستند صاحب فرزند کند. این قانون مانند قوانین دیگر مزایا و معایبی هم داشت، مثلا یکی از مزیتهای آن، پایین آمدن آمار طلاقهای ناشی از ناباروری بود و یکی از معایب آن مخالفتهای همیشگی اطرافیان فرد اجارهدهنده. این اتفاق در سالهای اولی که این قانون به تصویب رسید زیاد مورد توجه قرار نگرفت ولی چند سالی است که پای برخی دلالان به این موضوع باز شده است که این موضوع را هم به حاشیه برده و به عنوان یک شغل نان و آبدار برای کسانی که واسطهگر بین زوج و گیرنده رحم هستند محسوب میشود؛ حاشیههایی که در عجیبترین آن می توان به استفاده از رحم زنان خیابانی اشاره کرد، بدون اینکه آن زوج بدانند گانت (ترکیب اسپرم و تخمک) را درون رحم یک زن با این شرایط قرار میدهند.
آگهی اجاره رحم زنان همسردار در کانالهای تلگرامی
زمانی که این قانون به تصویب رسید قرار بود زنانی که مطلقه هستند یا همسر خود را از دست دادهاند این کار را انجام بدهند و به عنوان حامل، ۹ ماه فرزند را حمل کنند اما امروزه در بسیاری از کانالهای تلگرامی با آگهیهایی از سوی زنان همسردار مواجه هستیم که برای گذران زندگی حاضر به اجاره رحم خود هستند.
اجارهدادن رحم برای زندگی بهتر
برای نوشتن این گزارش با یکی از کسانی که تمایل به اجارهدادن رحم خود داشت و شمارهاش در فضای مجازی بود تماس گرفتیم و برای دیدن او به دفترش در الهیه رفتیم. برای این کار گفته میشد داشتن قد، وزن و چهره خوب از آیتمهایی است که هزینه اجاره رحم به نسبت آن بالا میرود. برای دیدن او به یک دفتر مهندسی در الهیه دعوت شدیم. «نازنین» ۲۸ ساله است و یک دختر ۹ ساله دارد؛ زنی با قد حدود ۱۷۳ سانتیمتر و وزن ۶۰ کیلوگرم. چهرهاش کمتر از ۲۸ سال نشان میدهد و خودش علت این موضوع را ورزشکار بودن خود عنوان میکند زیرا نازنین، دان دو تکواندو دارد. مهندس ناظر بودن شرکتی که شواهد نشان میداد، نباید آنقدر مشکلات مادیاش جدی باشد که با وجود داشتن همسر حاضر به این کار باشد ولی خودش علت این کار را بازپرداخت یک وام ۲۰۰ میلیون تومانی عنوان میکند.
او در توضیح این ماجرا میگوید: همسرم ورشکسته شد و مشکلات مادی زیادی برایمان پیش آمد و بدهکاریهای زیادی داریم. همسرم ابتدا با این کار مخالف بود ولی با این شرط که هیچکس متوجه نشود قبول کرد.
او ادامه میدهد: همه خانوادهام خارج از کشور هستند و با خانواده همسرم هم ارتباط زیادی ندارم و اگر تا عید زایمان کنم مشکلی نیست.
نازنین درباره دوران بارداریاش نیز میگوید: در تمام دوران بارداری قبلی خود یک بار بیشتر به پزشک مراجعه نکردم. خداراشکر بارداری سختی ندارم و دخترم هم دختر باهوش و سالمی است.
همه هزینههای مادر حامل با من و همسرم بود
در روند اجاره رحم تا زایمان گفته میشود حدود ۴۰ تا ۶۰ میلیون هزینه اصلی و جانبی وجود دارد. تمام هزینههای درمانی حامل، با زوج است و هزینههای خورد و خوراک هم یا به صورت نقدی یا مواد غذایی باید به حامل داده شود.
«عاطفه» که تخمکهای ضعیفی داشته و از این طریق حالا دارای یک پسر ۸ ساله است، میگوید: من و همسرم تمام انستیتوهای معروف نازایی را رفتیم ولی همه پزشکان معتقد بودند باید از رحم اجارهای بهره ببریم. در نهایت هشت سال پیش ۱۰ میلیون تومان به یک زن ۴۱ ساله بیوه دادیم و گانت را در رحم او گذاشتیم.
او ادامه میدهد: تمام هزینههای درمانی این زن با ما بود و ماهی ۳۰۰ هزار تومان هم به او میدادیم. در تمام این مدت یک بار او را دیدم و بیشتر همسرم با او در ارتباط بود.
عاطفه همچنین میگوید: روز زایمان برای گرفتن فرزندم به آنجا رفتم و فرزندم را گرفتم. از آن روز به بعد نیز هرگز همدیگر را ندیدهایم.
دکتر آزیتا ایزدی - متخصص ناباروری - در اینباره میگوید: بارها به افراد توصیه کردهایم حتما باید مادر حامل را از طریق پزشک پیدا کنند و به کسی اعتماد نکنند؛ با این حال بسیاری از زوجهای نیازمند به رحم اجارهای برای این کار سراغ دلالها میروند.
این متخصص همچنین میگوید: زنان معتاد یا خیابانی با انجام برخی روشها ممکن است برخی از مشکلات خود را در آزمایش پنهان کنند و بعد از اینکه حامل شدند، تاثیرات منفی روی فرزند بگذارند. بنابراین زوجها در هر شرایطی باید از پزشک خود بخواهند زنی را که تجربه به دنیاآوردن فرزند سالم را داشته است به آنها معرفی کند.
نماینده مجلس: این قانون هیچ مشکلی ندارد
بشیر خالقی - نماینده مردم اردبیل - و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره حواشی این قانون اظهار میکند: این قانون هم مانند تمام قوانین دیگر اگر در چارچوب آن عمل نشود باعث مشکلاتی خواهد شد.
او ادامه میدهد: این قانون نیاز به تصحیح ندارد و کاملا بررسی شده و برای زنانی که رحم ندارند، دارای بیماریهای غیرقابل درمان رحم هستند، رحم کوچک دارند یا دچار سقطهای مکرر میشوند، تصویب شده و در روند آن باید از رحم زنانی که مطلقه یا بیوه هستند و قبلا یک فرزند به دنیا آوردهاند استفاده شود.
این نماینده مجلس درباره بیماریهایی که بر اثر حاملشدن زنان خیابانی برای بچه ایجاد میشود، تصریح میکند: اگر کسانی بدون داشتن چنین شرایطی میآیند و این کار را انجام میدهند، مثل کسان دیگری که تخلف میکنند و قانون را رعایت نمیکنند دچار مشکل خواهند شد.
به هر حال امروز این قانون راهی برای درآمدزایی برخی دلالان شده و بدون آنکه توجهی به نرخهای مربوط به این کار کنند برای خود قیمت میدهند. هر چقدر قد و وزن و قیافه مادر حامل بهتر، قیمت بالاتر و در غیر این صورت قیمتها به ده میلیون تومان هم میرسد. به گفته یکی از دلالهای رحم اجارهای، معمولا رحم سالم را با پیشقسط ۲۰ میلیون و پرداخت ماهی ۵۰۰ هزار تومان اجاره میکنند.
۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]