تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833946592
اصولگرایان منتظر عملی شدن شعار های ترامپ هستند
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ابراهیم اصغرزاده در گفتوگو با همدلی:
اصولگرایان منتظر عملی شدن شعار های ترامپ هستند
«من اگر رئیس جمهور شوم برجام را پاره میکنم.» گوینده این جمله حالا رئیس جمهور منتخب آمریکاست. بعضیها معتقدند ترامپ حالا که به قدرت رسیده به خاطر مناسبات ایالات متحده مجبور است رفتاری معقول نشان دهد.
روز نو : «من اگر رئیس جمهور شوم برجام را پاره میکنم.» گوینده این جمله حالا رئیس جمهور منتخب آمریکاست. بعضیها معتقدند ترامپ حالا که به قدرت رسیده به خاطر مناسبات ایالات متحده مجبور است رفتاری معقول نشان دهد.
به گزارش روز نو؛ اما اظهارات ضدبرجامی ترامپ با استقبال بعضی از مخالفان داخلی این سند بینالمللی در ایران همراه شده است. در این باره همدلی با ابراهیم اصغرزاده، از دانشجویان دوران تسخیر سفارت آمریکا در ایران به گفتوگو نشسته است که متن آن را در ادامه میخوانید.
ترامپ برخلاف تصور بسیاری از کارشناسان رئیس جمهور منتخب آمریکا شد و قرار است 20ژانویه به عنوان رئیس جمهور آمریکا سوگند یاد کند. به نظرتان چرا مردم آمریکا به این چهره جنجالی رای دادند؟
انتخابات سال 2016 آمریکا در چند زمینه قابل بحث و بررسی است. دونالد ترامپ، هیلاری کلینتون و برنی سندرز هر کدام ویژگی خاص خودشان را دارند که با مطالعه آنها میتوان به ویژگی طرفدارانشان و وضعیت کنونی جامعه امروز آمریکا پی برد.
میتوان گفت آن روزی که حزب دمکرات برنی سندرز را کنار گذاشت، دست به یک خودکشی زد، دیگر نتیجه از قبل قابل حدس بود. با کنار گذاشتن سندرز دموکراتها دست به یک خودکشی زدند، زیرا او به خوبی میدانست در زیر پوسته ایالات متحده چه خبر است، حتی بارها در شعارهای تبلیغاتی خود نسبت به وضع موجود هشدار داد. وی بارها به افزایش شکاف طبقاتی، نبود آموزش و بهداشت و پایین بودن میزان دستمزدها در این کشور که خواست مردم بود، اشاره کرد، همین نکتهسنجی سندرز باعث شد او در مدت کوتاهی به یک چهره سیاسی محبوب در بین مردم آمریکا تبدیل شود. درست است که دموکراتی با جریان فکری چپ بود، ولی مظهر تغییر برای مردم به شمار میرفت. اگر میماند امروز پیروز میدان انتخابات بود و به جای ترامپ قدم به کاخ سفید میگذاشت.
به نظر شما چرا کلینتون نتوانست رای مردم آمریکا را به دست بیاورد؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید به گذشته هیلاری کلینتون بازگشت، او همسر بیل کلینتون و وزیر امور خارجه در دولت اوباما بود که وضع فعلی را به وجود آورده، او با وجود اینکه از میزان نارضایتی مردم از سیاستهای ابلاغی دولت اوباما اطلاع داشت، بازهم مدافع وضع موجود در ایالات متحده بود. بنابر این کلینتون نمیتواند در مدت کوتاه چهره تغییر به خود بگیرد و از خواسته مردم حمایت کند، برای مردم هم قابل باور نیست که او یک شبه عوض شود، همین امر پاشنه آشیل کلینتون در انتخابات آمریکا
شد.
آیا دونالد ترامپ خواهان تغییر در جامعه آمریکا است؟
محصول انتخابات تغییر وضع موجود است، مردم برای ایجاد تحولات به پای صندوقهای رای میروند؛ فرقی هم نمیکند ایران باشد یا آمریکا، اشکال کلینتون این بود که میخواست وضع موجود را حفظ کند، در حالی که دو رقیب وی خواهان تغییر بودند. وقتی سندرز کنار گذاشته شد، کسانی که میخواستند به او رای دهند به سراغ ترامپ رفتند، همین اشتباه استراتژیک باعث شد ترامپ که منتقد وضع موجود بود، رای بیاورد.
ترامپ در حال حاضر نماینده یک جنبش اجتماعی است که سالهاست در جامعه آمریکا به حاشیه رانده شده. او بارها در مناظرات و شعارهای تبلیغاتی خود از نژاد و لایهای از آمریکا دفاع کرد که به خاطر جهانیسازی شغل خودشان را از دست داده بودند و از لحاظ اقتصادی به مشکل برخوردند و حال با انتخاب ترامپ امید دارند به صحنه بازگردند.
انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا چه تاثیری میتواند بر روابط این کشور با اتحادیه اروپا بگذارد؟ موجب نزدیکی این اتحادیه با آمریکا میشود یا دوری از این کشور رقم میخورد؟
آن چیزی که میتواند موجب تنش بین رئیس جمهور جدید آمریکا و اروپا شود، صادر شدن تفکرات نژادپرستانه اوست. اگر این اتفاق بیفتد، باعث افزایش جنگ سرد و نزاع بین ملتها میشود. اتحادیه اروپا سالهاست سعی میکند بحثهای نژادپرستانه را از میان بردارد، حال رئیس جهموری کشور ابرقدرتی مانند آمریکا آنها را بر زبان میآورد که میتواند برای این اتحادیه خطرناک باشد.
ترامپ بارها در مناظرات و تبلیغات خود اعلام کرد که برجام را قبول ندارد و حتی مقابل آن ایستادگی و پاره میکند، آیا او چنین ادعایی را میتواند جامه عمل بپوشاند، در حالی که برجام یک سند بینالمللی است و به جز آمریکا چند کشور دیگر نیز آن را امضا کردهاند؟
یکی از مسائلی که ترامپ به محض وارد شدن در کارزار انتخابات آن را مطرح کرد برجام بود؛ توافقی که نه تنها برای ملت ایران، بلکه برای طرفهای مذاکرهکننده نیز بسیار حائز اهمیت است. او بهخوبی میداند اگر در برجام کارشکنی کند، اولین تاثیر آن روی خود ایالات متحده است، با این حساب بعید است به شعارهایی که در زمان تبلیغات انتخابات داده عمل کند. ممکن است اگر آن را لغو نکند در روند آن کارشکنی کند، به تاخیر انداختن برجام برای کشور ما ضررهای بسیاری به همراه دارد، میتواند بر عادیسازی روابط میان ایران با جامعه جهانی اخلال ایجاد کند.
ذکر این نکته ضروری است که دولت ما نیاز به رونق اقتصادی دارد و باید سرمایهدار خارجی را مجاب کند تا در ایران سرمایهگذاری کند، از طرفی ما به دلیل تحریمهای بانکی با بحران انباشت سرمایه روبهرو هستیم و وقتی این کارشکنی صورت بگیرد قطعا ما نمیتوانیم مناسبات مالی درستی داشته باشیم که باعث به وجود آمدن فساد میشود.
ناگفته نماند انتخاب ترامپ برای کشور ما میتواند یک فرصت نیز به وجود بیاورد. وقتی ترامپ به قدرت رسید اروپاییها از انتخاب او به عنوان رئیس جمهوری آمریکا ناراحت شدند که میتواند شکافی را ایجاد کند. ایران نیز باید از این فرصت استفاده کند و به سمت بهبود دیپلماسی با اروپا گام بردارد و بعد با ابتکار عمل سعی کند به آمریکا فشار بیاورد که به تعهدات خود در اجرای برجام عمل کند.
بعضیها این سوال را مطرح میکنند که اتحادیه اروپا با شروع کار ترامپ قدم به سوی ایران بردارد. چقدر این نظریه میتواند امکانپذیر باشد؟
این طرز تفکر اشتباه است. آمریکا ابرقدرت اقتصادی و نظامی در دنیاست. فرقی نمیکند دموکراتها یا جمهوریخواهان بر سر کار باشند. هیچ کدام از کشورهای اروپایی بدون توجه به آمریکا با ایران رابطه برقرار نمیکنند. چشمانداز رابطه ایران و آمریکا برای اتحادیه مهم است، ولی بدون اجازه قدم به جلو نمیگذارند، زیرا به خوبی میدانند که اگر حمایت ایالات متحده را از دست بدهند، دیگر قدرتی در مجامع بینالمللی نخواهند داشت.
برخی از جریانهای سیاسی در داخل کشور از پیروزی ترامپ خشنود هستند. آیا واقعا انتخاب او به نفع کشور ماست؟
برای پاسخ به این سوال به هنگامی باز گردیم که برجام به توافق رسید. چه کسانی در آن روزها مقابل آن ایستادند؟ آن را خیانت به ملت ایران خواندند؟ طیف اصولگرا؛ آنها باید از انتخاب ترامپ راضی باشند. زیرا اگر او به شعارهای خود در زمان تبلیغات انتخابات جامه عمل بپوشاند و موانعی را ایجاد کند، جناح راست از آن استفاده میکند و آن را مانند پتک بر سر دولت میکوبد و به مردم میگوید دیدید که دولت روحانی هم نتوانست معجزه کند.
آیا رفتار ترامپ میتواند بر انتخابات سال 96 تاثیر بگذارد و مانعی بر سر راه روحانی باشد؟
برگ برنده روحانی در انتخابات 96 روحانی برجام است. او باید تمامقد از وضع موجود و توافقی که صورت گرفته است دفاع کند. اگر نتواند از عهده این امر به خوبی برآید با توجه به اینکه احمدینژاد هم نیست، جناح اصولگرا نیرویی را به میدان انتخابات روانه میکنند تا منتقد وضع موجود باشند و نیازی هم نباشد که زیاد هزینه کند. همین نقدها میتواند رای را به نفع آن به صندوق بریزد.
با توجه به تحلیلهایی که بیان کردید، وضعیت روحانی را در انتخابات سال 96 چگونه ارزیابی میکنید؟
اصلاحطلبان ماههاست که اعلام کردهاند تصمیم دارند از روحانی در انتخابات سال96 دفاع و گزینه اصلی آنها است. خود روحانی نیز باید از دولتی دوم صحبت کند که کارآمدتر از دولت اولش باشد و برای مردم باورپذیر باشد. او باید اعلام کند که تاکنون چه کارهایی برای کشور انجام داده است و گشایشهایی را که در زمینههای مختلف صورت گرفته رسانهای کند. باید نقدی هم به تیم رسانهای دولت کرد که در بسیاری از موارد ضعیف عمل کرده است. شاید اگر آنها اطلاعرسانی دقیقی و درستی داشتند و اقدامات صورت گرفته را به گوش مردم میرساندند، امروز دولت با چالش روبهرو نمیشد.
*همدلي
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
شعار «کاهش مالیات» یکی از علل پیروزی ترامپ/ نزدیک شدن جمهوریخواهان به روسیه بر پرونده سوریه تاثیرگذار است
مطهرنیا در گفتوگو با ایلنا شعار کاهش مالیات یکی از علل پیروزی ترامپ نزدیک شدن جمهوریخواهان به روسیه بر پرونده سوریه تاثیرگذار است کاندیدای حزب جمهوریخواه که همواره ژنرالهای این حزب را به باد انتقاد میگرفت توانست به هم حزبیهای خود ثابت کند که با خط و خطوط وی هم میتوانابراز امیدواری آلمان در مورد عملی نشدن تهدید ترامپ در مورد برجام
ابراز امیدواری آلمان در مورد عملی نشدن تهدید ترامپ در مورد برجام یک نماینده پارلمان آلمان گفت امیدوارم ترامپ به تهدیدش علیه توافق هستهای ایران عمل نکند به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی از مسکو نوشت یک نماینده ارشد پارلمان آلمان راجرایی شدن سهم آمریکا در برجام با روی کار آمدن ترامپ عملی نخواهد شد
اجرایی شدن سهم آمریکا در برجام با روی کار آمدن ترامپ عملی نخواهد شد یک کارشناس مسائل سیاسی گفت درحالی که ما در برجام امتیازات زیادی دادهایم و امتیازات کمی گرفتهایم اما همانها هم توسط اوباما اجرا نشد و قطعاً با سرکار آمدن ترامپ نیز اجرایی شدن سهم آمریکا از برجام عملی نخواهد شترامپ نمیتواند همه شعارهایش را عملی کند/برخی حرف و حدیثها در مناظرات رجزخوانی است
ترامپ نمیتواند همه شعارهایش را عملی کند برخی حرف و حدیثها در مناظرات رجزخوانی است معاون سیاسی سپاه گفت اینگونه نیست که هرچه ترامپ شعار داده بتواند در آینده عمل کند در واقع موقعیت آمریکا را باید درنظر گرفت که روند افولی را طی میکند سردار رسول سنایی راد معاون سیاسی سپاهجنبشهای ضد ترامپ در آمریکا تشکیل شدند
یک روزنامه انگلیسی با اشاره به اعتراضات در حال انجام در آمریکا علیه رئیس جمهور جدید این کشور از تشکیل جنبش های ضد ترامپ در ایالات متحده خبر داد به گزارش جام جم آنلاین از مهر گاردین در این رابطه می نویسد موج اعتراضات در شهرهای آمریکا با اقدامات افراد در شبکه های اجتماعی ضد تبازیگرانی که با پیروزی ترامپ آماده ترک آمریکا شدند +تصاویر
بازیگرانی که با پیروزی ترامپ آماده ترک آمریکا شدند تصاویر تعدادی از افراد سرشناس آمریکایی از جمله هنرپیشه های هالیوودی در بحبوحه تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری آن کشور اعلام کردند که در صورت پیروزی دونالد ترامپ آمریکا را ترک می کنند العالم به گزارش پایگاه خبری تبلیغات انتخابترامپ 111 شرکت در 18 کشور از جمله عربستان، ترکیه و فلسطین اشغالی دارد - سایت خبری تحلیلی شعار سال
به گزارش روزنامه آمریکایی دونالد ترامپ حداقل 111 شرکت در 18 کشور دارد شرکت هایی که تعدادی از آنها در عربستان سعودی رژیم صهیونیستی ترکیه امارات متحده عربی و قطر فعال هستند شعارسال در حالی که کمتر از دو ماه به زمان تحویل کاخ سفید توسط دونالد ترامپ باقی مانده است یک رسانه آمآمریکا در بهت رییس جمهور شدن ترامپ
آمریکا در بهت رییس جمهور شدن ترامپ انتخاب دونالد ترامپ نامزد جنجالی جمهوریخواهان به عنوان چهل و پنجمین رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا که به رغم بسیاری از گمانه زنی ها و نظرسنجی ها رخ داد موجی از شگفتی را برانگیخت و نگرانی هایی را درون و بیرون مرزهای این کشور ایجاد کرد به گزاجنبشهای ضد «ترامپ» در ایالات متحده آمریکا تشکیل شدند
به دنبال تداوم تظاهراتهای اعتراضی جنبشهای ضد ترامپ در ایالات متحده آمریکا تشکیل شدند شناسهٔ خبر 3829680 - دوشنبه ۱ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹ ۱۹ بین الملل > آمریکای شمالی jwplayer display inline-block; یک روزنامه انگلیسی با اشاره به اعتراضات در حال انجام در آمریکا علیه رئیس جمهونشست مهماقتصادی با حضور ایران در آلمان/ خوشبینی نسبت به «عقلانی»ترشدن ترامپ
نشست مهماقتصادی با حضور ایران در آلمان خوشبینی نسبت به عقلانی ترشدن ترامپ در یک کنفرانس در فرانکفورت دیگر بانکداران ایرانی نیز گفتند که انتظار ندارند تاثیرات زیادی در بلندمدت پس از پیروزی ترامپ بر کارشان دیده شود هرچند که ترامپ مخالف با توافق هستهای بوده است آفتابنیوز-
گوناگون
پربازدیدترینها