واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: استارت براي ايستادن بر قله دنيا
مهمترين مسئله اين روزهاي فوتبال دنيا، حضور در جام جهاني روسيه است. مسئله مهمي كه تيمهاي ملي كشورهاي آسيايي، اروپايي آفريقايي و امريكايي را بر آن داشته تا تمام هم و غم خود را روي بهترين تداركات براي كسب جواز حضور در روسيه بگذارند.
نویسنده : شميم رضوان
مهمترين مسئله اين روزهاي فوتبال دنيا، حضور در جام جهاني روسيه است. مسئله مهمي كه تيمهاي ملي كشورهاي آسيايي، اروپايي آفريقايي و امريكايي را بر آن داشته تا تمام هم و غم خود را روي بهترين تداركات براي كسب جواز حضور در روسيه بگذارند. در اين روزها اما يكي از كشورهاي شرق آسيا، به چيزي فراتر از جامجهاني پيشرو ميانديشد و دنبال به دست آوردن قهرماني جهان، در سالهاي آينده است. آنهم با يك برنامهريزي بلند مدت و البته سفت و سخت.
50 سال پيش كره شمالي با حضور در مرحله يك چهارم نهايي جام جهاني دنيا را شگفتزده كرد. طوفان زرد اما موفق به عبور از سد ايتاليا نشده و بعد از آن ديگر هيچ موفقيتي تجربه نكرد. كرهايها بعد از سال 2010 نيز به جام جهاني راه يافتند اما در همان مرحله گروهي حذف شدند. اما حالا كره به قهرماني در دنيا ميانديشد.
استارت براي رتبه نخست دنيا
رتبه 126 رنكينگ فيفا آن چيزي نيست كه بتواند رضايت كيم جونگ، رهبر جوان و بلند پرواز كره شمالي را جلب كند. او به رتبه نخست فوتبال دنيا ميانديشد. جايگاهي كه رسيدن به آن كار آساني نيست و نيازمند برنامه بلندمدت و داشتن ستارههايي توانمند است. كرهايها اما براي رسيدن به اين هدف بزرگ، به دنبال پرورش بازيكناني بهتر از مسي هستند تا آنها را به رؤياي حضور در رتبه نخست فوتبال دنيا برسانند.
زمان درخشش رسيده
«ري يو ايل»، يكي از مربيان اين آكادمي معتقد است ديگر زمان درخشش كره رسيده است: «با برنامهاي دقيق شاگردان خود را تمرين ميدهيم تا در آينده شاهد استعدادهاي بزرگي باشيم با قابليتهايي به مراتب بهتر و بيشتر از مسي و بسيار اميدوار هستيم كه در آيندهاي نزديك در سطح جهان حرف اول را بزنيم.» پسر دروازهبان كرهشمالي در جام جهاني 1966 هم ميگويد: «تاكنون فوتبال ما به دنبال سلطه بر آسيا بود اما از حالا به بعد، قصد داريم در جهان نيز قدرتنمايي كنيم.» هرچند كه «يورن آندرسن» 52 ساله نروژي كه سابقه حضور در ليگ آلمان و آقاي گلي بوندس ليگا را در كارنامه دارد و اكنون نيز سكان هدايت اين تيم را به دست دارد، معتقد است كه رؤياي آنها هرگز به حقيقت نخواهد پيوست: «كره ايها ميتوانند صاحب بازيكناني خوب در سطح آسيا شوند اما گمان نميكنم بتوانند حتي يك ليونل مسي داشته باشند. ما استعدادهاي خوبي داريم اما متأسفانه آنها بايد هميشه همين جا بمانند و نميتوانند به ليگهاي معتبر فوتبال دنيا ترنسفر شوند (به دليل ممانعت فيفا).» كرهشمالي به دليل محروميت تحميلي از سوي فيفا نميتواند هيچ ديدار رسمي در سطح ملي برگزار كند و ليگ برتر داخلي اين كشور نيز تنها از يازده تيم تشكيل شده كه هر بازي به صورت ميانگين 200 تا 300 تماشاگر دارد. اين كشور البته در بخش بانوان بسيار بهتر نشان داده و تيم زير 17 سال آن در جام جهاني رتبه نهم را كسب كرد.
برنامهاي ويژه براي 200 كودك
پروژه كرهايها اما استارت خورده و طبق آن، 200 كودك در يك مدرسه فوقحرفهاي (طبق ادعاي منابع خبري وابسته به دولت كره شمالي) تحت تعليم قرار گرفتهاند تا به زودي به عنوان برترين بازيكنان فوتبال دنيا معرفي شوند. كودكان استعداديابي شدهاند و تحت سختترين تمرينات قرار دارند و هر روز بيش از 5 ساعت تمرين فشرده و حرفهاي را تجربه ميكنند. البته اين پروژه در ابتدا محرمانه بود اما پس از مشاوره چند خبرنگار وابسته به خبرگزاريهاي دولتي كره شمالي قرار بر انتشار آن گرفته شد.
فوتبال، رؤياي كره شمالي
البته چهل و چهار سال بعد از اولين حضور تيم ملي فوتبال كره شمالي در جام جهاني، زماني كه اين تيم توانست دومين حضور خود در اين رقابتها را تجربه كند، سردمداران اين كشور نظامي ثابت كردند كه فوتبال تا چه اندازه براي آنها مهم است. چرا كه تيم ملي فوتبال كره شمالي به فاصله يك ماه مانده تا آغاز جام جهاني راهي آفريقاي جنوبي شد. آنهم در حاليكه مردم اين كشور به هيچ وجه حق مسافرت خارج از كشور را ندارند و حتي مسافرتهاي شخصي در داخل كشور هم به طرزي عجيب و غريب بايد با رضايت ژنرالهاي منطقهاي باشد. تصميمي كه نشان از اهميت بالاي فوتبال براي مسئولان اين كشور داشت. مسئلهاي كه حالا با هدفگذاري كرهايها براي كسب رتبه نخست دنيا با تربيت بازيكناني بهتر از مسي يكبار ديگر خودنمايي ميكند. اما بايد ديد اين كشور ديكتاتوري ميتواند آنگونه كه ميخواهد در آينده با عبور از سد قدرتهاي برتر دنيا، بر سكوي نخست فوتبال جهان بايستد؟
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]