واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: بررسی سینمای آمریکا در «سینما و ادبیات»
شماره جدید مجله «سینما و ادبیات» ویژه سینمای آمریکا منتشر شد.
در معرفی این مجله عنوان شده است: جدیدترین شماره مجله «سینما و ادبیات» به سینمای آمریکا اختصاص دارد و در نیمویژهنامه خود به پل توماس اندرسون پرداخته که به او لقب بچه نابغه را دادهاند. کارگردانی که در میان سینمادوستان ایرانی طرفداران زیادی دارد و فیلم «خون به پا خواهد شد» او بحثهای زیادی را برانگیخت.
در این شماره، سینمای ایران، موضوع طبقات اجتماعی را برگزیده است؛ مواجهه سینمای ایران با موضوع طبقات اجتماعی چگونه است، کدام طبقات بیشترین انعکاس را در دورههای مختلف سینمای ایران داشتهاند و شکل ارائه این طبقات، شخصیتها، کنشها و عوامل دیگر در سینمای ایران چگونه جلوهگر شده است؛ پاسخ را در میزگرد کامبوزیا پرتوی، ابوالحسن داوودی، مجید برزگر و جواد طوسی و یاداشتهای عباس بهارلو، روبرت صافاریان، محسن آزرم، امیرعلی نجومیان... پی بگیرید.
موضوع کارکرد حواس پنجگانه در ادبیات داستانی موضوع بخش ادبی این شماره است؛ کدام حواس بر دیگری برتری دارد و ارتباط این حواس و نقششان در پیشبرد روایت چگونه است؟ مخاطب با کدام یکی از حواس خود به حواس داستانی پاسخ میدهد؛ بعد از شنیدن موسیقیای دلنواز، عطر گلی خاص در بویاییتان و تصویری خاص پیش چشمتان زنده نشده است؟ پروست را به یاد بیاوریم و تکهشیرینیای که به دهان گذاشت و... همه ماجراهای «در جستوجوی زمان از دسترفته». با این مبحث در میزگرد دکتر عبدالرحمان نجل رحیم، سیاوش جمادی، سعید عباسپور (نویسنده کمبینا) و محمد شیروانی کارگردان پیشرو کشورمان که با هفت نابینا فیلم مستندی به نام «هفت فیلمبردار زن نابینا» را ساخته است و یاداشتهای احمد اخوت، شاپور بهیان، منیرالدین بیروتی، ابوتراب خسروی، کوروش اسدی، محمد تقوی... آشنا شوید.
پس از مناقشههای فراوان بر سر اهدای جایزه نوبل به باب دیلن، این شماره مجله در دو مقاله به شأن ادبی باب دیلن پرداخته است. در بخشی دیگر پویا رفویی شرحی نوشته بر شعر مسیحا میآید از ویلیام باتلر ییتس و ترجمه صالح حسینی.
پرونده ویژه این شماره مجله در مورد گوگی وا تیونگو نویسنده بنام آفریقایی است که سالهاست در فهرست نوبل ادبی جای دارد. در این بخش گفتوگوی اختصاصی مجله را با تیونگو میخوانید و همچنین داستانی از او به ترجمه مهدی غبرائی که به ۳۰ زبان دنیا نیز ترجمه شده است.
بخشی با عنوان پساوسترنهای مالیخولیایی نیز دو وسترن متاخر یعنی «قتل جسی جیمز به دست رابرت فورد بزدل» (اندرو دامنک) و «مرد مرده» (جیم جارموش را تحلیل میکند.
فیلمهای خودزندگینامهای ژانری است که در گفتوگو با علیرضا داوود نژاد و تجربههای خانوادگیاش در فیلمسازی به بحث و بررسی گذاشته شده است. نقدهای متفاوت به فیلم «فروشنده» را نیز در این شماره سینما بخوانید.
شماره ۵۵ و ۵۶ مجله « سینما و ادبیات» (آبان و آذر ۱۳۹۵) با صاحبامتیازی همایون خسروی دهکردی و سردبیری نیلوفر نیاورانی در ۲۳۵ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۹۰۰۰ تومان منتشر شده است. همچنین نسخه الکترونیک این مجله به بهای ۴۰۰۰ تومان در سایت آن موجود است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۳ - ۰۶ آذر ۱۳۹۵ - 26 November 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]