واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دانشگاههاي برتر دنيا به تحليل پيادهروي اربعين روي آوردند
MIT امريكا پيادهروي اربعين را واحد درسي كرد / بزرگترين رويداد تاريخ جهان متشكل از اجتماع 20 ميليوني مشتاقان در حالي به پايان رسيد كه با سانسور رسانههاي منطقهاي و بينالمللي جبهه غربي، عربي و عبري مواجه شد، اما...
نویسنده : نيره ساري
بزرگترين رويداد تاريخ جهان متشكل از اجتماع 20 ميليوني مشتاقان در حالي به پايان رسيد كه با سانسور رسانههاي منطقهاي و بينالمللي جبهه غربي، عربي و عبري مواجه شد، اما اين تنها بخشي از ماجرا بود؛ چراكه در گوشهاي ديگر برخي اخبار حكايت از برنامهريزيهاي مدون استكبار جهاني نسبت به اين مهم داشت.
مينويسيم راهپيمايي اربعين حسيني اما بخوانيد بزرگترين زنجيره انساني در مسافتي تقريباً 80 كيلومتري كه در تاريخ بشريت بيسابقه است و هرساله بيش از 20 ميليون انسان به طور خودجوش از سراسر جهان خود را به نقطهاي در عالم ميرسانند تا با ريختن اشك ماتم، سنگ تمام بگذارند و جهان را به لرزه درآورند.
امسال نيز همچون ديگر سالها، اربعين حسيني و مراسم پيادهروي ميليونها انسان اعم از عرب و عجم، سياه و سفيد، شيعه و سني، مسيحي و زرتشتي و صابئي به عنوان پديدهاي بيبديل و فرصت طلايي جهت تقويت وحدت ميان امت اسلامي با سانسور رسانههاي منطقهاي و بينالمللي جبهه غربي، عربي و عبري مواجه شد.
معدود رسانههاي غربي بودند كه با رويكرد تخريبي به اين راهپيمايي باشكوه اشاره كردند. «المانيتور» در گزارشي تحت عنوان «آيا شيعيان ميخواهند اربعين را جايگزين حج كنند؟» غافل از اينكه اين راهپيمايي تنها منحصر به شيعيان نيست، سعي كرد با هزاران دلايل بيمنطق اين اجتماع وحدتبخش را خطري براي ساير مسلمانها تلقي كند يا اينكه رسانههايي چون بيبيسي فارسي در خط خبري تخريبي بيتفاوت از متن به حاشيههايي چون عبور بدون رواديد برخي افراد به كشور عراق پرداخت تا بهزعم خود كمرنگ شدن خط مرزي ميان دو كشور را برجسته كند.
داعيه داران حرفهايگري كه همواره در صدد برجسته كردن كوچكترين اخبار مربوط به بياهميتترين مسائل با هدف اقدام عليه اسلام هستند تا جايي سكوت اتخاذ كردند كه اين رويكرد حتي صداي رسانههاي مستقل غربي را نيز نسبت به تعامل گزينشي در پوشش خبرهاي راهپيمايي و زيارت اربعين حسيني در آورد، چنانچه از تعابيري چون كوررنگي در اين رابطه استفاده كردند.
انتقاد رسانههاي مستقل غربي از نحوه پوشش مراسم اربعين حسيني در امريكا
نشريه امريكايي «هافينگتنپست» يكي از همين رسانههاي غربي بود كه از پوشش سياسي اين مراسم توسط اين رسانهها انتقاد كرد و نوشت: «چگونه است كه اصحاب رسانه در غرب كوچكترين تجمع و راهپيمايي در انگليس يا صدها تجمع محدود در كشورهاي مختلف جهان را ناديده نگرفته و از آن دهها فيلم و گزارش و تحليل و تفسير تهيه ميكنند، در حالي كه اين تجمع خروشان و مسالمتآميز بشري را ناديده گرفته و از آن بيتفاوت و در سكوت مطلق ميگذرند؟»
بازتاب پياده روي ۲۰ ميليوني اربعين در هافينگتن پست
«هافينگتنپست» همان نشريه امريكايي است كه در مطلبي در سال 2014، به پيادهروي عظيم اربعين حسيني اشاره كرد و در اين باره نوشت: اگر ميخواهي اسلام حقيقي را بشناسي، به زيارت اربعين برو، زيرا مراسم ارزشها و الگوهاست و اگر خواستي داعش را بشناسي برو به اربعين و دشمنان داعش را بشناس. در مقاله مذكور، زيارت اربعين بزرگترين و با شكوهترين تجمع ديني در جهان توصيف شده و آمده بود: تعداد زائران اين تجمع پنج بار بيشتر از مراسم بزرگ و مهم «كومبهميلاي» هندوها است كه هر سه سال يكبار برگزار ميشود و علاوه بر اين اربعين در شرايط امنيتي خطرناك و با وجود تروريسم و خطر انفجار در هر لحظه برگزار ميشود و آنها با اين اقدام به جهان پيام ميفرستند.
نويسنده مقاله مذكور سپس داستان يك مرد استراليايي را نقل ميكند كه پس از مشاهده زيارت باشكوه اربعين در تلويزيون در سال 2003 كه صدام سقوط ميكند به كربلا ميآيد و با شركت در اين مراسم از مسيحيت كاتوليك به اسلام ميگرايد.
در اين مقاله سپس به شرح و مقايسه اربعين با ديگر اتفاقات پرداخته و نوشته شده است: در زلزله هائيتي وزارت دفاع امريكا فقط 4 ميليون وعده غذايي داد و در اربعين 200 ميليون وعده غذايي تهيه ميشود و همه از محل خيرين است.
نويسنده سپس خواستار گنجاندن زيارت اربعين در كتاب ركوردهاي گينس به عنوان بزرگترين تجمع بشري، بزرگترين سفره غذا در جهان و بزرگترين تعداد داوطلبان در يك مكان و غيره ميشود.
پيادهروي اربعين حسيني نمادي از وحدت امت اسلام
اما از آنجايي كه پيادهروي اربعين حسيني نمادي از وحدت امت اسلام و حتي مسلمانان و غيرمسلمانان است به طور حتم اين جاذبه بر غير مسلمانان هم تأثير خود را خواهد گذاشت و همين امر دليل محكمي براي وجود موجي از ترس و وحشت در ميان دشمنان است؛ چراكه وحدت امت اسلامي، عدالتخواهي، ظلم ستيزي و نمايش با شكوه و عظمت اهل بيت و امام حسين (ع) چيزي نيست كه خوشايند آنها باشد. موضوع قابل اهميتي كه جز معدود افرادي تا حدي پرداختن بدان توسط نخبگان داخلي و اساتيد برجسته دانشگاهي و حوزوي مغفول مانده است، اما از نگاه غربيها جا نمانده است، چنانكه در بايكوت خبرى رسانههاى غربى، برنامهريزيهاي مدوني در راستاي پرداختن به مباحث پيادهروي اربعين حسيني از سوي اساتيد و دانشجويان دانشگاههاي اين كشورها صورت ميگيرد، اساتيد دانشگاه ام اي تي امريكا با هدف قرار دادن راهپيمايي اربعين در صدد كسب آگاهي نسبت به جزئيات عقايد سياسي و اجتماعي شيعيان ايراني و عراقي هستند.
راهپيمايي اربعين فرصت بهرهگيري براي محققان امريكايي
محققان دانشگاه MIT امريكا با بهرهگيري از فرصت راهپيمايي اربعين، به نظرسنجي و مطالعه زائران شيعه ايراني و عراقي پرداختند و يك گزارش 180 صفحهاي از اين مطالعه كه اربعين سال گذشته انجام گرفت، همزمان با آغاز مراسم اربعين امسال و با عنوان «به كربلا» منتشر شد.
اين گزارش نشان ميدهد كه محققان اين دانشگاه امريكايي معيارهاي مختلفي همچون «منبع دستيابي به اطلاعات و اخبار»، «پيوندهاي اجتماعي»، «تمايلات فرقهگرايانه»، «موضوعات جنسيتي»، «وضعيت دموكراسي در ايران و عراق»، «درگيريهاي منطقهاي»، «مسئله هستهاي ايران»، «نوع نگاه به امريكا» و «مقايسه شيعيان ايراني و عراقي» را مورد تحقيق و بررسي قرار دادهاند. جالب اين است اين تحقيق با همكاري برخي دانشگاههاي عراقي، سازمان يونسكو و برخي ارگانهاي ديگر عراقي و بينالمللي انجام گرفته است، اما متأسفانه در حالي كه فرصت طلايي اين بهرهگيري براي محققان داخلي بيش از سايرين فراهم است، اما جز برگزاري همايش و كنگرههاي نمادين و تزهاي بيفايده و غير كاربردي، اقدام مؤثري صورت نميگيرد. بيشك بايد اطمينان داشت اين ريزبيني محققان غربي و جمعآوري اطلاعات علمي بيقصد و غرض جمعآوري نخواهد شد و در آينده زير بنايي براي نقشه حكمرانان آنان عليه ما خواهد شد كه همواره در سر پرورش ميدهند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]