محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827829662
چرا عملکرد بانک ها در خلق پول ضعیف است؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری مهر: افزایش سهم پایه پولی در رشد نقدینگی و کاهش سهم ضریب فزاینده آن، به معنای پررنگ شدن نقش بانک مرکزی در بالا رفتن این شاخص و کاهش توان بانکها در خلق پول از طریق سپردهپذیری و تامین اعتبار است.
نقدینگی همواره از جمله عواملی بوده که اقتصاد ایران را تحتالشعاع خود قرار داده و به افزایش تورم هم دامن زده است؛ در این میان رشد افزایش نقدینگی و رسیدن آن به ۱۱۲۲ هزار میلیارد تومان طبق آخرین آمارهای بانک مرکزی، این نگرانی را به وجود آورده که ورود این نقدینگی به برخی بازارهای سوداگرانه از جمله ارز که این روزها تلاطم غیرمنتظرهای را تجربه میکند، زمینهساز بازگشت تورم بالا و بر هم زدن تعادل اقتصاد ایران شود.
تجزیه نرخ رشد ماهانه نقدینگی نشان میدهد در نیمه نخست سال ۱۳۹۵ نیز مشابه ماههای قبل، همچنان نرخ رشد نقدینگی عمدتاً ناشی از افزایش پایه پولی بوده است؛ به نحوی که در شهریور امسال، سهم پایه پولی در رشد نقدینگی معادل ۷۲.۷ واحد درصد بوده که نسبت به ماه قبل افزایش یافته است.
به عبارتی، نقش بانک مرکزی در افزایش نقدینگی پررنگتر شده است. همچنین سهم ضریب فزاینده در رشد نقدینگی شهریور ۱۳۹۵ معادل ۲۷.۳ واحد درصد بوده که نسبت به ماه قبل کاهش یافته است. به عبارتی، توان نسبی خلق پول بانکها با استفاده از سپردهپذیری و تامین اعتبار در این ماه کاهش یافته است.
پایه پولی در شهریور سال ۱۳۹۵ حدود ۲۰ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل و حدود ۸ درصد نسبت به اسفند ۱۳۹۴ رشد داشته است. در بین اجزای پایه پولی، اسکناس و مسکوک در دست اشخاص در شهریور ۱۳۹۵ با رشد ۷.۶ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل همراه بوده؛ اما نسبت به اسفند ۱۳۹۴ حدود ۱۱ درصد کاهش داشته است. در این میان، افزایش سپردههای قانونی بانکها نزد بانک مرکزی یکی از عوامل مهم در رشد پایه پولی است که در شهریور ۱۳۹۵ نسبت به ماه مشابه سال قبل حدود ۲۳ درصد افزایش یافته است.
به عبارت دیگر، رشد ۳.۲ درصدی پایه پولی شهریور ۱۳۹۵ نسبت به مردادماه نیز بیش از هر چیز ناشی از سپردههای قانونی بانکها نزد بانک مرکزی است که سهم ۱.۹ واحد درصدی در رشد را به عهده داشته است؛ در عین حال ذخایر اضافی یا همان احتیاطی بانکها نزد بانک مرکزی که میتواند گویای عدم اطمینان بانکها نسبت به ورود و خروج وجوه از بانک باشد، بر همین اساس است که در شهریور ماه ۱۳۹۵ نسبت به ماه مشابه سال ۱۳۹۴، حدود ۲۸ درصد رشد را شاهد هستیم.
در این میان، طی شش ماهه نخست سال امسال، این ذخایر در فروردین و اردیبهشت، بیشترین مقدار را داشتهاند. آنگونه که آمارها میگویند پایه پولی در پایان شهریورماه سال جاری ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد کرده است که البته رشد ۷۸ درصدی خالص بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی، عامل مسلط در رشد پایه پولی شهریور امسال نسبت به اسفندماه سال گذشته بوده است. در این میان نباید از یاد برد که کوچکتر از یک بودن ضریب فزاینده پولی؛ تائیدی بر عملکرد ضعیف بانکها در خلق پول است؛ ضمن اینکه افزایش سهم پایه پولی در رشد نقدینگی شهریور ۱۳۹۵ و کاهش سهم ضریب فزاینده نقدینگی در رشد نقدینگی نسبت به مرداد ماه؛ به معنای پررنگ شدن نقش بانک مرکزی در رشد نقدینگی و کاهش توان بانکها در خلق پول از طریق سپردهپذیری و تامین اعتبار است.
بر اساس پژوهشهای اقتصادی، نظام پولی از اسفند سال ۱۳۹۳ تا پایان شهریور ۱۳۹۵ به صورت مستمر انبساط پولی ایجاد کرده است؛ به نحوی که رشد مثبت نقدینگی در تمامی ماهها را شاهد بودیم؛ از سوی دیگر، در نیمه نخست سال ۱۳۹۵، حجم نقدینگی به طور متوسط ماهانه ۱.۹ درصد رشد کرده؛ در حالیکه نقدینگی در نیمه نخست سال ۱۳۹۴ به طور متوسط ماهانه ۲.۰۴ درصد افزایش یافته؛ به طوری که کاهش سرعت افزایش ماهانه نقدینگی در نیمه نخست سال جاری در مقایسه با نیمه نخست سال گذشته به صراحت به چشم میخورد.
در این میان سهم سپردههای غیردیداری و شبهپول از نقدینگی در شهریور ۱۳۹۵ به ترتیب معادل ۸۶.۸ درصد و ۱۳.۲ درصد بوده که در مقایسه با شهریور ۱۳۹۴ تفاوت چندانی نکرده است. در عین حال، در نیمه نخست سال ۱۳۹۴، حجم پول به طور متوسط ماهانه حدود ۰.۷ درصد و در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۵، به طور متوسط ماهانه حدود ۳ درصد افزایش یافته است.
بر این اساس، متوسط سرعت رشد ماهانه سپردههای غیردیداری در نیمه نخست سال ۱۳۹۵ نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است؛ به نحوی که حجم سپردههای غیردیداری در نیمه نخست سال جاری، به طور متوسط ماهانه حدود ۱.۷ درصد رشد کرده؛ در حالی که در مدت مشابه سال قبل به طور متوسط رشد ماهانهای حدود ۳.۲ درصد داشته است.
همچنین بر خلاف نیمه نخست سال ۱۳۹۴، در سال جاری حجم پول با شیب بیشتری نسبت به شبهپول در حال افزایش است؛ با توجه به مطالب فوق، تمایل افراد برای نگهداری وجوه با نقدشوندگی بالا نسبت به نیمه نخست سال ۱۳۹۴ افزایش یافته است که میتواند ناشی از تعدیل نرخ سود علیالحساب سپردههای بانکی در نیمه نخست سال جاری باشد.
شاخص سیالیت نقدینگی که همان نسبت پول به شبهپول است؛ چند سال متوالی به دلیل نرخ سود حقیقی بالای بانکها رشد منفی را تجربه کرده بود، از فروردین ۱۳۹۵ شروع به افزایش کرد؛ آنگونه که گزارش مرکز بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران نشان میدهد با توجه به رشد ۲۹.۲ درصدی پول در شهریور ۱۳۹۵ در مقایسه با شهریور ۱۳۹۴ که بالاتر از رشد ۲۵.۴ درصدی شبهپول در همین بازه زمانی بوده است، روند رشد مثبت شاخص سیالیت نقدینگی در شهریورماه امسال مجدد نزولی و معکوس شده است.
در این میان، ضریب فزاینده نقدینگی که در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۵ همواره روند صعودی را دنبال کرده بود، در شهریور ماه حدود ۱.۱ درصد نسبت به مرداد ۱۳۹۵ کاهش یافت و به رقمی حدود ۶.۷۸ رسید. همچنین پایه پولی که به نوعی توان خلق پول بانک مرکزی را نشان میدهد و میتواند اثرات تورمی داشته باشد، در ماههای ابتدایی سال رشد ماهانه ملایمی را تجربه کرد و درخردادماه نسبت به اردیبهشت ۰.۲ درصد کاهش یافت، اما در شهریور ماه با رشد ۳.۲ درصدی همراه بوده است. چنین رشدی به جز در اسفند ۱۳۹۴ نسبت به بهمن این سال، طی هجده ماه اخیر بیسابقه بوده است.
همچنین رشد تقریباً ۷۸ درصدی خالص بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی، عامل مسلط در رشد پایه پولی شهریور امسال نسبت به اسفند پارسال است که بر این اساس، سهم ۹.۳ واحد درصدی در رشد ۸ درصدی پایه پولی را رقم زده است. در این میان، رشد تقریباً ۱۳ درصدی بدهی بانکها به بانک مرکزی در شهریور، عامل اثرگذار دیگری در رشد پایه پولی است؛ به نحوی که سهم ۷ واحد درصدی در رشد ۸ درصدی پایه پولی نسبت به اسفند سال گذشته را رقم زده است.
در این میان کاهش تقریباً ۴ درصدی خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی، مهمترین عامل بازدارنده رشد پایه پولی در پایان شهریور نسبت به اسفند است که سهم منفی ۵ واحد درصدی در کاهش رشد پایه پولی داشته است. در این میان، بدهی دولت همچنان بخش عمده بدهیهای بخش دولتی به بانکها و موسسات اعتباری غیردولتی است؛ ضمن اینکه رشد ۲۸ درصدی بدهی دولت به بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی در شهریور امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل و ۱۴.۵ واحد درصدی افزایش بدهی دولت در رشد ۱۵.۴ درصدی بدهی بخش دولتی به بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی را نشان میدهد.
بر اساس این پژوهش، ضریب فزاینده نقدینگی که نسبت نقدینگی شامل حجم پول و شبهپول را به پایه پولی نشان میدهد، از فروردین تا مرداد ۱۳۹۵ روند افزایشی داشته و در شهریور با اندکی کاهش نسبت به مرداد همراه میشود؛ طی شش ماهه نخست سال جاری، ضریب فزاینده پولی که نسبت حجم پول به پایه پولی را نشان میدهد در مرداد بیشترین مقدار را به خود اختصاص داده و تا حدی به یک نزدیک شده، اما مجدد در شهریور کاهش یافته است؛ البته به نظر برخی کارشناسان کوچکتر بودن این نسبت از عدد یک میتواند گویای عملکرد ضعیف بانکها در خلق پول باشد.
۱۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]
صفحات پیشنهادی
عملکرد ضعیف بانکها در خلق پول/کاهش خالص دارایی خارجی بانک مرکزی
هزارتوی نقدینگی در بازار ایران عملکرد ضعیف بانکها در خلق پول کاهش خالص دارایی خارجی بانک مرکزی شناسهٔ خبر 3837115 - چهارشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۶ ۳۶ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس jwplayer display inline-block; افزایش سهم پایه پولی در رشد نقدینگی و کاهش سهم ضریب فزاینده آن بهرئیس پژوهشکده پولی و بانکی به فارس خبر داد اختلافنظر با سازمان حسابرسی بر سر فرمت جدید صورت مالی بانکها/ وق
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی به فارس خبر داداختلافنظر با سازمان حسابرسی بر سر فرمت جدید صورت مالی بانکها وقفه در برگزاری مجمع بانکهای دولتی رئیس پژوهشکده پولی و بانکی از اختلاف نظر بانک مرکزی و سازمان حسابرسی بر سر فرمت جدید صورت مالی بانکها خبر داد و گفت سازمان حسابرسی بایدچرا بانک مرکزی نمی خواهد به نظارت شورای فقهی تن دهد؟
چرا بانک مرکزی نمی خواهد به نظارت شورای فقهی تن دهد تاریخ انتشار سه شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۷ ۳۴ باوجود شورای فقهی هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد غیر از این که مدیری در نظام بانکی خلاف شرع عمل نماید که در این صورت تداخل ایجاد خواهد شد وگرنه شورای فقهی در مباحث مدیریتی و تصمیم گیری دخبانک مرکزی جابه جایی های احتمالی نقدینگی را رصد کند/ افزایش نقدینگی در کشور به معنای چاپ پول نیست | پایگاه خبر
تراز بغزیان در پاسخ به این سوال که چرا این حجم از نقدینگی خودش را در اقتصاد نشان نمی دهد تصریح کرد این پول به صورت نقد در اختیار مردم قرار ندارد بلکه در حساب هایی است که وقتی همه منابع موجود در این حساب ها با هم جمع می شوند مجموع نقدینگی موجود را تشکیل می دهد به گزارش تراز آلبانک ها و موسسات پولی ملزم به اخذ مجوز شدند
خبرگزاری میزان محمدرضا نجفی عضو کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به نظام ناکارآمد اقتصادی و بانکی کشور گفت روز گذشته در دونوبت صبح و عصر در کمیسیون تلفیق جلسه برگزار ودر خصوص موضوعات مهم پولی و بانکی از جمله تخلفات بانکی ونظارت بانک مرکزی بر رفتار بانکها و موسسات مالی بحث و گفچرا نظام بانکی کشور شائبه ربوی دارد؟ | پایگاه خبری تراز
تراز با گذشته ۳۲ سال از زمان اجرای قانون عملیات بانکی بدون ربا نظام بانکی همچنان در اعطای سپرده گذاری و پرداخت تسهیلات در اجرا با مشکلاتی روبرو است و شائبه ربوی بودن به معاملات بانکی وارد میشود اما آیا این شائبهها درست است یا نه به گزارش تراز پس از پیروزی انقلاب اسلامی بارئیسپژوهشکده پولی و بانکی از غرفه بازدید کرد
در حاشیه آخرین روز از نمایشگاه مطبوعات رئیسپژوهشکده پولی و بانکی از غرفه خبرگزاری مهر بازدید کرد شناسهٔ خبر 3821300 - جمعه ۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳ ۱۴ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس jwplayer display inline-block; علی دیواندری رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با حضور در بیست و دومین نمرئیس پژوهشکده پولی و بانکی از غرفه ایلنا بازدید کرد
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی از غرفه ایلنا بازدید کرد دیواندری مهمترین اقدام پژوهشکده پولی و بانکی در سال گذشته را انجام پژوهشهای کاربردی دانست علی دیواندری رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها با حضور در غرفه خبرگزاری ایلنابی پولی بانکها و 1122 تریلیون نقدینگی!
خبرگزاری ایسنا گر چه حجم نقدینگی در طول حدود سه سال گذشته تا بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته اما معضل تامین مالی در اقتصاد و تنگنای اعتباری بانکها همچنان پابرجاست موضوعی که گاها به یکدیگر ربط داده شده و مورد انتقاد قرار میگیرد تحمیل بیش از ۹۵ درصد از بار تامعملکرد ضعیف پرسپولیس نسبت به فصل گذشته
وبسایت نود دیدار دو تیم پیکان و پرسپولیس از هفته یازدهم لیگ برتر با نتیجه مساوی بدون گل خاتمه یافت این نتیجه سومین تساوی بدون گل پرسپولیس در فصل جدید لیگ برتر محسوب میشود شاگردان برانکو پیش از این در هفتههای پنجم و ششم در مصاف با تراکتورسازی و استقلال نیز به نتیجه مساوی بدون-
اقتصادی
پربازدیدترینها