تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بزرگ ترين مصيبت ها، نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816650555




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مهربانی رسول‌الله(ص)؛ ضرورت جهان امروز ما


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مهربانی رسول‌الله(ص)؛ ضرورت جهان امروز ما
حجت‌الاسلام پویا معتقد است که توجه به مهربانی رسول‌الله(ص) ضرورت جهان ماست که در جنگ و تفرقه فرو رفته است.
حجت‌الاسلام و المسلمین حسن‌ پویا، معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) نمایندگی قم، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) و در پاسخ به این پرسش که توجه به کدام جنبه از حیات پیامبر(ص) در جهان امروز ضروری است؟ گفت: ضمن عرض تسلیت به مناسبت رحلت پیامبر(ص)، پیامبران عموما برای دعوت مردم به توحید و یکتا‌پرستی آمده‌اند و همچنین تلاش کرده‌اند مردم را از غیرخدا و تفرقه‌ها، دوگانگی و چندگانگی جدا کنند. به صورت ویژه پیامبر اسلام(ص) که دین خود را با نام اسلام آغاز کرد. اسلام از سلم، صلح و آرامش می‌آید و انگیزه پیامبر(ص) علاوه بر دعوت همگانی مردم به خدا و معرفت‌الله، طبق راهی که همه پیامبران رفتند، دعوت مردم به آرامس، صلح و صفا بود و مهربانی و صلح بین مردم از نتایج توحید است. 

پویا ادامه داد: قرآن پیامبر(ص) را به رحمة‌للعالمین معرفی کرده است، یعنی پیامبر رحمتی است برای عالم هستی که این می‌تواند هم جنبه‌ املایی و هم جنبه انشائی داشته باشد. به این معنا که این تعبیر هم می‌تواند خبر دهد که این پیامبر رحمتی است برای مردم و هم می‌تواند بگوید که پیامبر تو باید این گونه باشی و رفتار، کردار و گفتارت باید بر اساس رحمت باشد، از این رو پیامبر(ص) می‌فرماید ما پیامبران نفرین‌کننده و لعنت‌کننده مبعوث نشده‌ایم.

معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) نمایندگی قم، تصریح کرد: این درحالی است که در جامعه آن روز و حتی امروز در جامعه بشری ملاحظه می‌کنیم که دوگانگی‌ها، اختلاف‌ها و زد و خورد و ستیزهایی وجود داشته و دارد. پیامبر برای اینکه مردم را با هم مهربان کند، اقدامات زیادی انجام داد. از جمله این اقدامات رفتار وی در قبال قبایل مدینه بود. این قبایل با هم اختلاف‌های بسیار قدمیی داشتند که مهم‌ترین آنها اختلاف بین دو قبیله اوس و خزرج بود که پیامبر ایشان را آشتی دادند تا در کنار هم زندگی کنند، علاوه بر آن سایر کسانی که به دین‌های دیگر متدین بودند، در کنار اسلام به آرامش به زندگی خود ادامه دادند.

وی در پاسخ به این پرسش که چه چیزی باعث می‌شود توجه به مهربانی پیامبر در جهان امروز مهم باشد، گفت: همان‌طور که عرض شد ادیان آسمانی اختلافی با هم در اهداف و غایات ندارند و تنها روش‌ها و منش‌ها متفاوت بوده است. امروز بسیاری از مردم در جهان دچار خشونت و تفرقه هستند. این در حالی است که ادیان اختلاف اساسی با هم ندارند. چه در تورات و چه در انجیل و قرآن، پیام ادیان یکی است. البته تورات و انجیل بدون تحریف مراد است. چنان چه قرآن اگر خود را نور، شفا و رحمت معرفی می‌کند، همین کلمات را برای تورات و انجیل هم به کار برده است و آن‌ها را شفا، نور و رحمت معرفی می‌کند و به قول امام خمینی(ره) اگر پیامبران در یک جا جمع شوند هیچ اختلافی با هم نخواهند داشت و این متدینان هستند که سر ستیز با یگدیگر دارند و این به ذات انسان و خودخواهی‌ها برمی‌گردد و حرصی که در ذات انسان هست و باید در مسیر درست به کاربرده شود اما متاسفانه به کار نمی‌برد.

پویا ادامه داد: وقتی ما به زندگی انبیا الهی نگاهی می‌کنیم، می‌بینیم که همه شان نسبت به امت‌ها بیش از اندازه مهربان بوده و محبت داشتند. اساسا پیامبران چیزی برای خود نمی‌خواستند و وقتی قرآن زندگی هر کدام از انبیا را که ذکر می‌کند، می‌بینیم که بر این تاکید می‌کند که به امت خود می‌گفتند، ما اجر و مزدی از شما نمی‌خواهیم. این اوج گذشت و مهربانی است مردم فکر نکنند که انبیا که آمده‌اند برای خودشان و آینده مادی خود تلاش می‌‎کنند و انبیا عموما مهربان‌ترین انسان‌ها به خلق خدا بودند و در غم مردم غمگین می‌شدند و از ناراحتی امت‌ها ناراحت شده و اگر مردم کفر می‌ورزیدند، ایشان نه تنها لعن و نفرین نمی‌کردند که دائما دعا می‌کردند که آن‌ها را نجات بدهد و به خصوص در زندگی پیامبر ما رفتارهای متعددی در این جهت می‌بینیم.

معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) نمایندگی قم، تصریح کرد: فتح مکه یک نمونه برجسته از رفتار مهربانانه پیامبر(ص) بود. در این هنگام پیامبر چند جا را تعیین کرده و می‌گویند کسانی که در این نقاط باشند که از جمله آن مکان‌ها خانه ابوسفیان بود، مورد بخشش قرار می‌گیرد که بسیاری مورد بخشش واقع شدند. در مورد ابولبابه که خیانتی کرد هم شاهد هستیم که خود را به ستونی در مسجد النبی بسته و طلب بخشش کرد که پیامبر می‌گوید اگر به نزد من می‌آمد همان لحظه او را می‌بخشیدم.

وی در پاسخ به این که ما چرا امروز نامهربانانه با هم رفتار می‌کنیم، گفت: به کوتاهی اشاره کردم، اختلاف سلیقه‌هایی که در بین خود مسملمانان وجود دارد و بعضا اختلاف برداشت‌ها یا منافعی که در بین مسلمانان وجود دارد یکی از علل این مسئله است. علت دوم سو استفاده کردن دولت‌های بزرگ و کسانی است نه اسلام را قبول دارند و نه مسلمانان را می‌خواهند. نکته دیگر کینه و عداوتی است که در برخی از مسلمانان به جهت تقسیمات جغرافیایی و کشور‌گشایی‌ها با هم یافته‌اند. راه حل وضعیت کنونی چنانچه عرض شد توجه به سیره پیامبر(ص) و مهربانیی است که در ایشان وجود داشت.



تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۰۹ آذر ۱۳۹۵ - 29 November 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن