تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):خوش اخلاقى عبادت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826613069




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نیویورک تایمز: کوبا در دوران پسافیدل چگونه اداره می شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نیویورک تایمز: کوبا در دوران پسافیدل چگونه اداره می شود؟
نیویورک تایمز نوشت: مرگ "فیدل کاسترو" حدس و گمانها را در مورد شیوه اداره این کشور به دست کاسترویی دیگر (رائول)، تقویت کرده است.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش ایرنا، روزنامه آمریکایی در گزارشی افزود: فیدل کاسترو نزدیک به نیم قرن از کوبا کشوری کمونیستی ساخت و با آمریکا دائما جر و بحث داشت. "رائول" برادر کوچکتر و منضبط این رهبر اقتدارگرا هم سالها در سایه او کار کرد .

اکنون برادر بزرگتر از دنیا رفته است و رائول کاسترو، که از سال 2006 پیش از آنکه رسما در سال 2008 عنوان ریاست جمهوری کشور کوبا را بر عهده بگیرد، عملا عهده دار امر ریاست جمهوری کوبا شده است .

رائول کوبا را به کشوری که از بسیاری از ابعاد هنوز هم ناشناخته است و به همان اندازه مهم و تاثیر گذار است، بدل ساخته است .

رائول بعضی از اصولی را که مورد تقدس و احترام فیدل در حکومت کمونیستیش بود، دور انداخت و در اقدامی غافلگیر کننده تصمیم به خاتمه دادن به 50 سال کشمکش دیپلماتیک با آمریکا گرفت و در این راه با آمریکا وارد مذاکره شد، در حالیکه فیدل با شور و حرارت تمام این فاصله را سرسختانه حفظ کرده بود.

حال کوبای امروز کوبای رائول است .

رائول دستی قوی بر قدرت دارد. این قدرت را رهبران نظامی معتمد که در پستهای حساس منصوب گشته اند، حفظ می کنند و عصر جدید اقتصادی کشور را اداره می کنند . در این دوره شرکتهای خصوصی نقشی اساسی اما غیر تهدید آمیز ایفا می کنند.

فیدل در یک دوران بلاتکلیفی بزرگ از دنیا رفت .

ونزوئلا ولی نعمت کوبا از حیث اقتصادی در حال از هم پاشیدن است.

بسیاری از کوبایی ها هم مشتاقند و هم در تلاشند که به آمریکا نزدیک شوند. مزیت های مهاجرت هم هنوز هم مطرح است. حال بعد از چندین دور تغییرات که به دست "اوباما " برای نزدیکی دو کشور انجام گرفت، یک کارت آزاد (wild card) در اینجا (آمریکا) ظاهر شده است: انتخاب "دونالد ترامپ " به ریاست جمهوری آمریکا.

ترامپ تهدید کرده است این تنش زدایی را که میان دو کشور ایجاد شده است، از بین خواهد برد مگر اینکه بتواند امتیازات بیشتری از دولت کاسترو بگیرد.

کوبا می گوید که این کشور در گذشته هم نوسانات مالی و سیاسی فراوانی را تجربه کرده است، اعم از تحریمهای آمریکا و یا فروپاشی شوروی و یا مشکلات اقتصادی پیش آمده در ونزوئلا .

حال که فیدل از دنیا رفته است، این سوال بزرگ مطرح است: آیا سنگینی میراث او مانع از به هم ریختن تمام ستونهای حکومتی است که برادرش آن را شکل داده است و یا اینکه گامهای کندی که به سمت تغییر برداشته شده، حاکی از آن است که رائول می خواهد جانی تازه ای به اقتصاد بیمار کوبا بدمد بدون آنکه ساختارهای قدرت نظام کشور سست شود؟

برخی از تحلیلگران سیاسی معتقدند که مرگ فیدل بشدت مردم کوبا را متاثر کرده است، اما باعث ایجاد تغییر در کشور نخواهد شد. این اتفاق اثرات احساسی و هیجانی و سیاسی بر کشور خواهد داشت اما ابدا بر کیفیت اداره کشور اثرگذار نخواهد بود. رائول سالهاست که کشور را اداره می کند و یک تیم دارد و کشور هم ثبات دارد.

برخی هم می گویند که رائول دست به اصلاحات واقعی اقتصادی نزد، چون برادرش مخالف آن بود. فیدل امسال در کنگره سالانه حزب کمونیست اجازه نداد وی تلاشهای مهم جدیدی را اعلام کند.
اما حالا رائول آزادی عمل بیشتری دارد.

کوبایی ها مشتاق اصلاحات اقتصادی بیشتری هستند، چون صنعت گردشگری کشورشان شاهد رونق بوده و اثرات معکوسی داشته و باعث شده است تا غذا و کالاهای ضروری مصروف بخش گردشگری شود. به همین علت کمبود این کالاها در کشور شایع است و مشکلات متعددی را به بار آورده است.

"برایان لاتل" تحلیلگر سابق سازمان "سیا" در این باره گفته است که رابطه میان برادران کاسترو دیگر نمایشی شده بود و فیدل نقش یک کارگردان پرقدرت و نابغه را ایفا می کرد که دیدگاههایی جسورانه مطرح می کرد و رائول یک تهیه کننده پشت صحنه بود و تمام ترتیبات تولید اثر را هدایت و مدیریت می کرد.

رائول به نظام بوروکراسی دست و پاگیر و فساد حاکم بر کشور معترض بود و می گفت "باید برای همیشه این ذهنیت را از ذهن پاک کرد که ما تنها کشوردر جهان هستیم که یک شهروند می تواند بدون کار کردن هم زندگی کند".

او بسیاری از مسئولانی که منصوب شده از سوی فیدل بودند را برکنار کرد و افراد مورد اعتماد خود را جایگزینشان ساخت. رائول فضا را برای کار کردن بخش خصوصی تنگ کرد، سیستم دریافت حقوق کارکنان دولتی را بر مبنای میزان کارکرد معین کرد و سوبسیدهای دولتی را کاست و علنا سه اصل "فیدلسمو" (Fidelismo) را که مبتنی بود بر " پدرسالاری، آرمان گرایی و مساوات طلبی"، را منسوخ کرد .

و اما سکوت فیدل در قبال تمایل دو کشور آمریکا و کوبا برای عادیسازی روابط در سال 2014 ، بیانگر بیماری او بود. بسیاری بر این باورند که اگر فیدل در آن هنگام همچنان در صحت و سلامت بدن و در قدرت به سر می برد امکان نداشت اجازه نزدیکی دو کشور را بدهد.

اما بسیاری دیگر از ناظران سیاسی معتقدند که بسیاری از تغییرات با تائید فیدل انجام گرفت و یا حداقل اینکه رائول مطمئن بود که دارد طرح بزرگ برادرش را اجرا می کند .

رائول علنا به مردم کشورش اعلام کرده بود که این گشایش به سمت آمریکا چه بطور علنی و چه خصوصی توسط رفیق فیدل در مناسبتهای گوناگون بیان شده است.

رائول 85 ساله اعلام کرده است که در سال 2018 از قدرت کنار خواهد رفت.

انتظار می رود "میگوئل ماریودیاز - کانل برمودز" معاون اول 56 ساله اش جانشین او گردد. اما حلقه سیاست کوبا آنقدر مبهم است که نمی توان در مورد این فرض هم مطمئن بود.



۰۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن