واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وسایلی که نباید در خودرو رها شوند
همه ما وسایل زیادی را هر روزه در خودرو با خود حمل میکنیم و بعضی از این وسایل را در داشبورد یا صندوق عقب برای مدت طولانی رها میکنیم، بدون این که استفاده ای داشته باشند.
به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان همه ما وسایل زیادی را هر روزه در خودرو با خود حمل میکنیم و بعضی از این وسایل را در داشبورد یا صندوق عقب برای مدت طولانی رها میکنیم، بدون این که استفاده ای داشته باشند. وزن این وسایل در خودروی بعضی راننده ها تا 50 کیلو هم میرسند. این کار باعث افزایش مصرف سوخت و استهلاک خودرو میشود، اما از آن بدتر، بعضی وسایل است که حتی ساعتی رها کردن آنها در داخل خودرو هم زیانبار است. این وضعیت در تابستان گرم کشور ما میتواند هم به خودرو و هم به آن وسایل آسیب برساند. با برخی از این وسایل آشنا شوید:
عینک آفتابی
موادی که در ساخت شیشه عینک آفتابی به کار میروند؛ از جمله برخی روکش ها به شدت در برابر گرما آسیب پذیرند. گزارش ها حاکی است، برخی از رانندگانی که عینک آفتابی خود را در یک روز گرم آفتابی روی داشبورد جا گذاشتهاند، در بازگشت متوجه آسیب شدید در لایه رویی و محافظ عینک آفتابی خود شدهاند. حتی اگر چنین حادثه جبران ناپذیری رخ ندهد، در اثر گرما، کارایی لایههای محافظ عینک گران قیمت شما در مقابل نور ماورای بنفش کاهش خواهد یافت .
دارو
اگر عادت به نگه داری قرص و دارو در داشبورد ماشین دارید، این عادت را حتما ترک کنید. قرصها و داروها وقتی یک روز در دمای داخل اتاق خودرو زیر آفتاب که تا 70 درجه و بالاتر هم میرسد، قرار میگیرند، کاملا غیر قابل استفاده میشوند و مصرف آنها نه تنها شفابخش نیست بلکه ممکن است موجب بروز اثرات سوء در بدن شما شود.
کیف دستی
حتی اگر سارقان با دیدن کیف دستی شما داخل ماشین وسوسه نشوند، گرمای شدید باعث آسیب دیدن کیف چرمی یا چرم سنتتیک خواهد شد. وسایل داخل کیفها از جمله لوازم آرایش خانمها، موبایل و غیره نیز از آسیب بیبهره نیستند. گاهی جوهر خودکارها و خودنویسها داخل کیفها روان میشوند و صحنههای دل خراشی پدید میآورند.
بطری آب
مصرف بطری آبی که ساعتها در گرمای داخل ماشین رها شده به دلیل تجزیه و نفوذ مواد سازنده پلاستیکی آن به داخل آب، به شدت خطرناک است. آزمایشهای زیستی و شیمیایی نشان میدهند ترکیبات ناشی از آزادشدن این مواد به داخل آب بطریها پس از گرمادیدن، مسبب سرطان و بیماریهای قلبی هستند. پس بطری آب را همراه خود ببرید و در ماشین جا نگذارید.
وسایل پلاستیکی و فلزی
در گرمای شدید داخل اتاق خودرو، وسایل پلاستیکی نازک تغییر شکل میدهند و اشیای فلزی به شدت داغ میشوند. تجربه سوزش ناشی از دست زدن به یک وسیله فلزی داغ جامانده در خودرو زیر آفتاب سوزان، اصلا خوشایند نیست.
وسایل الکترونیکی
موبایل و سایر وسایل الکترونیکی مانند لپ تاپ و تبلت در گرمای داخل اتاق ماشین دچار آسیب میشوند. دیده شده باتری برخی موبایلها که روی داشبورد ماشین جا ماندهاند در برابر گرمای آفتاب واکنش نشان داده و منفجر شده اند. حتی اگر این اتفاق نیفتد، حرارت باعث کاهش کارایی باتری وسایل الکترونیکی و سایر اجزای داخل آنها میشود. ضمن این که سارقان هم برای برداشتن آنها وسوسه میشوند. پس این گونه وسایل را به خصوص اگر اطلاعات ذیقیمتی هم داخل آنها دارید با خود همراه ببرید و در ماشین جا نگذارید.
مواد اشتعال زا
این روزها بسیاری از خانوادهها مواد اشتعال زا را داخل ماشین نگه میدارند تا هر جا ممکن شد، بساط چای، منقل و کباب را به راه بیندازند، اما یادتان باشد گرمای هوا میتواند این مواد را شعله ور سازد و خودروی نازنینتان را جلوی چشمتان به خاکستر تبدیل کند. بهتر است بیخیال این مواد بشوید و آنها را در خودرو در زیر نور آفتاب نگه ندارید.
۱۱ آذر ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]