تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر گاه يكى از شما وضو بگيرد و بسم اللّه الرحمن الرحيم نگويد. شيطان در آن شريك است...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843402942




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نزديکي سينماي ايران و هند پس از يک قرن دوري


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نزديکي سينماي ايران و هند پس از يک قرن دوري
باليوود چون بديلي از هاليوود به عنوان کارخانه رؤياسازي براي هندوستان عمل مي‌کند و طي نزديک به يک قرن است که توانسته ملت هند و کشورهاي حوزه فلات هند را جذب خود کند.
نویسنده : جواد محرمي 


سينماي ايران و هند به تازگي علاقه خاصي در توليد مشترک نشان داده‌اند، پس از توليد پرسروصداي فيلم سلام بمبئي با بازي محمدرضا گلزار و بنيامين بهادري که در پروژه‌اي تجاري، در يک توليد مشترک سينماي ايران و هند شرکت کردند، حالا مجيد مجيدي نيز به عنوان فيلمسازي که سينمايش لزوماً متکي بر سرگرمي نيست در تدارک توليد تازه‌ترين اثر سينمايي خود در هندوستان است.

باليوود چون بديلي از هاليوود به عنوان کارخانه رؤياسازي براي هندوستان عمل مي‌کند و طي نزديک به يک قرن است که توانسته ملت هند و کشورهاي حوزه فلات هند را جذب خود کند. برخلاف سينماي ايران که برخي مديرانش به غلط از آن به عنوان جرياني مقابل هاليوود ياد مي‌کنند، ولي حتي نتوانسته در کشورهاي همسايه نفوذ داشته باشد، سينماي هند ماهيتي فراملي دارد و مخاطب انبوهي را وراي مرزهاي اين کشور جذب خود کرده است، به عنوان مثال مردم فارسي‌زبان افغانستان بيش از سينماي خسته و شبه‌روشنفکرانه ايران از سينماي رنگارنگ و پوياي هند استقبال مي‌کنند.

حالا مدتي است که سينماي دو کشور بار ديگر براي همکاري با هم علاقه نشان داده‌اند. «سلام بمبئي» ملودرامي عاشقانه است و داستان آشنايي يک دختر هندي و يک پسر ايراني را روايت مي‌کند که هر دو دانشجوي پزشکي هستند و درگير اتفاقات پيچيده‌اي مي‌شوند. آنچه تيزرها و عکس‌هاي فيلم سلام بمبئي به دست مي‌دهد، تفوق حال و هوا و فضاي فيلم‌هاي هندي بر اين اثر است. غلبه ساز و آواز و رقص از وجوه اصلي و غيرقابل تفکيک سينماي هندوستان است و اين موضوع با توجه به مميزي‌هايي که در سينماي ايران وجود دارد تا حدودي با حذف زنان قابليت ارائه پيدا مي‌کند.
اما از سوي ديگر مجيد مجيدي کارگرداني است که جنس فيلم‌هايش با غلبه سرگرمي و ملودرام‌هاي عاشقانه هندي زياد همخوان نيست. او هم‌اکنون در بمبئي به سر مي‌برد و پروژه تازه‌اش را در اين کشور کليد زده است. اينکه چه چيزي باعث شده کارگردان مطرح سينماي ايران و همچنين بخش تجاري سينماي ايران به توليد مشترک با سينماي هند علاقه نشان دهند، مسئله‌اي جالب محسوب مي‌شود و اين گرايش اگر به يک موج تبديل شود، مي‌تواند فصل مهمي براي سينماي ايران قلمداد شود.

صنعت سينما در ابتداي ورود به ايران رابطه زيادي با سينماي هند داشت. اولين ايرانى که نخستين فيلم ناطق را مى‌سازد، در آن‌سوى مرزها، در هند اجازه کار پيدا مى‌کند. جالب است بدانيد يک کارگردان ايراني نخستين فيلم بلند و ناطق سينماي هند را ساخت و واژه باليوود از ترکيب هاليوود و اول کلمه بمبئي آمده است. اردشير ايراني از پارسيان مطرح هند و مدير شرکت فيلمسازي امپريال، در سال ۱۹۳۱ نخستين فيلم بلند و ناطق سينماي هند را به نام «عالم آرا» کارگرداني کرد. تأثير سينماي هند بر ايران تا پيش از انقلاب تا حدودي غيرقابل انکار است. پديده فيلمفارسي که در آن شاخصه‌هايي چون کافه، رقص و مرد جاهل پررنگ بود، به نوعي تحت تأثير حال و هواي فيلم‌هاي هندي البته در مرتبه‌اي بسيار نازل و سطحي در ايران ايجاد شد و اين گرايش چندين دهه از تاريخ سينماي ايران را به خود اختصاص داد. توليد مشترک فيلم ميان کشورها پديده تازه‌اي در صنعت سينما نيست. عقايد، راهبردها، ديدگاه‌ها و آدم‌هاي مشترک اغلب باعث مي‌شوند يک فيلم سينمايي با حضور عوامل چند کشور در کنار هم توليد شود. معمولاً کشورهايي که نسبت به سوژه‌اي مشخص با يکديگر اشتراک نظر دارند يا از دغدغه‌هاي موضوعي برخوردارند، راغب براي چنين توليداتي هستند.

نزديکي سينماي ايران و هند را بايد از يک جهت براي سينماي ايران به فال نيک گرفت و آن هم اميدواري به اين مسئله است که سينماي سرگرم‌کننده هندوستان که قرابت زيادي با مؤلفه‌هاي ملي و فرهنگ اين کشور دارد قدري روي سينماي دلمرده و شبه‌روشنفکرانه ايران تأثير بگذارد و قدري هم حق را به تماشاگر ايراني بدهد که براي فارغ شدن از مشکلات و واقعيت‌هاي جامعه به دنبال تجربه تازه‌اي از زندگي و ديدن رؤياهاي خود پا به سينما مي‌گذارد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن