واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: جشنواره موسیقی کلاسیک؛ جشنوارهای ورای سلایق شخصی/ بخش رقابتی نداریم
نشست خبری نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی با حضور امیر مردانه دبیر اجرایی جشنواره، در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی با حضور امیر مردانه دبیر اجرایی جشنواره، امیر شریفی و وصال عربزاده از اعضای شورای هنری و هیئت موسس و عطا نویدی مسئول روابط عمومی جشنواره در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست شریفی در رابطه با نحوه شکل گیری جشنواره گفت: تقریبا اردیبهشت ماه سال جاری بود که به همراه وصال عربزاده طرحی را به فرزاد طالبی مدیر کل دفتر موسیقی ارشاد مبنی بر اینکه ظرفیتهای گسترده موسیقی ایرانی امکان این را دارد که یک جشنواره مستقل و تخصصی در این رابطه برگزار شود، تقدیم کردیم. در سالهای گذشته شاهد بودیم که در جشنواره فجر پیشکسوتان و اساتید گرامی ما حضور چشمگیر و پررنگی داشتند و در سالهای اخیر برای جوانان و دانشجویان جشنوارهای به نام «موسیقی جوان» توسط تیم مجرب و نخبهای برگزار میشد. اما نسل میانهای در این میان بودند که بیشترین بار اجرایی و آموزشی و شاید بیشترین جریانسازیهای ممکن در دوره جاری توسط این نسل انجام میگیرد. یعنی کسانی که در حدود سنی 40 سال هستند. یکی از انگیزههای اصلی ما در خصوص این جشنواره پرداختن به این نسل و استفاده از ایدهها و نظرات این دوستان و به وجود آوردن فضایی برای اجرای موسیقیهای برآمده از ذهن نسل میانه بوده است. پس از ارائه طرح، خوشبختانه با استقبال گرم دفتر موسیقی روبرو شدیم.
در ادامه ما باید یک موسسهای معرفی میکردیم که بتواند بار حقوقی جشنواره را بر عهده بگیرد و به همین جهت موسسه «ساز و آواز» با توجه به سابقه روشن و سلامت آن در حوزه نشر موسیقی کلاسیک ایرانی برای این امر انتخاب شد. مردانه هم به عنوان مدیر این مجموعه به جمع دو نفره ما اضافه شد و ما به عنوان هیئت موسس تقریبا از خرداد سال جاری امور اجرایی را شروع کردیم و تا امروز با پیگیری و پشتکار زیاد سعی کردیم، جریان مثبت و سازندهای در این جشنواره طراحی شود.
در ادامه این نشست مردانه با تاکید بر اینکه این جشنواره بخش رقابتی ندارد، گفت: از ابتدای روند شکلگیری جشنواره اینکه چه ظرفیتهایی میتواند در جشنواره ایجاد شود تا به کیفیت آن و به هویت بیشتر موسیقی ایرانی کمک کند، مورد توجه قرار داشت. در روزهایی که مشغول به تصویب اساسنامه و طرح تفضیلی جشنواره در دفتر موسیقی بودیم، جلساتی داشتیم که در آن بحث پژوهشی و رقابتی هم مطرح شد. در واقع برگزاری بخش رقابتی در عین اینکه خیلی جذاب است بسیار سخت و دشوار است. در نهایت با توجه به محدودیت شدید زمانی که داشتیم و عدم وجود امکان برگزاری بخش رقابتی تصمیم بر این شد که بخش رقابتی حذف شود.
سپس عربزاده عضو شورای هنری جشنواره با تاکید بر اینکه هنری بودن و جذابیت خاصیت اصلی آثار این جشنواره است، گفت: این جشنواره در واقع در بر گیرنده ژانری از موسیقی ایرانی است که هنری و جدی تلقی میشود و میتواند متشکل از موسیقی دستگاهی یا مربوط به دورههای گذشته باشد اما در مجموع خاصیت هنری بودن آن خیلی چشمگیرتر است. لذا ما در انتخاب نوازندگان، گروهها وخوانندگان این مورد را به دقت لحاظ کردیم. ما شورای هنری را تشکیل دادیم که در این شورا، از دوستان با سابقه، صاحب روش و صاحب سبک دعوت کردیم. قرار شد از هر سازی در موسیقی ایرانی یک نماینده باشد. لذا تمامی نظرات و انتخابها به طور شورایی بوده و نظر شخصی نیست. بنابراین میتوان ادعا کرد که این جشنواره ورای سلایق و نقطه نظرات شخصی است و یکی از نقاط مثبت جشنواره این است که از تمامی سلایق فعالی که در موسیقی ایرانی به طور جدی کار میکنند دعوت شده؛ چون معتقد به تکثر آراء و احترام به تمام سلایق موسیقی ایرانی بودیم.
انتهای پیام /
۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]