تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833217461




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتي لپ‌‌تاپ‌، بچه‌ها را از ما مي‌دزدد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وقتي لپ‌‌تاپ‌، بچه‌ها را از ما مي‌دزدد
پژوهش‌ها و مطالعاتي در زمينه بازي‌هاي رايانه‌اي انجام شده است كه در اين مطالعات به جنبه‌هاي روانشناختي و اجتماعي و...
نویسنده : فرزانه نوريان* 
پژوهش‌ها و مطالعاتي در زمينه بازي‌هاي رايانه‌اي انجام شده است كه در اين مطالعات به جنبه‌هاي روانشناختي و اجتماعي و همچنين عوامل تسهيل‌كننده و بازدارنده بازي‌ها پرداخته‌اند. اما نكته و پرسش حائز اهميت اين است كه بازي‌هاي رايانه‌اي چه تأثيراتي بر كودكان و نوجوانان دارند؟ هر چند كه اكنون بايد گفت بررسي آن را روي بزرگسالان و تأثيراتش را هم بايد مد نظر قرار داد. به همين دليل نمونه‌هايي از تحقيقات و مطالعاتي كه در اين زمينه فراهم شده است را يادآور مي‌شويم تا به اهميت آن بيشتر پي ببريم.
          

در بين كودكان و نوجوانان تحقيقات حاكي از اين است كه بازي‌هاي رايانه‌اي تا حدودي باعث افت عملكرد تحصيلي آنان مي‌شود، زيرا افراد وقت خود را بيشتر به بازي اختصاص داده و كارهاي اصلي و تحصيلي خود را درست انجام نمي‌دهند. همچنين در تحقيقات ديگري رابطه بين بازي‌هاي رايانه‌اي و خشونت به اثبات رسيده و دليل آن هم اين است كه چون كودك و نوجوان با تمركز بالايي بازي را دنبال مي‌كند، تأثير مستقيمي روي وي گذاشته و مي‌تواند اين خشونت را انتقال دهد. 


خيلي از والدين به خاطر پرمشغله بودنشان، فرزندان را به سمت اين بازي‌ها سوق مي‌دهند. البته كسي با ماهيت بازي مشكل ندارد و نكته مهم اين است كه چه بازي با چه زماني را فرزندان ما به آن اختصاص مي‌دهند و در خلال اين بازي چه فرهنگي را دريافت مي‌كنند.  بازي رايانه‌اي به دليل جذابيتي كه براي افراد دارد، مي‌تواند بسيار سريع‌تر از چيزهاي ديگر روي آنها تأثير بگذارد. گاهي خيلي از والدين نظرشان اين است كه بازي رايانه‌اي باعث مي‌شود فرزند ما خلاق‌تر شود هرچند ما صد‌در‌صد منكر اين مسئله نمي‌شويم اما مطالعاتي كه در اين زمينه انجام شده ثابت كرده است كه تفكر خلاق در كودكاني كه بازي سنتي انجام مي‌دهند با كودكاني كه بازي رايانه‌اي مي‌كنند تفاوت خاصي وجود ندارد پس نمي‌توان گفت بازي‌هاي رايانه‌اي باعث خلاقيت بچه‌ها مي‌شود.


شايد در عصر كنوني ما نمي‌توانيم فرزندانمان را از اين بازي‌ها منع كنيم اما مهم مديريت درست آن است و اينكه ما خودمان براي فرزندان و خانواده‌مان وقت بگذاريم. براي شاد بودن و فعال بودن برنامه‌ريزي كنيم نه اينكه كودكمان و خودمان را به اين بازي‌ها سرگرم كنيم.


يكي از راهكارهايي كه شما مي‌توانید با كمك آن هم تأثيرات بازي‌هاي رايانه‌اي را شاهد باشيد و هم زمان و نوع بازي فرزندتان را مديريت كنيد، اين است كه در صورت اصرار فرزندتان به اين بازي‌ها با او همگام شويد. البته زماني را قرار دهيد كه با او اين بازي را انجام مي‌دهيد و بعد از آن به بازي‌هاي پرهيجان ديگر حتي به صورت خانوادگي روي آوريد. اين خود باعث مي‌شود كه ناخودآگاه كودك شما در ذهن خود مقايسه انجام دهد و چون نشاط و تحرك در بازي‌هاي سنتي بيشتر است او گرايش بيشتري پيدا مي‌كند. البته به شرط آنكه شما جزو والديني نباشيد كه هيچ وقت براي فرزندتان وقت نداريد! بازي‌هاي سنتي به رشد شخصيتي كودكان بيشتر كمك مي‌كند زيرا كودك در اين بازي‌ها نقش‌هاي آينده خود را تمرين مي‌كند و روابط اجتماعي را فرا گرفته و مهارت‌هاي بيشتري كسب مي‌كند.  البته برخي والدين هستند كه به شدت مخالف بازي‌هاي رايانه‌اي فرزندانشان هستند. بايد بگوييم با گذاشتن قوانين سخت يا محروم كردن فرزندتان از اين بازي‌ها شما راه درستي را دنبال نمي‌كنيد بلكه بايد به جاي امر و نهي‌هايي كه حاصلي در پي ندارد با فرزندتان همگام شويد و برايش وقت بگذاريد. حتي كنارش به بازي بنشينيد و زماني را كه او به اين نوع بازي‌ها اختصاص مي‌دهد، مديريت كنيد، چراكه اعتياد به اين بازي‌هاي رايانه‌اي تأثيرات سوئي بر فرزند شما مي‌گذارد.  در سال‌هاي اخير شاهد رشد اين بازي‌ها در بين بزرگسالان نيز بوده‌ايم.



هر چند كلاً نمي‌توان اين بازي‌ها را منع كرد اما نكته حائز اهميت مدت زماني است كه ما به آن اختصاص مي‌دهيم. آيا ما به نوعي وابسته اين بازي‌ها مي‌شويم؟ آيا ما اعتياد به اين بازي‌ها داريم؟  بهتر است كمي بيشتر خودمان را بررسي كنيم و زنگ خطر بازي‌هاي رايانه‌اي را جدي بگيريم. اگر فرزندتان بسيار با اين بازي‌ها سرگرم است، از اينكه آرام در گوشه‌اي نشسته و كاري به شما ندارد خيالتان راحت نباشد چراكه آن لپ‌تاپ كوچك، فرزندتان را از شما دزديده است. بايد راه چاره‌اي براي اين مسئله پيدا كنيم كه چرا فرزندمان خود را با اين بازي‌ها سرگرم و منزوي مي‌كند. يا حتي اگر خودمان يا همسرمان به اين بازي‌ها روي آورده‌ايم اين نكته را نيز در ذهن خود داشته باشيم زماني را كه ما به اين بازي‌ها اختصاص مي‌دهيم جدا از اثراتي كه روي ما دارد، زماني است كه مي‌توانيم به شيوه‌اي مثبت‌تر به خانواده‌مان اختصاص دهيم و با جايگزيني بازي‌هاي سنتي‌تر نشاط بيشتري را متوجه خود و خانواده‌مان كنيم.


*روانشناس باليني

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن